sonuç bıçaklayarak öldürme
ceza 8 yıldan fazla ama yatarı 3 de 2 si yani 8 buçuk yıl
Üniversite okumuş biri kolay kolay cinayet işleyemez
Bıçak silah vb şeylerle adam öldürme olasılığı bile yok denecek kadar az.
Trafik kazası sonrası birini öldürmüş ise belki evlenilebilir
Ama herhangi bir sebepten dolayı katil olmuş ise o kişi ile değil evlenmek yan yana gelmek bile tehlikeli biranda boğazına sarılıp öldürmek istemeyeceğinin hiç bir garantisi yok.
Demek istediğim şu bilinçli olarak adam öldürmek başks
Kazara biirinin ölümüne sebep olmak başka
Kaza falan yok. Trafikte yol verme olayı sebep. Bıçaklı öldürme. Kendiside yüksek lisans ogrencisiydi hatta ölen çocukda 19 yaşında
Biliyorum haklısın. Teşekkürler fikirlerini uzun uzun yazdığın icin yardıma ihtiyacım var
zevk için öldürmediyse ki 8 yıl yatmasından öyle olmadığını anlıyorum belli ki davasında haklı 8 yıl yattı ise 12,5 sene ceza almıştır buradan yola çıkarak anlayabiliyorum ki bu arkadaş ya çocuk yaşta cinayet işledi ya da tck 29. madde, haksız tahrik uygulandı.. mübbet hapis cezası alan fakat haksız tahrik uygulanan bir kimsenin cezası 12,5 seneye indirilir.. şahsen ben evlenirdim ki öyle bir kızla da tanıştım çocuk yaşta cinayet işlemiş vs.. vs.. de başka şeylerden olmadı..
Zevk için yok yere diyebilirim asıl ceza daha farklı ama yararı 3 de 2 si yani 8 yıl diyim
:))))) sen nerede gördün yoktan yere adam öldürüp 8 sene yatanı.. ben de öyle diyorum zaten 12,5 sene ceza almıştır.. yatarı ise 8 yıldır.. bu arkadaşa tck 29. madde yani haksız tahrik uygulanmış ve cezası müebbetten hapisten 12,5 yıla kadar düşmüş.. cinayetten en az alabileceğin ceza 12,5 senedir.. ne kadar haklı olursan ol bir cana kıydı isen 12,5 sene altında ceza alamazsın taksirli cinayetler haricinde tabi.. her ne kadar trafikte yol kavgası olsa da karşı taraf ağır tahrikte bulunmuş ki cinayet sanığına haksız tahrik uygulanmış.. bir kimse haksız tahrik sebebiyle müebbet hapis cezası gerektiren bir fiili işler ise 12,5 - 18 yıl hapis cezasına hükmolunur.. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren bir fiil söz konusu olduğunda ise haksız tahrik uygulandığı takdirde 18 - 24 yıla hükmolunur..
Tarifik tartışması yüzünden yok yere bir sebep değil mi
mahkeme tck 29. madde (haksız tahrik) uyguladı ise yok yere değil.. cinayetten en az alabileceği cezayı almış bu adam diyorum.. yok yere olsa ne diye haksız tahrik uygulasınlar diye sorgulayamıyor musun? sen yoktan yere bir trafik kavgası olarak biliyor olabilirsin ama her şey göründüğü gibi olmayabilir..
Dosyayı okuyan benim emin ol bildiğin gibi değil çevresi güçlü diyelim o yüzden bu kadar az
Hatta ölen çocuk hakkında şahit falan tutuldu ya bunları bilip de göz yumak kul hakkı mıdır diye bile düşünüyorum. Kendi kendimi yiyorum işin içinden çıkamıyorum. Neyse teşekkür ederim. burada açıklayamadigim şeyler var o yüzden seninde baktığın pencere sana göre doğru
bir kişiye yok yere haksız tahrik uygulanmaz diyorum.. madem dosyayı okudun dosyada yoktan yere bir cinayet olduğu aşikar ise bu adam nasıl 12,5 yıl ceza aldı.. madem çevresi güçlü o zmn işi dosya da bitirmeleri gerekir ee dosyayı okumuşun haksız tahrik yok diyorsun o zmn bu adam nasıl 12,5 yıl ceza alıyor :)) 17 yaşında henüz daha reşit değil iken yani çocuk yaşta cinayet işleyen kız biliyorum ve %100 haklı 8,5 yıl ceza aldı.. fakat senin bahsettiğn kişi reşit bir insan ve haksız ama 12,5 yıl alıyor ((: dosya da her şey aşikar ama çevresi güçlü ondan diyorsun bu işlerden bihaber olduğun çok aşikar :) o işler öyle yürümez çevren ne kadar güçlü olursa olsun işi önce dosya da bitireceksin.. önce polisin fezlesi sonra tutanaklar vs.. vs..
Bir sen haklısın tamam. Belli çok bildiğin kes artık.
hem cahil hem kaba.. gittim ben..
bir sinirle yapıp pişman olsa bile o adamla ev kurmak ürkütücü bence gelecegimi düşünürüm kurmam
Teşekkürler
Çok şey yazardım da, Hayır kurmam. Sende düşünme bile.
Cevap
16Cevap
Böyle bir insanin cocuklarimin babasi olmasini istemem katiyyen
herkes ikinci bir şansı hak eder ama şimdi ne kadar ağır tahrik olsa da bir anlık sinirle eşinide öldüre bilir ceza dışında sinirleri için tedavi görmesi gerekir ki ben böyle birine şans verebileyim.
Teşekkürler fikrini paylaştığın için
Bir cana kıyabilen kişinin eğitimi olsa ne olur ailesi iyi olsa ne olur çünkü kendisi iyi değil artık
Rica ederim
Neden cinayet işlediğine ve psikolojik testlerden geçip gerekirse tedavi olmayı kabul edecek birisi ise olabilirdi , yani kız olsam.
Rica ederim :)
Büyük konuşmamak lazım önce şartlar neden onu bu hale getirmiş neden sebep ilişkisini bilmeliyim. Ona göre kararımı veririm.
Her hangi bir sebep yok yolda araba kavgası diyeyim
Evet öyle sebep bile yok. 19 yaşında bir çocuk öldü
Teşekkür ederim fikrin için
Hepimiz geçmişimiz de kesinlikle ufak veya büyük hatalar yapmışızdır. Ana önemli olan bu hataların devam ettirip, ettirilmemesi önemli. Eğer hatalardan vazgeçildiyse evlenirim.
Adamın içindeki hayatını bilmelisinnn.
Bir noktanın yanına ikincisi gelmez, iki noktanın yanına bir tane daha gelirse hayatı bitmiş demektir lakin tek noktalı yaşam denilen hala umut vaadedendir
detay ver 8 yil cok az, bir canin bedeli 8 yil olmamali.
yüksek ihtimal haklıdır öldüren. ağır tahrik, nefsi meşru müdafa vs altında gerçekleşmiştir
trde erkekligime laf etti demek de agir tahrike giriyor, gececeksin onu.
yok yere diyebilirim asıl ceza daha farklı ama yararı 3 de 2 si yani 8 yıl diyim. bende katılıyorum sana bir canın bedeli 8 yıl olmamalı çok kararsızım o öldürülen çocuk benim kardeşim olsaydı falan diye düşünüyorum hem seviyorum hem suçluluk hissediyorum
Allah aşkına hangi hak öldüreni haklı kılabilir.
@fadetoblack03
yok yere cinayet islediyse sorun vardir o kiside. öfke kontrolu yapamiyordur veya herhangi bir cana saygisi yoktur.
birkerelik hata diye bakilacak bir durum degil bence.
hala cinayet sebebini söylemedigin icin tahminden öteye gitmiyor zaten.
Güncelleme de yazdım evet kusura bakma atlamisim. Sebep trafikte yol verme kavgası. Ölen çocuk 19 yaşındaydi
güncellemeyi yeni okudum senin hayatin kendi kararin sonucta ama bir cana saygisi yoksa hicbirseye yoktur üstelik cekip gidebilecekken can almayi tercih ediyorsa.
Doğru diyorsun. Kafam çok karışık hersey üstüme geliyor arada mantıklı yorumlarda Var. Okuyup neden uzak durmam gerektiğini hatırlayıp kendimi frenliyorum. Sağol görüşün için
rica ederim.
hangi hak mı haklı kılabilir? yaşamadan bilinmez o. karısını yatakta düşmanıyla basan adama metanetini koru mu demek gerekiyor. veya seks kölesi yapmak için il il kaçan kadının peşini bırakmayan adamı, devletin koruyamadığı sonunda çaresiz kalan kadının namusu uğruna öldürmesine ne diyeceksin bunlar yaşanmış olaylar. daha birçok örnek var herkesin başına herşey gelebilir neyse arkadaşın ki çok farklı tabi trafik te yol verme yüzünden adam öldürenle Hayat kurulmaz kardeşim aklını bulandırma hata yapma sakın sen
Teşekkürler
Hayır Cinayetten cezaevine girip çıkmış bir erkekle evlenmem , aslına bakarsan bir erkekle evlenmem. :D
hayır tabiki kadın olsaydı düşünürdümde erkek olmaz :D
Aaa ben kurarım demiştim ama sebebi bilmiyordum bu adam sana da sinirlenip seni de doğrar valla bak
Sebebi her ne olursa olsun cinayet işlemiş biri ile evlenmem.
bir kere adm olduren ikinciye zorlanmaz unutmaki herseyin ilki zordur gersi buz pateni
Kendi işini yapmak zorunda artık çıkınca. İş bulamayacak
beni mi bırakmaz. aslında düşündüklerimi söylesem bırakır gibi hissediyorum
Ben onu seviyorum ama özünde iyi olduğunu biliyorum sorun adam olamayacak olması
Beni öldürmesinden korkmam. Çocuğuna baba olamamasından korkuyorum başı beladan kurtulmaz diye korkuyorum
Kimin başına ne gelir belli olmaz..
Ben böyle bir kadınla evlenirdim.
Yani simdi isin acikcasi ben erkekle evlenmem zaten. bir de o boyutu var isin
Hayır yuva kurmam derler bence.
Bende düşünmezdim böyle bir kızla.
Cinayet işleme sebebine bağlı
Sebep yok gibi birsey anlık sinirle yol kavgasi
Neden cinayet işlemiş ona bakarım önce
Anlık sinirle trafikte yol kavgasi
Ben ölmekten değil adam olmayacağından korkuyorum
Haklısın özünde iyi olduğunu biliyorum ama adam olur mu ondan emin değilim
seviyosam evlenirdim.
Beni öldürmeyecegine söz verirse evlenirim
Ben erkekle evlenirdem sence de garip olmaz mı?
hayır düşüncesi bile geçmez aklımdan
seviyosam yaparım öylede ölcez böylede :D
ben canimi yolda bulmadim canim benim :D
Kader Diyorum Evlenilebilir
önemli olan onu hayata kazandırmak
Hayır.
Bir erkekle asla evlenmem :)
Olmaz.
Bilmiyorum...
Ay ben korkarim
Hayır
Hayir