Bu resme göre saçımızı bağlamamamız gerekiyor.

Sizce serbest bırakmak mı gerekiyor dogru olması için? Sıcaklarda yaz mevsiminde zor olmaz mı?

Peygamber Efendimiz miraca yükseldiğinde saçlarından asılı kadınlar görür. Allah'ın huzuruna çıktığında bu durumu sorar ve Allah Peygamber Efendimiz'e "O kadınlar ki saçının telini yabancı erkeklere açanlardır" der. Şimdi anladın mı örtünme neden bu kadar önemlidir? Şimdi ki kadınlar, bırakın saçının bir telini, neresini gösteriyor neresini...
Abicim miraçta yükselme olmamıştır Allahın yanına yükselen tek peygamber meryem oglu isadır
Allahla görüşen kimse olmamıştır
araf 143 :umsema Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tûr'a) gelip de Rabbi onunla konuşunca «Rabbim! Bana (kendini) göster; seni göreyim!» dedi. (Rabbi): «Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!» buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim.
Sevgili abicim kuranı-kerimde miraç yoktur
allaha yükselen tek peygamber hz. isadır
Allah onu vefat ettirip katına aldı
miraçta yükselme incilde geçer
@KuranMüslüman_Azo Bunu bir izleyiver. Miraç'ı anlatıyor.
https://m.youtube.com/watch?v=4lChoBwr_uU
@KuranMüslümanı_Azo Bir izleyiver.
https://m.youtube.com/watch?v=4lChoBwr_uU
güzel insan bu ümmet kurandan 1400 senedir uzak kaldı malesef kuranla çelişir bu
miraçı inkar etmiyorum miraçta yükselme olmamıstır
furkan30 :resül rabbim ümmetin kuranı terkketti dedi
mirraç vardır yükselme yoktur
Kuranda baş örtüsü vardır
Nisa suresinde göre yap
bazi hadisleri sahabe uydurmuş allaha ve resüle iftira atmış
ahirette hesabını vericektir
İftira derken deve hörgücü içinmi dedin?
@sevgiçilek kardeşim hadislerde kadınların yüzünün kapanması söylenmiş
lakin kuranda hımar (humur) başını kapatsın anlmında resülün döneminde yüzleri acıktı başları kapalıydı
Evet biliyorum. Bu deve hörgücü söyletisinin dine sonradan eklendiğini düşünüyorm ben. Hadis diyorlar ama iftirada olabilir
@sevgiçilek
peygamberimiz bizi uyarıyor benım hakkımda hadis uyduranlar cogaldı dikkat edin
benden size birşey geldigi zaman onu allahın kitabına kurana arz edin karşılastırır eger uyuyorsa benım sözümdür uymuyorsa benim sözüm degildir diyor allah resülü
kim benim yerime hadis uydurursa cehennemede yerini hazırlasın
buhari ilim 18
deve hörgücü kuranla çelişir çelişmez bilemem karşılastırmadım ama mantıken gereksiz
başınız kapatıyorsan Allahın emrini yapıyorsan gerekmez farz degil
Teşekkür edrim:)) bende böyle düşünmüştüm:)) iyi geceler..
Bunlar da abartılmış bence. Saçlar örtünün altında toplanmazsa dışarıdan herkes görür. Deve hörgücü güzel durması için yukarıdan topuz yapmaktır. Hatta bazıları topuzunun etrafına başörtü bile bağlıyor. İşte bu yanlış.
Bence kapandıktan sonra bunların hiç biri fark etmez nasıl olsa saç gözükmüyo. Amaç saç göstermemek değil mi? Ama bir ara türban üzerine peruk takanlar vardı onlar çok kötüydü işte.
hmm yasak oldugu donemlerde takmis olabilirler
bilemiyorum o zaman :)
Cevap
3Cevap
Canım saç kestirmek de doğru degil. Elbette toplayacaksın saçını örtünün altında. Fakat bazı bayanlar bilerek kabarık topluyorlar bu yanlış işte kabartılmayacak.
normal toplayabilirsin yani
Evet tabiki açıkmı kalacak?
şu an buraya foto atamıyorum çok kabarık toplayan büyük toplayan bayanlar var ne dedigimi anlamışsındr umarım
Topuzunu
evet anladm
soruyu örtüsüz birinin açmış olduğu gerçeği de ayrı bir gariplik. madem çok biliyon kapan da örnek alalım bacım
cok biliyorum demedim ne sacmalıyosn :)
saçlar örtü altından belli olmamalı , yani topuz yapılmamalı.
topuz olmamalı sadece
Saclarini kisa kestirmen lazim
1 deki özellikle.. güzel de durmuyor ayrıca
Deve hörgücü gibi mi bağlayacaksın yoksa
Aa öldüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar