AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
188Cevap
kız gibi demek hakaret gibi geliyor ama değil neden çünkü kadınlar narindir erkekler gibi sert ve acımasız olması beklenemez erkek gibi deseydik kızlar kendilerini güçlü mü hissedecekti
...
"Kız" erkeğin bir üst modelidir. Bunun aksini söyleyende maldır. NOKTA.
şu ayrımcılık yapanlar falaka yatırılmadan birşey degismicek
kizlar daha ince genel anlamda, erkege boyle denilirse tabikide o kadarda guzel mana vermez.
değil şahsen alınmıyorum hatta bazen kendim bile diyorum
Hayır değildir ama hakaretvari bir söylemde tepkimi koyarım
Kız qibi olmak neden küfür olarak alqılanmamalı alqılayanlarda sacmalar
Bence çok eskiden geliyor. Sonuçta kızlara değer verilmiyordu. Okutulmuyordu bile. Türkiye'de düşünce sistemini yenilemeye kapatmış birçok insan var.
Kızlar erkeklere göre biraz daha narin, nazik, kibar, hassas oluyorlar. Bunu kast ediyorlar bence.
kadınlar daha narin ve kibar olduğu için bir benzetme yapılmış. Abartan yok değil ama saçma sapan feminist tepkiler vermeye gerek yok.
kız dediğin kız gibi yapar zaten ? kız gibi yapma diye erkeklere derler yani?
Videoyu izle...
Erkeğin kız gibi hareket etmesidir normal olmayan. Kız gibi hareket edene puşt denir i*ne denir bunlar hakaret ise hakarettir. Değilse hakaret değildir
Bence bir erkeğe kız gibi davranmak yakışmaz sonuçta erkek ağır başlı az konuşan ve koruyucu bir yapısı olmalı liderlik yakışır erkeğe kadınını arkasına alıp bütün dünyaya göğüs germeli fakat bir erkek pısırık gibi olup kadınının arkasına saklanırsa gerçek şu ki o kadın bile dönüp kız gibi saklanma çık ve erkekliğini göster der bu benim düşüncem erkek olduğum için söylemiyorum bunu bu cinsiyetin kanunu ayrıca bu hakaret değilde erkeklik gururunun hazmedemediği bir laftır
Söylediklerinin video ile alakası yok.
Videoyu izlemedim çünkü
kızları aşağılamak anlamında söylenmez nazik olma kaba ol sert ol anlamında :)
Bu sadece erkekler için hakarettir. Bu ifadeyi de sadece erkekler birbirini aşağılamak için kullanır
erkek gibi olan gordum gecende tokalastik elimi kopariyordu, iste o gun bana ders oldu
kız olan bir insnaana neden kız gibi ol kız gibi davran derler onu bende anlamam
Çünkü bayanlar naif yumuşak ve narindir erkek ise tam tersi doğada hemen hemen her canlı böyledir kız gibi benzetmesi doğru olmamakla birlikte kız gibi davranmak da bir erkeğe yakışır mı onu sorgulamak gerekir ya da bu lafı kendine söyletmek
Güzel bir araba falan görünce de hemen kız gibi derler
"Kız gibi araba" diyorlar mesela sahibinden. com da.
Önyargı.. O kadar sacma birsey ki insanlarin dedigimwegöre kendine sekil vermek
bitane erkek gibi kızla kavga ediyordum dövüş yapıyordum bana kız gibi vuruyorsun diyip taklidimi yapmıştı haspam :D
Ona bakarsan kız kıza opusunce sorun yok ama erkek erkeğe opusunce top derler. Aslına bakarsan bence bir kıza erkek gibisin demekte iyi birşey değil.
Sen "kız gibi" olan bir erkek ile evlenir misin mesela?
İnsanları evlenmelik olarak sınıflandırmadığım için bu sorun aşırı saçma oldu. Ayrıca kimseyi cinsiyet rollerine göre de değerlendirmiyorum. Video'yu izlersen de demek istediğimi daha net anlayabilirsin.
Çok iyi bir anlamı olsa dahi, bir erkeğe kız demek her zaman ahlaksızlık olacaktır elbette.
Ya şu videoyu izlemiyor musunuz yoksa gördüğünüz şeyleri idrak mı edemiyorsunuz anlamıyorum gerçekten? Senin bahsettiğinle videoda değinilen konu TAMAMEN farklı.
Videoyu açamıyorum.
Kız gibi olmak lütuftur. Bunu her daim söyleyip aktarmak öğretmek lazım
Hakaret değildir fakat öyle algılanıyor, kullanılıyor maalesef.
Seni Nil Karaibrahimgil'in kız gibi şarkısını dinlemeye davet ediyorum. :D
Kizlar cok güclülerdir. Biri kiz gibi diyorsa gurur duyarim :)
zayiflik olarak tanımlanır genel olarak kızlar da erkeklere göre zayıfdır
Kız gibi olmak değilde
Karı gibi olmak hakarettir :)
bana hep diyolar :(
ama hic erkeksi de degilim ki mk :(
Kız evlat daha iyiidir bence. Zihniyetsizler kizi sey yapar.
kız gibisin yani kızlar toplumda güçsüz olarak görülüyor o yüzden bir erkek için hakaretır tabi
Toplumlar kadınları bir araç olarak gördüğü için böyle
Keske kizlarimiz kiz gibi olsalar. agizlarindan kufur kabalik eksik olmuyor. narin bir kiza bizim ülkede raslamak supriz gibi bisey
Kadın yumuşak kırılgan narin olduğundan bir erkeğe yakışmayan hareketler bence..
Kadın "yumuşak narin kırılgan" değildir. Sadece ataerkil toplumlarda öyle olduklarına inandırıldıkları için öyle davranıyorlar.
O kadar detaylı bilmiyorum yakışanı bencede o yani.. Bu benim fikrim
Değildir , nasıl erkek gibi olmaksa oda öyledir kız zarif narin hassastr , erkek kaba sert ve güçlü yapıdadır tabirde bundandr
kadınlar narindir , zayıftır korunmaya ihtiyaçları vardır
O da sizin uydurduğunuz ve her küçük kızın beynine kazıdığınız bir saçmalık ama bir daha açıklamayacağım zira güçlü kadın kavramı size o kadar ütopik geliyor ki senden öncekiler de ısrarla anlamamaya devam etti.
bir yorum yazıcam ayıp olucak ben kadınları kadın gibi olduklarında seviyorum kadın erkek gibi olmamalı
Erkek gibi ve kadın gibi kavramlarınızı beyninize yerleştiren doğa değil, ataerkil toplumdur. Bunun farkına vardığınızda ne demek istediğimi idrak edebileceksiniz.
Soran kişi burada hakaret etmiyor , Fiziki açıdan zayıf oldugunu söyliyor bu nedenle bu tabirler erkeğe söylendiği zaman erkeğin zayıf oldugundan bahsediyo. Ters anlamayın olayı
tamam gel sende bu halinle gel sarılayım sanada neye atarlandım kuzum sen
Bu kelimelerin kullanılmasıyla Cinsiyetinin Ezildiğini sanıyor o yüzden atarlanıyor
valla beni şöyle sarıp sarmalıcak bir kıza ihtiyacım var erkek gibi olmalı dizinde yatıcam saçlarımla oynucak tıpkı bir erkeğin yaptığı gibi
Görüş Sahibi :D:D ( "bir erkeğin yaptığı gibi, erkek gibi olmalı " ) :D Tamda tartıştığı konuya değindin :DD
Erkekler kendini kızlara göre çok üstün gördüklerinden olabilir
Kesinlikle haklısın. Cabalasan da anlamiyorlar. Zihniyet hep ayni
Erkekler için evet. bir kadina da erkek gibi dersen hakaret olur
Terstten bakarsan: Bir kıza erkek gibisin demek neyse o anlama geliyor...
kız gibi olmak hakaretten ziyade herşey de erkeklere göre daha kibar olmalarından dolayı
Biz erkekler arasinda soylenirse hakaret tabii.. buyuk bir kufurle es deger :)
Erkege kız gıbı kıza erkek gıbı dersen hakaret işte. Cok takılmıyorum boyle seylere
Yani diyorki kız gibi olma narin olma kırılgan olma duygusal olma erkek ol erkek
Erkeklik gururuna aykırı. Kız kız gibi erkek erkek gibi. En sağlıklısı bu
erkek gibi olmak kızlar için ne kadar hakaret;kız gibi olmak da erkekler için o kadar hakarettir. kısa ve basit.😀
Erkekligini yitirdiği anlamına geliyo sen düşün yani
Erkeğe dersen hakaret kıza dersen olman gerektiği gibi ol demektir bence
çok doğru bir tespit destek olmak için ne yapmak gerekiyo onu tam anlamadım
Kızlara söyleniyorsa sıkıntı yok
Ama bir erkeğe söylenirse çok büyük bir hakaret
millete bunu adam yerine koymuş cevap vermiş kızlar güçsüzdür mesela bir erkeğe çok güçlü olduğu zaman kadın gibisin diemesen mesala sürekli çocuk gibi ağlayan kızıda erkek gibi diyemesin.
Video'yu izleyip de cevap verseydin seni de adam yerine koyabilirlerdi.
ya bir ciktir git ben zaten adamım :D
Aslinda cik basir kizlar hukmedilen erkekler hukmedendir tarzind. tarihde gecmiste gelecekte hep boyle. Bak bir peygamberlerimizin bile hepsi erkekti. Hic kiz peygamber oldu mu ki? Ne hikmetse Allah bile ayrimcilik yapmis
yoh mına asdzxvgfcxhjkşl
Bu konuda iki seçenek var;
a) Tanrı var ve kendisi kadın düşmanı.
b) Tanrı yok ve dinleri uyduran kişiler kadın düşmanı.
aklima gene orkit reklaminaki beyaz pantolonlu taş geldi :D ben bir posta atip donecem size :D
Kız gibi motor kullanıyorsun deseler sıçarım ağızlarına. Bana denilse hakaret.
hakaret deıl yermek için soyenıyor gucsuz anlamında
kız gibi araba dediğimiz zaman arabayı övüyoruz biz mesela. o ne olacak?
Erkek erkekliğini yapmalı kız da kızlığını o yüzden ikiside hakaret sayılır