Arkadaşımla aram bozuldu ne yapmalıyım?

benim 4-5 senelik yakın bir kız arkadaşım var-dı. en çok güvendiği insanlardan biriydim, sürekli takılıp, eğlenirdik. başka bir arkadaş daha vardı bizimle takılan. kötü bir kızdı. benim bu yakın arkadaşım gidip ona illegal olarak yaptığım bir şeyi söylemişti -korkmayın adam öldürmedim- . o kızda gidip bizim diğer arkadaşlara söylemişti. yani öğrenilirse benim için bayağı kötü olurdu. tabii yakın arkadaşım itiraf etmedi söylediğini. diğer kötü kız ağzından kaçırmıştı. her neyse sonra biz bu kötü kıza yol verdik orası ayrı. benim bir de bir manitam vardı. bu yakın arkadaşımın taciz edildiğini söyledim ona, ne yapabiliriz böyle bir durumda sırf danışmak için sormuştum. sonra ben bu manitamdan ayrıldım. gitmiş sırf yakın arkadaşımla aram bozulsun diye gidip eski sevgilim taciz edildiğini bildiğini söylemiş bu yakın arkadaşıma. bir de yemin içtirmiş bana söylemesin diye. arkadaşım benden soğuyunca üstüne gittim öyle öttü işte. güvenimi kırdın, sen nasıl ona benim özelimi söylersin bilmem ne diyip ağladı. baktım şimdi instagramdan falan unfollow etmiş. o pisliğin istediği oldu. bizim aramızı bozdu. sizce arkadaşımla tekrar barışmalı mıyım? biraz üstüne gitsem affeder beni. ama ben bundan bir kaç gün önce dua ettim çevremde kötü insan varsa gitsin uzaklaşsın benden diye. belki de Allah duamı kabul etti bilmiyorum. O pisliğinde istediğinin olmasını istemiyorum. ne yapmalıyım bir yardım edin lütfen ya
Güncellemeler
+1 yıl
özet:benim yakın bir arkadaşım bundan 1 sene önce gidip başka bir arkadaşımıza benim hayatımı etkileyecek illegal yaptığım bir şeyi söylemiş. söylediği arkadaşımızda gidip benim diğer arkadaşlarıma söylemiş. ben bunu duydum yakın arkadaşıma bir şey söylemedim. bende manitama, bu yakın arkadaşımın taciz edildiğini söyledim, yardım istedim. manitamdan ayrılınca, manitam yakın arkadaşıma gidip ötmüş, senin taciz edildiğini bana söyledi diye. arkadaşımda benle alakasını kesti. ne yapmalıyım?
Arkadaşımla aram bozuldu ne yapmalıyım?