Eskiden hep adet vardı küçük büyüğün evlenmesini beklerdi evlenmek için bu hala var mı? Sizce doğru birşey mi?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. evet maalesef hemde abim fakan yok taa babamın dayısının oğulları annemin teyzesinin kızları vs..bende 2 kişi kaldı.. ha birde onun tarafından var ki sorma
"olmaz daha kuzenlerim evlenmedi onlar varken nasıl evlenelim" diye bir zihniyetle birlikteyim..en az 7-8 kişi ve hiiç evlenmeye niyetleri yok bu gidişle 50 yaşında ancak evleniriz..03 Yorumla
En İyi Cevaplar
bence cok sacma ama hala buralrda boyle bır adet devam edıyor kucuk evlenmek ısterse buyugunden ızın alıyor o verdıyse evlenır vermezse bekarlıga devam ıyasasın tek cocuk olmak :)
12 Yorumla
Yoo. Artık öyle bir kanun yok. Ama tabii çok genç yaşta evlenmek yanlış. İdeal yaş bence en az 25. Ben açıkçası evlenmeyi düşünmüyorum. Çünkü ortalıkta benim istediğim tarz bir kız yok :) Beni hak etmiyorlar :) Çıkarsa karşıma eyvallah çıkmazsa sıkıntı yok yalnız yaşar yalnız ölürüm :) Hiç koşamam kimsenin peşinden :)
02 Yorumla- +1 yıl
bence evlenmenin yasi bir kiz cocugu icin 18den baslar cünkü kizlar ztn erken olgunlasirlar ev idare etmesini erkenden ögrenirler bu sayede zinadan uzak kocasiyla helal bir yasam sürdürür tabi bu erkek icinde gecerli ..kariyer konusuna gelince bi insan isterse iki seyi ayni anda yürütebilir örnekleri cok ama istemek lazim..
- +1 yıl
Evet ama o yaşta bir kızın evlenmesi bana göre doğru değil. Ayrıca erken olgunlaşma önemli değil. Önemli olan kafasının gelişmesi. Ben 21 yaşında kız ile çıkmıştım ama kız çok salak çıktı. Ne desem anlamıyordu çocuk gibi davranıyordu ayrıldım. Zina yapmayan kız kalmadı gibi bir şey. En üzücü nokta bu zaten. Ben hiç bir şekilde bugüne kadar yapmadım. Dediğim gibi bekliyorum.
+1 yılHerkes evlendi ben hala bekliyorum... Ama sıramı değil, kısmetimi :))
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
55Cevap
cok sacma bı gelenekti o ya kucugun asık oldugu kız erkegın buyugunu beklemesı sebebıyle baska bırıyle evlendırılmek zorunda kalıyordu.. o gelenegın kalkması gercekten sevenler ıcın bır engelın kalkması gıbı bısey oldu ..
23 Yorumla
+1 yılsaçma ben evlenmek istemiyorum mesela herkez benimi beklicek:D kız kardeşim evleniyor yoksa evde kalır valla:D
24 Yorumla- +1 yıl
birçok nedeni var 1. sorumluluklarım artıcak ben sorumsuz bir insanım ve tamamen yeme ve eğlenme üzerine yaşıyorum evlilik benim çoğu şeylerimi kısıtlayacak geçim derdine düşücem bu 1. neden2. neden şuana kadar hiç aşık olmadım yani bir kişiye ömrümün sonuna kadar bağlı kalamam hergün pilav yenmez hem maymun iştahlıyım hergördüğümü canım istiyor aldatırım aldatıcağıma hiç evlenmeyim o kızada yazık ve 3. süde de devir çok kötü aldatılırsam çok kötü olur bunları göze alamam böyle çok memnunum.=)
- +1 yıl
işte o yüzden evlenmiyorum ya böylece ne ben aldatırım nede oo istediğimle istediğimi yaşarım =)))ne güzel dime=)
o zamanlarda baba çocuklarını evlendirdiği için sıra beklemek zorunda kalırlardı ama bu devirde herkes kendi evini kendi arabasını alabiliyorlar die öyle bişi olduğunu sanmıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl3 yıllık ilişkimiz var
Ben 19 erkek arkadaşım 23 yaşında uzman cavus kendisi
Ben 2. Yıllık okuyorum seneye bitiyor üniversitem
Ve bu yaz nişan yapmak istiyoruz onun tüm ailesi akrabaları biliyor fakat benim ailem de bilsin nişan / söz olsun rahat olalım. istiyoruz ama çok katı Bi ailem var
Daha öncesinde anneme 2 defa anlattım ilişkimi fakat daha bekar abin var dedi abim benden 16 yaş büyük
Ama bu işler sıra değil nasip kısmet işi
Nasıl ikna edeceğim bilmiyorum yardım edin lutfen01 Yorumla- +1 yıl
İkna edebildin miii?
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet mesala ben evlenmek için erkek arkadaşımın abisinin önce bir kız bulup sonra evlenmesini bekliyorum. Ne saçma ya biz uzun zamandır birlikteyiz, ailesiyle içli dışlıyız ama ne yazık ki bu geleneklerini etkilemiyor. ufffffffffffffffffffffffffffffffff
00 YorumlaŞimdi düzgün bi kız bulan erkekde düzgün bi erkek bulan kızda elini cabuk tutması lazım. Devir değişti düzgün birini bulmak zor böylesinide sıra var diyip bekletirseniz kapanın elinde kalıyor artık. ;)
10 YorumlaYa ne saçma birşey bu böyle .
Şimdik büyük evlenmedi diyelim küçüktemi evlenmicek ?
Küçüğün suçu ne ? Büyük evlenmezse evlenmesin beni alakaddr etmez.
Benim dayımın ve teyzemin oglunun küçüğü evlendi hiç öyle birşey olmadı.
Saçmalık bence yani.
Ben beklemem sahsen zamanı geldiyse evlenecek gidecek.00 Yorumla
+1 yıldayımı bekliyorum hala evlenicek kaç sene oldu artık yeter dedım dayı sen evlende sıra bize gelsın artık sevgilim kızmaya başlıyo bu duruma falan dedım. :D
01 Yorumla
+1 yılabim bizden büyük ablamın sırasını aldı çok sinirlendi.. şimdi bende düşünüyorum katliam çıkacak galiba bu defa.. alıştıra alıştıra söylemeyi düşünüyorum:)
01 Yorumlaeskisi gibi değil o durum. ama gene de abimin hala bekar olması en azından benimle uğraşmalarını engelliyor demek var hala etkisi :)
10 Yorumlaküçüğümle aramda 8 yaş var. ablam abim ztn yok. öyle bir aile de değiliz ama öyle olsaydık da yine her türlü öndeydim. hem büyüklük açısından hem aramızdaki 8 yaş açısından :)) (daha liseye gidiyor kardeşim)
30 Yorumlaönce büyük kardeşlerin evlenmesinden yana olan bir ailede dogmak ve en büyük kardeş olmak isterdim hiç evlenmezdim kardeşlerimde evde kalırdı yaşasın kötülükkk :D
00 Yorumlamaalesef var şu an oyle bı durum yasıyorum benden buyuk 3 kısı var ve evlenmeyede pek nıyetlerı yok ben onlaarı beklersem sanırım 40 yasına kadar bekar kalırım ozmnda kımse almaz :) :)
03 Yorumla
+1 yılbence hiç mantıklı değil ama maalesef bende bunu bekleyenler arasındayım. neymiş efendim abisi evlenmeden olmazmış üzülürmüş bilmem ne. kız mı bulalım zorla yani kimse beğenmiyorsa napalım yani. kaldık bu gidişle evde :)
02 Yorumla- +1 yıl
dememiski bu durumdayiz iste :-) neyse sabir iyidir
+1 yılolm koca bulmuşum kaçırırmıyım lan enayi miyim ben.
10 YorumlaTabi canım. Dur sayayım.
Serdar abim evlendi. Ezgi Seda Hasan Merve '' Been'' İrem Ümit Alper Yağız :D
4 Kişi var önümde onlarda evlenmez kaldım mı şimdi ben evde ?04 YorumlaBekleme çok da kalmadı. Bekletmemek evlenmek lazım. Ömür geçiyor.
10 Yorumla
+1 yılbenim kücük kiz kardeslerim benden önce evlenirler. ben evlenmeyi düsünmüyorum 30 yasima kadar :)
00 YorumlaSsıra evet çoğu ailede halan geçerli ama evlencem ben die tutturduktan sonra pek sıra falan dinlenmiyor allahtan benim öyle bi derdim yok
01 Yorumlayapanlar var ama kesinlikle yanlış...ablası,abisi kocayana kadar evlenmeyen biri neden hayatını ona bağlasınki...kader kısmet işi bunlar
00 Yorumla
+1 yılbenden önce 10 kişi olsa hepsi evlenir ben evlenemem :)
10 Yorumla
+1 yılDur kadıköy evlendirme dairesinin numaratöründen numara alayım sıram geldi mi yazacam
00 Yorumlabenim evlenicek küçüğümde büyüğümde kalmadı :) sıra zaten bende :D
00 YorumlaKucuk kiz abiyi hic beklemezdi yanii
Ama onsira haala gecerli sanirm00 Yorumlabenim iki abla var büyük abla küçük ablamdn kaç ay sonra evlendii :) sıra varda ablam sırasını verdi :) kader açılnca sıraya falan bakmıyorr
14 Yorumla- +1 yıl
doğru +1 darısı sana
- +1 yıl
senmi küçüksün. ? oooo :)
var tabi mesela ben evlenmedn kardeşim evlenemez ya da erkek yiğenim evlenemez
22 Yorumla
+1 yılKocayı bulan kaçıyo valla :D
15 Yorumla- +1 yıl
kesinlkle bu dönmde ;)
- +1 yıl
o kadar basit ve korkunç hale geldi evlilik ne yazık kı :)
evet beklıoyrum babama dedım ben evelenecegım sus lan dedı daha ben evelnecem sıra var ondan sonr abın sonra sen :)))
00 Yorumlakuzenler dahil herkes beni bekliyor. ama sözde bekliyorlar kız bulunca evlenir hepsi.numaradan bekliyorlar yani.
00 Yorumla
+1 yılBenim evlenme yaşım geldi kardeşiminde benden önce de evlenebilir sorun yok yani :)
00 Yorumla
+1 yılağabimi hala bekliyorum ...
sırayla değil parayla deyip verecem eline 1 iki bin lira sus payı ...00 YorumlaTürkiye sorgulanacak o kadar çok cehalet o kadar çok adet var ki. Bu az kalır yanında.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. kardeşimi bekletiyorum benden önce evlenemezsin diye
o da bana çabuk ol fazla bekleyemem diyo03 YorumlaBeklemek isteyen bekler de kaldığını sanmıyorum.
11 Yorumlabu devirde insan düzgün birini bulurmuyum endişesinde bulsa sıra beklermi :)
00 Yorumlabenim kardeşim var evlencem desin evlensin sıra falan hikaye benim açımdan.
00 YorumlaSaçmalık aslında ama eski köye yeni adet olmuyor malesef..
00 YorumlaÇerkez'lerde vardır bu kural.Büyük evlenmeden küçük asla evlenemez.
00 YorumlaŞimdi sıra değil, koca bekliyoruz.
21 Yorumla- +1 yıl
:)))))
Hayir sira beklemezdim ama abim benden daha hizli cikip nikahi basti... :))
00 YorumlaYüksek gelirli bir işim ve bir sevgilim olsun sıra falan dinlemem anında evlenirim :D
00 Yorumlayok öyle bir şey artık kısmeti gelen gidiyor kısmet ve gönül işi sıra işi değil
00 Yorumla
+1 yılbizim ailede asla sıra die bi kavram olmadı mutlu olacakken neden beklesinler everdik hepsini :D
00 YorumlaEvde Kalmış Turşusu Kurulacak Kızlara Müjdeeeeee !
Hemen Turşu Yaz 3131' e Gönder , Anında Taliplerin Gelsin .
- 20 Dakika İçinde Yollayan İlk 5 Kişiye Turşu Bidonu Bizden .00 Yorumlaartık yok tabıkıde oyle bısey kım evlenmek ısterse aıle ona saygı duyar sadece..yanı benım bıldıgım kadarıyla boyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenmeyecem uleeeynnn kezbanımm ev kızıyaamm bennn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer sıra bekliyorsan bende sıranın sana gelmesini bekleyebilirm :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsülalaenin en büyük bekarıyım :D sıra da neymiş :)))))))) onlar bekliyorlar beni :))))
00 Yorumla
+1 yılpara bekliyorum panpa
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. bazı ailelerde hala var.
02 YorumlaKeske Sıra Olsada Beklesek. :P
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4 abim 2 ablam var onlar evlenmeden ben evlenemem bekliyorum
00 Yorumlaekmek mi alıyoruz da sıra bekliyoruz :)
10 Yorumlasıra bende ben kızı bekliyorum
10 Yorumla
+1 yılbenimle evlenir misin? =)
00 Yorumla
+1 yılSırayla degil parayla bu isler
33 YorumlaDoğru birşey olabilir.o_O
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeye gerek yok.
Hep sıkıntı hep sıkıntı.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. yok hacı ne sırası ikinciyimi alıcaklar :)
00 Yorumlabiz de sıra tersten gitti
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı