Kâh Giderim Medreseye Ders Okurum Hak İçin ,,
Kâh Giderim Meyhaneye Günah Benim Kime ne !!
Kâh Giderim Meyhaneye Günah Benim Kime ne !!
Nesimiye hayran biri olarak bu satirlarinin tamaminin okunmasini saglarsan bir ara kesinlikle faydali olacagindan eminim.
Adam zaten gayet iyi açıklamış soru bunun neresinde
Vuhuuuuu
Cevap
5Cevap
Katılıyorum günah benim kime ne.
Ömer Hayyam'ı da takip et ;)
güzel
bu ne simdi kanka?
ne güzel söylemişş
haydar haydar türküsünün sözleri zaten :)
memlekt nereki bu tarz snatcıalrı dinliyon :D bu yasta
onu diycektim muhakki alevilik vardır diyee :D gerci bende dinlerim ama alevi değilimm :D
neren alevisisin
hıımm iyimişşş :D
benim sevdiğimde aleviydi ama o araptı sen tam kızlbaşsıın :D
babanmı anenmi laevi eger biri sünniyse evlikelrine nasıl izin verdilerki
babam kürt annem alevi babam dedemin yanında çalışıyormuş kahvede anneme aşık olmuş annemde babama tabi dedem kürtlere kız yok demiş ee babamın tarafda alevilerden kızmı alınır demiş hep kulaktan dolma işlerle bir birlerini kötü tanıdıklarından babamla annem kaçmış sonra imam nikahı kıymışlar resmi nikah yapmışlar abim olmuş gelmişler dedem aibimi görünce barışmışlar abimin adıda barış :) hikaye bu
bunun aynısnı saman yolunda yabtılar dersin alevilerinde hep öyle diyorlar aleviler yanlış gösteriliyor diye ama kimiside cok sapkınalr diyor
bak şimdi iki yol var biri iyi biri kötü
birden fazla farklı topluluklar var
her farklı topluluğun içinde bazı kesimleri iyi yolu seçer bazıları kötü yolu
İyi yolu seçen topluluklar farklı bir şekilde iyilik yapar kimi gizli kimi açık ibadet ederler kimi camide kimi cem evinde kimi kilisede kimi dergahtda tarikatta
işte sorunda bu bir co kalevi var bir alevi var benden didnar inaclı namuslu bir alevi var yabamdıgı sapkınlık yook
bunun aynısnı bizzat bneım sevdiğim kişi söyledi hata ban alf carpardı ben aleviyeem alevi dmek alah dostudur dindar demk ve dindara bakki haytında oruc tutmamış içkiyide annesiyle bile rahtca içine biriydi
birde şu var bak namaz kılmak oruç tutmak hacca gitmek zekat vermek şahadet getirmek bunlar temel ibadettir ama bu kadar değildir iyi niyetli olmak yardım sever olmak Allahın razı olduğu işleri yapmak peygamber efendimizin sünnetlerini yerine getirmek dünyaya ve insanlığa faydalı işler yap doğru yolu seçmek hakkı adaleti savunmak bir çok şey daha varki iyiliktir ve iyilik de bir ibadettir en önemlisi sevgidir heşeyin başında gelir
evet çok doğruu tabiki de
hiç yapmamak isyan gibi olur istememek olur
Çok yapmakta sapkınlığa yol açar
Her daim Az ve Öz olanı yapmak gerekir
Allah kullarını ayırmak veya ayrımcılığın olmasını isteseydi bunu buyururdu veya tek bir cins renk göz kaş ten hepsi aynı olan bir insanlık yaratırdı ama faklılık denen kavramı var etmiş ve bizi diğerlerinden ayıran yani her insanı bütün insanlardan ayıran güzellikler vermiş kimileri buna çirkinlik desede
orası öylee tbaiki * kısme analmıyorr
nasıl yanii
ben 1 yıldır bu sitedeyim bakma bu benim 3 üncü profilim yeni değilim hergün girerim bak hep bir ezilmişkilk saflık bir iyi niyet hani ayıptır söylemesi bir acizlik ve hep en zor şeyleri sorarlar yaşanılacak en kötü şeyleri yaşamışlar diğer insanlar gibi normal bir hayatı olan çok azdır soruları oku ve dikkat et anlarsın
ayneen aslında anladım bende öyle 1 yldr vrm 4. prfl buu gercekten dısarda kendını ıfade eemynler burada bıraz olsun kendini mutlu hıssedıyor
demek istediğim bu aslında bende öyleyim hep zor şeyleri yaşadım sonunda yine burada ki bir bayanın sayesinde kurtuldum bana hastalığımın adını söyledi kendimi ifade edemiyordum ben disleksi olabilirsin dedi araştırdım meyer gerçekten öyleymişim ve sonra bütün sorunlar çorap söküğü gibi çözüldü Allah o kızdan razı olsun gerçekten hayırlı bir evlat bütün sorunlarım azaldı
allah ayrdımcın olsuu nbende öyleyiim ckeingenli kkendini ifade edmem ohoo syasam romaan olurr :D sözde ünüvte okyorum ama aciz gibi bişiyimm :D
evet tşkelrr alah ayrıdmcımız olsunn
evet galiba disleksiyim okuldna akcma en co kbende var insnalrla konusmak bile sitemıyorum disleksiymiş beenn. s. ska gibi
bireibr aynı kelıme atlam yanlış yazma hepsi aynıyazış şekllerini kötü olamsı birebir aynıı gülyorum sinirdeen :D gercektende öyle
https://disleksi.com.tr/ bu siteyemi girdin :)
evett ama dahiymişş dogru zekiyim amaaa :D
çok komık duruma düşyor insna en çok da ayzım hatası yabyorum gercektende öylee bildiğim şeyi ible unutup telafuz edemiyoruum
tabiki olabilir ayy bir bu eksikti yaa öff :D zaten kalvye sınavım var kesin berbat yazıcam rezil olucam hocayaa :D
bence olmazsın hatta tek eksiğin odaklanmak bunu başara bilirsin ki senin aklın daha iyi çalışıyor yapman gereken olduğun yere odaklanmak şu ikisini yap
1. si 10 dakka boyunca kalvye sınavını düşün odaklan
2. si başlrken zihnin deki herşeyi boşat ve oraya yoğunlaş sadece sınav aklında kalsın inan en yüksek notu sen alırsın bunu yaparsan ki inanıyorum yaparsın !!
varya tam böyle hıh güzelce ayzdım diyorum alahım bir yerde kopyor arkads bile dedi yanlıztmm klvye sorunlu olsa * sen kelıemelrin yeri ters yanlış dedii :D
bence o sorun giderile bilir artık aslında zihnin hızlı çalıştığından yavaş kalıyorum endişesi var ya yok aslında biz çok hızlı yapmaya çalışıyoruz zaten normalde hızlıyız ışık hızına erişmiş gibi oluyoruz rahat takılsan hiç bir sorun kalmaz sakin olmak gerek :) benim şu an yazarken yavaş ve hatasız yapmayı istemem gibi
evet co katik ve pratik bir insnaın m slak deglim ama abzen aptal gibi hisedebilyiorum kendimi ifade edmedıgım ıcın sonrada öfkeden aptlıyoruumm :)
sena tlattınmı bu duurmu bak şu an bile kötü yazıyorum gercekten hani kötü yazarsın ama ben saçmalıyorum komk duruma düşyoruum
sewindiim yaa tşklee . d
evett kafa şişirdiim bayaa. d
olur tabiki sorun olmaz. d
bir sorun olursa atarım tabiki
Güzel
aynen doğru söylemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar