Dini görüşüm degişti ama ben bunu aileme açıklamaya korkuyorum Nasıl yapabilirim?

Öncelikle iyi geceler arkadaşlar
Uzun süredir dini ve felsefi konular üzerinde araştırmalar yapıyordum ve sonunda bir görüş sahibi oldum. Bu görüşüm deizimdir. Tarıya olan inancım hela sapa saglam dursada dinlere ve diger dogmatik şeylere karşı olan inancım tamamen degişti, kısacası görüşlerim fikirlerim degişti. Fazla uzatmak istemiyorum direk nasıl bu işlere girdigimi ve aileme nasıl bir yaklaşımda bulunmam gerektigini sorup bir dal alıp çıkacagım. Öncelikle bu işe saçma sapan tarikat görüntülerini izlerken başlamak bir raslantısallıktı heralde veya şans veya kader ne derseniz artık. İlk başta Edip Yüksel ile karşılaştım internet aleminde o müslüman olmasına karşın bazı şeylere isyan ediyordu bu dogru diyordu iyice merak sardım devam ettim bir müddet izlemeye fakat bazı şeylerle mantıgım çelişmeye başladıgında ve ona vahiy geldigini iddia ettigini ögrendigimde vazgeçtim ama bir nem kapmıştım artık sonra olaylar ve bana göre gerçekten görmeye düşünmeye başladım. Ve din gibi dogmatik şeyleri red ederek benim gözümdeki gerçek tanrıya güvenmeye başladım. Ama bu demek degildiki ülkeme milletime olan aşkımdan ve sevgimden ödün verdim, aksine daha bir şevkle sarıldım bağrı yanık vatanıma, milletime. Aileme anlatma konusunda korkuyorum ve bu yüzden söyliyemiyorum. Bana zarar verir-vermezler bu tür bir korku degil bu. Onların gözünde düşmekten beni can-ı gönülden seven annemi babamı hayal kırıklıgına uğratmaktan korkuyorum, onlara karşı kabalıktan korkuyorum, onlara inancımı açıklamaya korkuyorum çünkü hayatımda en sevdigim kişiler yürekten kopan parçalar ne yapmam gerektigini biliyorum açıklamalıyım bunu nasıl yaparım
Dini görüşüm degişti ama ben bunu aileme açıklamaya korkuyorum Nasıl yapabilirim?