Baksaniza suna yaa fare ile hamster arasindaki farklari biliyorum ama daha fazla bilgi almak istiyorum?

Fareler saldırgandır, pistir ve evcil değildir. Ama hamsterler evcildir, kokmazlar, temiz ve sevimli hayvanlardır.
Farelerin kuyruğu hamsterlere göre uzundur. Hamsterlerin kuyruğu ise çok kısadır.
Fareler peyniri kaşarı çok severler. Ama hamsterler fazla yedikleri zaman ölürler. Çünkü peynirin içindeki tuz hamstere fazla gelir.
Hamsterler üç dört farklı cinstir ve boyutları iki avuç büyüklüğünü geçmez. Ama bazı fareler çok büyük olabiliyor.
Fareler suda yüzebilir ve üzerlerine su döküldüğünde birşey olmaz. Ama hamsterlere su değdiği zaman hasta olurlar ve ölürler. Bir hamsteri kesinlikle yıkamamak gerekir.
Ve en ayırı özellik ise Hamsterlerin yanaklarında kesecikler vardır ve besinleri bu keseciklerdr saklarlar ve ihtiyaç olduğunda yerler veya o besinleri bir yerlere saklarlar (hamster besliyorsanız talaşın altında saklarlar) daha sonra yerler. Ama farelerde böyle bir kesecik yoktur.
Daha ayrıntılı internette araştırarak bulabilirsiniz.
Ben iki adet yavru gonzales besliyorum. Yeni aldım üç hafta oldu. Aldığınızda çok mutlu olacaksınız. İnan bana çok sevimli hayvanlar. Soracak sorunuz olursa sorabilirsiniz. Beyaz olanın ismi Kauçuk siyah olanın ismi Kauçuk.
www.dropbox.com/.../AACX15tpygvm8KTMLPrZHHm3a?dl=0
Lutfen onun sorumlulugunu aliyorsan sonuna kadar bakmalisin. Ben baktim kolay. Haftada bit kafesini degstrcksin taze yemek su. Sabahlari uyaninca cok tatli oluyorlar. Esniyorlar geriliyorlar falan. Ama genede sevemiyorsun isiriyorlar. Zor taraflarida var. Artik evladin gibi oluyor. Buyuk sorumluluk. Senden baskasi bakmaz ona sen ilgilenicrgine inaniyorsan al.
Daha once bir cok hayvan besledim sorumluluk sahibiyim ben arastirdim hamsterlerin 3 tipi var aralarindan biri en gec 3 gunde alisip isirmayi birakiyormus fareler isirirmis peki evde geziyormu hic yani hep kafestemk
Aa ne tatli hehehe:)))
Peki guinea pig hakkinda bilgin var mi
beslemiştim ben, çok tatlıııı oluyor ama gece sesten uyutmuyordu ve kafesi çabuk kokuyordu.
yani temiz titiz sabırlı biriysen al =)
Peki geziyormu hic evde yoksa hep kafeste mi
Cevap
3Cevap
Bence guinea pig almalısın. Hamsterlar cok kucuk her yere giriyor
O nedir beni bilgilendirir misin cok sevimli gozukuyor
Tavsanın biraz kücügü boy olarak. Kemirgendir ama ısırmaz, bakımı kolaydır. 5 yıl yasarlar genelde. Bende iki tane var cok memnunum. Koku da yapmiyorlar. Tek kotu yani cok urkekler ama alisinca geciyor
Evde yuruyorlarmi peki yani kafestemi duruyor tuvalet aliskanligi nasil oluyor
Tuvaleti zaten egitince yuvadan baska yere yapmiyor. Genelde kucakta durmayi severler pofidiktir, siz de durmadan onu oksarsiniz, ayrica egitilince köpek gibi dur, elini uzat komutlarini yapabiliyorlar
ben daha önce baktım tavsiye etmiyorum
Neden
halıları ve koltuklari yiyor ve akvaryumdan dahi kaçabiliyor kulaklarını bile yeme ihtimali var
hayır hiç bilgim yok. ben şu an papağan bakıyorum tavsiye ederim
2 side fare ham mına koyim :D
iiiiiiiyhhhhhh
Ne iy ya fare demedim hamster dedim
O aslan mi yoksa
Sen aralarindaki farki bilmiyorsun
Ya ben pilotum salak değilim
Hamsterların yanaklarında yiyecek saklama keseleri vardır. Bu keselere sevdikleri yiyecekleri hızlı hızlı doldururlar ve daha sonra istedikleri bir anda yiyebilir veya kafeslerinde depo olarak belirledikleri köşeye götürüp saklayabilirler. Yanakları dolu bir hamster oldukça sevimlidir. Tabaklarına yem koyduğumuzda tabağın hemen boşaldığını görmek hepimizin sık rastladığı bir durumdur. Farelerin keseleri asla yoktur. Bu hamsterların fare olmadıklarını anlamak ve anlatmak için en önemli kanıttır. Hamsterların farelerdeki gibi uzun bir kuyrukları yoktur. Hamsterların kuyruk sokumunda tavşanınkine benzer minik bir çıkıntı vardır ve neredeyse görünmemektedir. Hamsterları sevimli yapan özelliklerden biri de budur, bu nedenle fareyi andırmaz. hamsterler sahibine guvenir alisinca cogu isirmaz ve yabanci bile gelse sahibinin sesini duymasi onu guvende hissettirir ve yabanciyi da guvende hissettigi icin boylece isirmaz fareler surekli isirir ve sagdik degildir fareler pistir hamsterlerde
Tipki kediler gibi kendilerini temizleyebilirler.
soğuk hayvan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar