Gizli Üye(36-45)+1 yıl7 yaşimda namazla tanişmiştim o gündür bugündür birakmadim 1 gün aksatmadim. ama 6 ay önce neler olduysa da beni namzdan hatta Allahtan alıkoydu. bunun için içimden yikiliyordum her an vicdan azabi içinde çirpiniyordum. dini ve bize düşen dini görevlerimizi iyi biliyorum. insan öldüğünden sonra ona ilk sorulanan cevaplardan birisi ''Namaz kiliyor muydun '' diye soruluyor.. düşün beni ve seni yaratan Allah borcunu hisap olarak soracak sana sana bu kadar nimetleri verdim sana emir ettğim şeyi neden yapmadin diye sorulacaz. o an aciz hiç birşey yapamiyacaz keşkede hayata dönseydim ve bu görevimi yerine getirebilseydim diye içimiz sizlayacak o an. Annen baban hatta sevgilin sana bazen birşe isterler yapmak zorunda kalacaksin bir sebep için kaldi ki yüce Allahin istediği emir ettiği birşey.
toparlan arkadaşim. herzaman o ani düşün yüce tanrinin karşisindasin ve o soru sana soruluyor. Allahin korkusunu içinden 1 an eksik etme. birde ateşi düşün bu dünyadaki ateş bizi bu kadar yakiyorsa kaldi ki o dünyadaki ateş nasil. ben bunlari yaparak namazimi kaçirmiyorum. birde her ezani duyduğunda hemen namaza koş bunu bir görev olarak koy kendine. 5dk ertelersen artik kilmak zor oluyor. benim uyğuladiğim yöntemler böyle. umarim sanada bir faydasi dokunur. Allaha emanet ediyorum seni Allahin güzel kulu.115 Yorumla- +1 yıl
kapalı olsam hersey daha kolay olurdu
Cevap sahibi+1 yıliçinden geleni yap.. inan ki Allaha içinden yakin ol o da sana yakin olacak.
- +1 yıl
ben ona cok yakındım aşıktım resmen nası bo şevkle kıliyodum namaz oruc falan iyiydi baya ders falan aliyodm. Sonra hayatıma biri grdi falan ondan ayrldm dha sonra su anki erkek arkdasmla tanstm ama o ilk olan cok kotu seyler yasatti bana hala onun etkisindeyim
Cevap sahibi+1 yılpeki sana bir soru soracam...
senin o yaşadiklarinla Allahin suçu ne ki?
birde ahratini hiç ediyorsun seni yaratani kizdiriyorsun bir kulun yüzünden kardeşim..
o belki dünyani karartti.. ahratinide karartmasina izin verme be kardeşim. inan ki dünya düşündüğünden ve bütün o yaşadiklarindan dahada büyük.
birde namaz kiliyordun bu bir nimet.. Allah senin kalbine öyle yakinmiş ki bak namaz kilmamakla ya da aksattmanda için rahat olmuyor.. insanlarin çoğu bu zamanda akıllarina en son geldiği şey namaz oluyor. Allahin lutfu üzürinde kardeşim. ona kendi ellerinle engel olma.- +1 yıl
sen benle ara ara konuş
- +1 yıl
aglicam simdi yemi ederim ya dalga gecmiyorum yanlis anlama
Cevap sahibi+1 yılnasil istersen yeter ki yaz bana. ben de Allahin izniyle yazacam sana.
- +1 yıl
ben allahı seviyorum
- +1 yıl
sen kimsin nasi ulascam
- +1 yıl
tarikata girsem faydasi olurmu
Cevap sahibi+1 yılhep sev.. yaşadiğin olaylari.. ve Allahla ilişkini arasina girmesine izin verme. bunu sen yapmiyorsun biliyorum ama sana.. bana Allahin bütün kullarina düşman olan Şeytania izin verme. unutma ki herşey geçer. hiç birşey için üzülme.
- +1 yıl
acaba erkek arkadasma cok mu guveniyorum. Nikaha falan o kadar onem verse elimi bile tutmazdı faydalaniyomu acaba
Cevap sahibi+1 yılAllahin yoluna sana bir nasihat veriyorum. söylediğin sözü doğru. ben kendi adima konuşuyorum keşkede bütün erkekler ayni düşüncede olsaydi seven insan sevgilisine kıyamaz. önce Allahi sonrada vicdanini kendi gözü önüne koyar. siz bir bayan olarak belkide benim anlattiğimi hissedemezsiniz siradan söz gelebilir ve bu türlü ilişkiler normal gelir size bu da artik söyledikleri gibi modernleşmek gözüyle algiliyorlar sevgiyi aşki vs. ama düşünmüyorlar yarin öbürgün ben biz birbirimizle uyuşmadik ve herkes yoluna gitti bu insanin -kizin - hali ne olacak.. önce Allaha karşi sonra Ailesi ve topluma karşi. ve hayatindan benden sonra olan insan buna nasil bir gözle bakacak.. ama kardeşim gerçekten bunlar saçma gelebilir insanlar ama inan ki insanlar bunu anlamiyorlar.
- +1 yıl
seninle konusmak istiyorm bana ozel yazarmsn burada konusamiyorum bazi seyleri bana yardmci olablrsin onu gordm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılDine uyabilmenin en kolay yolu salihlerle birlikte olmaktan geçer. Salih arkadaş bulamayan da Allah dostlarının kitaplarını, yazılarını okumalıdır. Kitap okumak sohbetin yarısıdır buyurulmuştur. Bir Allah dostuyla yarım saat sohbet isteyen bir saat o zatın kitabını okumalıdır. Kitap okurken de kendi okuyormuş gibi değil de o zat ona anlatıyormuş gibi okunursa istifade daha fazla olur.
İslam âlimleri buyuruyor ki:
Lüzumundan fazla fıkıh bilgisi öğrenirken, Evliyanın sözlerini ve hayatlarını öğrenmek müstehab olur. Bunları okumak, kalbde ihlâsı arttırır. (Hadika)
Sıbgatullah Arvasi hazretleri de buyuruyor ki:
Evliyanın menkıbelerini okumak, dinlemek muhabbeti artırır. Eshâb-ı kiramın menkıbeleri, imanı kuvvetlendirir, günahları mahveder. (E. Ansiklopedisi)
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Çok çalışınca, çok ibadet yapınca, beden yorulur. Hareket etmek istemez. Bu zaman uyumakla veya salihlerin hayat hikâyelerini okumakla yahut mubah olan eğlencelerle bedeni neşelendirmeli. Böyle yapmak, usanarak ibadet yapmaktan efdaldir. (İ. Ahlakı)14 Yorumla- +1 yıl
kitap alaym o zmn ben
Cevap sahibi+1 yılwww.dinimizislam.com/.../...i_Cihar_Yari_Guzin.zip
www.dinimizislam.com/.../11_Sevahidun_Nubuvve.zip
Bu adresten bu kitapları indir ve oku. PDF formatındadır.- +1 yıl
bakaym
- +1 yıl
Açılmadı bende
aynı ben biran kendimden şüphe ettim ben bu soruyu ne zaman sordum diye :D ben hissizleştim namaz kılmak bir ibadet gibi gelmiyor artık yatıp kalkmaktan ibaret sanki namaz kılmama vesile olacak insan arıyorum çünkü namaz çok önemli kılmadığım aklıma geldikçe aldığım her nefesten utanıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle
" birçok gencin namaza başladığı işte o sohbet " YouTube ye yazın Mehmet Yildiz' un sohbeti. İzle iyi gelecek ;). Ve Çay House, Hayalhanem, Sözler Köşkü , Çınar altı bunların videolarını takip et. Pişman olmayacaksın :)
07 Yorumla- +1 yıl
tamam edicem :) ama etkisi kısa sürüyor bende.
- +1 yıl
Sen izle etkiyi gör :) bir de emin ol. namaz kılan herkeste o sıkıntı var , şeytan var imtihan var :) ;) ben şöyle yapıyorum. Ezana yarim saat kala falan lavaboya gidip abdest alıyorum. Ezan okununca direk abdestli olduğum için hemen kılma istekli oluyo insan :) denemelisin :)
- +1 yıl
tamam :) deniycem ama mesela ben okuldayken kılma istegi geliyor kilarım ama evde gelmiyor nefsimle basbasa oldugumdan midir nedir anlamadm
- +1 yıl
tamam insallah indirebilirsem
- +1 yıl
aynen dedigin com mantkli geldi ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Yarina cikmaya garantimizin olmadigini düsünürsek (canlı şahidiyim) verdiğin kararı bir an önce uygulamaya başla sadece 1 hafta aksatmadan namaz kılarsan inanki daha bırakamazsın. Namaz vaktini kaçırdığında huzursuzluk hisseder, kıldığında için ferahlar ruhen huzur bulursun. Başının açık olması namaz kılmana engel değildir şimdilik kılarken kapat namaz bitince aç yeterki namaza başla. Sonuçta Allaha olan farz borcunu ödüyorsun. sen namazı alışkanlık haline getirdiğinde başını kapama konusunu daha değişik düşünebilirsin. Unutma başlangıcı yapmak önemlidir gerisi gelir zaten
00 YorumlaBende'de var ne yazık ki.
Teknoloji geliştikçe ve eğlenceler çoğaldıkça biz ne yazık ki dinden uzaklaşıyoruz. Üstüne üstlük işlediğim günahlarında hatti hesabı yok.
Artık bizde 60'dan sonra başlarız heralde namaza?12 Yorumla- +1 yıl
ölmezsek
+1 yılNamaz insanı terbiye eder daha doğrusu nefisi nefis bu yuzden namazdan nefret eder ilk önce nefsinden daha güçlü olduğun gerçeğini benimsemelisin ben senden daha güçlüyüm gibi kelimelerle kendine güven vermelisin bunu başardıgında kıla bilirsin.
13 Yorumla- +1 yıl
kılamiyorum iste :(
- +1 yıl
Bu konuda yardımcı olabilirim kardesm
- +1 yıl
nasıl
+1 yılelinden geldiğince dikkatini vererek ve surelerin anlamını düşünerek kılmaya çalışmanı öneririm. ölünceye dek şeytan bizimle uğraşacak namazdan dinden uzak tutmak için. yüzden kılmak istemeseniz de kalkıp kılacaksınız
02 Yorumla- +1 yıl
ama dinde zorlama yoktu hani
- +1 yıl
elbette zorlama yok. isterseniz kılarsınız, istemezseniz kılmazsınız. ama kılmazsanız günah işlemiş olursunuz. Karar sizin.
+1 yılBeni en etkileyen şey şudur her zaman.. günahta ısrar kalbi mühürler ve sen artık dine karşı olan bağlılığını yitirirsi.. ateist olan da bilgili ama kalbi mühürrlü
04 Yorumla- +1 yıl
evwt benim de kalbim kararmis
- +1 yıl
ama bunu demen çok yanlış bilemezsin bunu seninki sadece üşengeçlik ama günahta ısrar etmemeye bak sadece ilahgi bir mesaj bekleme
- +1 yıl
Ben sana bir tavsiye bulunayim o an namaz kilman gerektigi an hic birsey dusunme ve dusunmene izin verme aslinda onlar bir vesvesedir dinlemiceksin kalkacaksin abdestini alacaksin guzel guzel namazini kilacaksin seytan seninle ugrasmaya devam edecektir ama bir yerden sonra nefsin korelecektir ve dahada kolay kilacaksin biliyorsun nefis 70 seytan gucundedir onu korelttigin zaman hersey dahada kolaylasir
+1 yılŞöyle bir yol doğru oluyor.
Kitap oku, namaz ile ilgili. İlmihaller vs.
Birkaç gün kendini bu fikre ısıt ve sonra başla. Devamı gelir03 Yorumla- +1 yıl
cok denedim maximum 3 gun
- +1 yıl
Seytan senle çok ugrasıyor demek ki. Bırakırsan ona uymuş ve prim vermiş oluyorsun. Direnirsen kazanırsın.
- +1 yıl
evet ugrasiyor. erkek arkadasm var mesela gunah isledigimi bliyorm kapali degilim onun da farkndaym bu gunah O yuzden de cekiniyorum yuzum yok namaz oruc icin
+1 yılNamazla ilgili hadisler okursan içinde bir kıpırdama olur canım :) Allah kabul etsin şimdiden :)
01 Yorumla- +1 yıl
:) ins
namaz kılcaksan ilk önce başını kapatman lazım
sadece namaz kılmak için başını kapatıp namaz bittikten sonra acmak olmaz110 Yorumla- +1 yıl
neden olmuyomuş. Kapanmak için şartlarım uygun degil.
- +1 yıl
hayır ailem istiyor ama ben zorlanicagimi dusunuyorm arkadaslarm falan yadırgar ve yaz geliyor cok sicak
- +1 yıl
ssn haklısım aslında pes ettm
- +1 yıl
örtünemiyorum iste guzel olmicam o zaman :((
- +1 yıl
tesetturun nasil dogru oldugunu biliyorum o konuda blgm var
- +1 yıl
ben normalde de makyaj yapmam ve oje surmem zaten. Ama sadce dar giyiniyordum dekolte de giymiyordum.
+1 yılNamazin onemine dair yazilar Oku. hikayeler bile olabilir bunlar seni tesvik edebilir
016 Yorumla- +1 yıl
etkisi 3 dk sürüyo
- +1 yıl
Bir insan birseye alisabilmesi icin onu belli bir sure tekrarlamasi gerekiyor. okumaya devam edip kendini zorlayarak namaz kilarsan bir sure sonra alismis olursun basit gelir. ben sabah namazinda cok zorlaniyordum alarmlar kuruyordum alisinca beden o saatlerde kendiliginden uyanmaya basladi
- +1 yıl
insallh ben de uyanırım annem konusmuyor cnku benle namaz klmiyorum diye. Ben de üzülüyorüm
- +1 yıl
Annene Bu durumu anlatabilirsin. sabah uyandirmak gibi belli faydasi olur
- +1 yıl
sabah erken uyaniyorm zaten ama cok hata yaptm namaz kilmaya yuzum yok acikcasi.
- +1 yıl
Hicbir gunah Allahin rahmetinden daha buyuk olamaz gercek pismanligi yasayip tovbe ettikten sonra ne sorun kalacak
- +1 yıl
erkek arkadasm var iyi biri onu birakmak istemiyorum elini falan tutyyorm yani tovbe etsem bile tekrar yapiyorm bu hareketi. evlenemeyiz de
- +1 yıl
Erkek arkadasina durumu anlatsan yardimci olmaz mi. mesela den tutmak istediginde bile o tutmasa
- +1 yıl
tutmaz.
- +1 yıl
ama onun yanında olucam ve hiç degmicem cok zor. guvende hissetmek icn elini tutarm ya da sarlrm beni sevdigini hissederim o zmn
- +1 yıl
Seytana ve nefsine karsi zayifsin guclu olabilmen icin dusmanini ve zararini ogrenmen gerek onun icinde oku diyecegim ama etkisi 3 dk suruyor diyeceksin baska ne diyeyim :)
- +1 yıl
ne onerirsin bana isim soyle
- +1 yıl
Emine senklikoglunun yazilari sana hitap edecektir ayrıca sevda geri don isimli kitabi okuyarak başlarsın. bunlar seni etkileyecek ve ilgimi artıracak sonra Kuranın mealini tevsiriyle oku tek kaynağın olarak onu gor
- +1 yıl
tamam okuycam
- +1 yıl
Sevda geri don pdf olarak nette vardır bugün indirip baksan hemen ilgini çekeceğini düşünüyorum. iyi akşamlar
- +1 yıl
iyi aksamlar saol
+1 yılSakin oldugun gunlerde oruc tut obsenibnamasa tesvik eder
01 Yorumla- +1 yıl
oruc mu denerim
Gizli Üye(36-45)+1 yılEzan okunur okunmaz yerinden kalk tum hayatini ezan vaktine gore endeksle bir bakmissin ki olmussun bir bakmissin ki erenlerin sofrasindan sana da pay dusmus...
010 Yorumla- +1 yıl
kalkmak mesele ama kalkamiyorum
Cevap sahibi+1 yılBir bardak su ikran etsem ya da guzel bir yerde yemek... bana nasil tesekkur ederdin... ayakta saygi ve mutlulukla...
o halde en guzelleri icin peki...
eller guzel gozler saclar :) yurumek icin ayaklar sevmek icin kalp dusunmek icin akil... bunlar icin ne yapmalisin... bu dusunceyi sana herkes soyler... ya seni senden cok seven Allah'ın huUruna cıkıp ona onu cok sevdigini soylemek istemezmisin desem :) ... umarim istikrarlo olirsun :)- +1 yıl
soylemek isterim ya şeytan bana şarkı söylüyo şu an
Cevap sahibi+1 yılBu kpnuda yalniz degilsi ;) bunu hic unutma... ama siradan olmamak senin elinde... seytanin seni tasmalamasina musade etme... seytanin oyunlarini oku ;)
- +1 yıl
tarikata falan girsem faydası olurmu
Cevap sahibi+1 yılTabiki... onlar ilim ve bulmedigimiz seyleri anlatan insanlar...
dunyaya diil ahirete calisan insanlar ;) ve istersen sadece yararlanmak icin git... illa hiMet etmeni dahi beklwmezler... tabi bir eldeki 5 parmakta bir diil... baktin istediin verim yok ;) baskasina gidersin... ilim ve dunya icin inanilmaz bilgiler wdindim ahiret kavramini anlamakta yardimci oldular... umarim guzellikler seni bulur...- +1 yıl
tarikata grmek icin ne gerekiyo
Cevap sahibi+1 yılGuzel bir gonul... ve ogrenmek icin teslimiyet nedir anlamak icin istek :) zira dergahin kapisi onunden gecen herkese aciktir...
- +1 yıl
dergah neresi
Cevap sahibi+1 yılDergah dedigimi yer de ilim ogreten insanlarom bulumdugu yerdir... tarokat kapisi dergah kapisidir... ilim ohretenlerin kapisina salih niyetle gelen kimse iceri adom attiginda huUra ilk adimi atmis olur
Bn şu an kiliom hc de zorlanmiom daha demin kildim sosyalikten vakt mi bulamion anlamadim?
02 Yorumla- +1 yıl
yok ya sosyallikten degil yüzüm yok
- Diğer konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılBir şeyler demek istiyorum ama aynı durum ben de de var :( :(
05 Yorumla- +1 yıl
:((
- +1 yıl
ben de sormuştum burada sonra 2 hafta düzenli kıldım sonra yine aksadı
- +1 yıl
kendimden utanıyorum din hakknda bilgli biriym ve kilmiyorum :( blmiyorm ya cok uzaklastm olmuyor
- +1 yıl
Al benden o kadar. 1 ay oruç tutuyorum 5 vakit niyeyse zor geliyor :(
- +1 yıl
evet ya
bir iki hafta kendını sık alısırsın zaten kendılıgınden kılarsın :)
012 Yorumla- +1 yıl
yapamiyorum ki :(
- +1 yıl
alismak istiyorum
- +1 yıl
nasıl :(
- +1 yıl
nası klcam eksiksiz mesela su an gecti artikk sabah baslarm
- +1 yıl
baslayamam ozel gunumdeyim bitince baslarim insallh bana dua et
- +1 yıl
saol :)
o bende de var ya nasıl yapıcam bilemiyorum bende
03 Yorumla- +1 yıl
aynn
- +1 yıl
ins
sen yeter ki niyetlen elbet alnın secdeye değer :(
01 Yorumla- +1 yıl
değiyor da cok zorlaniyorum kulfet gibi yani
Ömer Hayyam oku, iyi gelebilir
02 Yorumla- +1 yıl
okuyayım. nesini okuyaym
+1 yılUğur koşar'ın kitaplarından oku
13 Yorumla- +1 yıl
onu hic duymadim
- +1 yıl
Allah de ötesini bırak
Rabbin için sabret
Bana Allah yeter
Duymadın mı? - +1 yıl
hayr
+1 yılHep şeytanın yüzünden...
08 Yorumla- +1 yıl
hepp
- +1 yıl
şeytanın payı var diye kendinizi sorumluluktan kurtarmış olmazsınız. Örneğin; okulunuzda bir sınava gireceksiniz. Şeytanı da arkadaşınız olarak örnek verelim. "gel sınava gitmeyelim, zaten zor çalışmadık, düşük puan alacağız." diye sizi kendine uydurmaya çalışıyor. Sizin içinizde de arkadaşınız gibi düşünceleriniz varsa, bunun yanlış olduğunu da düşünseniz ona uyabilirsiniz ya da iradeli davranarak sınava gitmeyi tercih edebilirsiniz. Tercih SİZİN...
- +1 yıl
burada hayat dersi vermeye calisma sacma sapan. Senin bldigini biliyoruz
- +1 yıl
burada görüşlerimizi paylaşmamızı istemişsin. Ben de görüşlerimi belirttim. Saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum mümin kardeşim. Allah'a emanet ol. Hayırlı geceler.
- +1 yıl
sorumluluktan kurtulmadgmn farkndaym üzülüyorum sadece sinirlendim bir an özür dilerim
- +1 yıl
anlıyorum. sorun değil
- +1 yıl
Ya Hu, birbirinizi niye hırpalıyorsunuz?
Tatlı tatlı konuşun işte... - +1 yıl
@MösyöArafta hırpalamadık, sorun yok. Teşekkürler..
Hasan in ruyasini izle
012 Yorumla- +1 yıl
o ne ya
- +1 yıl
ne oluyo cehennemi falan mi anlatıyo
- +1 yıl
ya korkuyla yapılmaz ki ibadet aşkla yapılır onun tadı bir başka
- +1 yıl
allah seni :D
- +1 yıl
olur
+1 yılbana da önerirsen çok makbule geçer.
04 Yorumla- +1 yıl
tamam takip et oku ;)
- +1 yıl
takip et okuyu anlamadım ben. takip etmem gerekiyo şimdi seni?
- +1 yıl
yani sende faydalan bana onerirlerken demem istedim :)
- +1 yıl
mantıklı da üşenirim ben.
Ben senden daha uzagim kolay gelsin
07 Yorumla- +1 yıl
sna da.
- +1 yıl
olsun inaniyorum
- +1 yıl
bu dedigimden bunu cikardysan kendimi belli etmeye calisan dikkat cekmek icin insanlara saran gerizekalının tekisin
basıt bır namaz kıtabı ısını gorur
04 Yorumla- +1 yıl
nasıl kılınıcagini iyi biliyorum sorun o degil
- +1 yıl
ne diyosun anlaşılmıyo A_z_o_72
+1 yılZorla kendini şeytana kulak asma
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Dini kitaplar oku.
01 Yorumla- +1 yıl
okucam alıp
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne