alternatif tıpçı yakınımın söyledikleri bunlar..
Şampuanı ayda bir değiştirmek mi gerekiyor? Şampuan Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba,
Saçlarımızın yol arkadaşı olan, şampuanları ayda bir ya da her iki şampuan sonrası farklı şampuan seçimlerinden yana kullanmalıyız. Çünkü, saçlarımız ve saç derimiz bağışıklı kazanacağı için, bir süre sonra faydasını kaybeder, daha olumsuz sonuçlar doğurur ve bizim için hiç iyi olmaz!
Tavsiyem; sls ve paraben içermeyen şampuan kullanılması ve dermatolog onaylı tuzsuz şampuan kullanılmalıdır.
Bir diğer uyarım ise; saçlarımız D vitamini ve B12 vitaminlerinden beslenir, D vitamini ve B12 vitamini içeren gıdalar tüketilirse her zaman güçlü saçlara sahip oluruz.
Eğer ki, bakıma ihtiyacı olan, saçlar için, argan yağı, jojoba yağı kullanılabilir, şampuan içerisini 2 çay kaşığı çam terebentin yağı eklenerek daha iyi saçlara ulaşmamıza olanak sağlar.
Öncelikle selamlar, umarım iyisinizdir diyerek yazıma başlıyorum. Uzun bir süre boyunca saçlarımın cansız gözükmesinden ve sürekli dökülmesinden şikayetçiydim sizin gibi. Fakat türlü türlü denemeler sonucunda saçlarımı hiç olmadığı kadar canlı gösteren ve dökülme sorununu ortadan kaldıran bir şampuanla tanıştım. Size de ondan bahsetmek istiyorum.

Favori şampuanıma geçmeden önce biraz şampuan seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Çünkü şampuan alırken sadece güzel kokması, marka olması ya da pahalı olması yetmiyor. Sırf güzel koktuğu için veya marka olduğu için şampuan alırsak saçlarımıza fayda sağlamak isterken tam tersi zarar verebiliriz.
Şampuan seçerken göz önünde bulundurmamız gereken en önemli özellik şampuanın pH değeridir. 5.5'ten düşük pH değerine sahip şampuanlardan uzak durmanızı öneririm. Ayrıca içeriğinde paraben, silikon gibi kimyasallar barındırmayan şampuanları tercih etmelisiniz. Zaten şampuanın pH dengesini bozan şeyler de bu gibi kimyasallar.
Kullanacağınız şampuanın saç tipinize uygun olup olmadığı da son derece önemlidir. Saçlarınız normal bir yapıya sahipse fakat siz yağlı saçlar için uygun olan bir şampuan kullanırsanız ne yazık ki saçlarınızda dökülme başta olmak üzere birçok sorunla karşılaşırsınız.
Son olarak size önerim, 2'si 1 arada şampuanları tercih etmemeniz. 2'si 1 arada şampuanlar derken içeriğinde hem şampuan hem de saç kremi olan ürünlerden bahsediyorum. Saç kremi ve şampuanın yapıları birbirinden tamamen farklıdır ve bu iki ürünün ayrı ayrı alınması gerekir.

Gereksiz şampuan değiştirmek saçlarınızdaki nem ve yağ oranını bozar. Ayrıca uzmanlar tarafından gereksiz şampuan değişikliğinin kepek problemine de yol açabildiği söyleniyor.

Şampuanın belirli bir kullanma süresi yoktur, her ne kadar şampuan değiştirilmemeli, eğer değiştirilirse saçlarınız kepeklerin, saç yapınız bozulur gibi bir düşünce hakim olsa da toplum arasında aslında öyle bir şey yoktur. Tam aksine şampuan değiştirmek saçlara iyi gelen bir şeydir. Sadece önemli olan saçlarınızın ihtiyacı yönünde şampuan değiştirmenizdir.
Örneğin saçlarınızın yağlı olduğu bir dönemde yağlı saç tiplerine yönelik şampuanlar tercih etmelisiniz. Fakat belli bir süre sonra saçlarınızda başka bir problem gözlemliyorsanız o soruna yönelik bir şampuan tercih ederek kullandığınız şampuanı değiştirebilirsiniz.

Uzun süre boyunca saçlarımın cansız gözükmesinden ve dökülme problemi yaşadığımdan bahsetmiştim yukarıda. Elidor Güçlü Saç Uçları Hindistan Cevizi Yağı Şampuanı'nı tercih ettikten sonra saçlarımın cansızlığı da dökülmesi de yok oldu.
Önerdiğim bu şampuan, Hindistan cevizi yağı içeriyor ve bilirsiniz ki Hindistan cevizi yağı saçları derinlemesine nemlendirir, parlatır ve yumuşatır. Saçlarınızın tüm ihtiyacını tam anlamıyla karşıladığını söyleyebilirim ve kesinlikle bir şans vermenizi tavsiye ediyorum. Ben kullandım ve çokta memnun kaldım, eminim sizde memnun kalacaksınız :)
Umarım tavsiyelerimle size yardımcı olabilmişimdir, iyi günler :)
Selam!
Genel olarak, saç ve saç derisi ihtiyaçlarına göre şampuanı 3-4 ayda bir değiştirmek iyi bir fikirdir. Ancak, saç tipiniz ve şampuanın etkisine bağlı olarak bu süre değişebilir.
Saç ve saç derisi zamanla kullanılan ürünlere alışabilir ve bu da şampuanın etkisini azaltabilir. Genellikle, şampuanınızı 3-4 ayda bir değiştirmeniz önerilir. Saç tipinize uygun bir şampuan seçmek de bu süreçte oldukça önemlidir. Belirtileriniz arasında matlaşma, kepek veya kaşıntı gibi problemler varsa, bu şampuan değişikliği yapmanız gerektiğinin bir işaretidir. Saçlarınızın ihtiyacına göre doğru şampuanı bulmak, sağlıklı saçlara kavuşmanızda önemli bir rol oynuyor.

Saçlarımız ve saç derimiz, kullandığımız ürünlere karşı hassas olabilir ve zamanla bu ürünlere alışabilir.

Eğer saçlarınızda matlaşma, kepek, aşırı yağlanma veya saç derinizde kaşıntı gibi sorunlar yaşıyorsanız, bu durumlar şampuanınızı değiştirmeniz gerektiğini gösterebilir. Aynı şampuanı uzun süre kullanmak, saçınızın ihtiyaçlarını karşılamayabilir ve saç sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Saç tipinize uygun, besleyici ve koruyucu şampuanlar kullanarak bu tür problemleri önleyebilir ve saçlarınızın sağlıklı ve canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Aynı ürün uzun süre kullanıldığında saçlarınız, ihtiyaç duyduğu besinleri yeterince alamayabilir ve matlaşma, kepeklenme veya aşırı yağlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Saç tipinize uygun farklı şampuanları deneyerek saçlarınızın sağlığını koruyabilir ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak şampuan değiştirmek, saçın ihtiyaç duyduğu farklı besin ve bakım unsurlarını almasına yardımcı olur.
Şampuanın sık sık değiştirilmesi gerektiği savunulur. Çünkü saç bir şampuanın formülüne alışınca etki etmemeye başlıyor. Ben de bunu yaşayan biriyim. Ama saçıma iyi gelen bir şampuan bulunca da vazgeçmek kolay olmuyor. Ama bence 1 ay abartı bir süre. En mantıklısı 3 ayda 1 şampuan değiştirmek olmalı. Ben Elidor kullanıyorum. 3 ayda 1 Elidor turuncu ve Elidor pembe arasında gidip geliyorum.
Cevap
8Cevap
Şampuanı en az 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor gadası. Çünkü saçlar kullanılan şampuana bağışıklık kazanabiliyor. Şayet böyle bir durumda istenilen sonuç alınamaz.
Ben doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama yıllardır Elidor marka şampuanı tercih ediyorum. Değiştirmiyorum. Ailemizdeki tüm fertler ayrı ayrı Elidor şampuan çeşitlerinden alıp kıllanır hep yıllardır. Marka değişmez ama farklı çeşitleri her zaman dener yeri gelince değiştiririz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Saçlarımız gayet sağlıklı. 😎
Her iki şampuandan sonra başka şampuanlara geçilmeli;
Aksi takdirde sürekli kullanılan şampuan, saçta bağışıklık kazanacağı için, bir süre sonra işe yaramaktan ziyade zararlı olmaya başlar.✂️
Aslında değiştirmek iyidir fakat çoğu Saç ürününde Sulfat vs gibi şeyler olduğu içi saçı daha çabuk yağlandırmaya, içinde yağ bulunan şampuanlarda olduğu için kuru bir saç derim olduğu halde saçlarım ertesi gün yağlanıyor bu yüzden Bebek şampuanından vazgeçmiyorum.
Değiştirince kepek yapıyor head shoulders okaliptüs özlü onu bulmak zor onu bulamasam bile yine head shoulders mentol özlü kullanıyorum başkası yaramıyor
almaya gittiğimizde hangisi daha ucuzsa ona göre değiştirilir
sürekli kullanmak lazım değiştikçe saçlar dökülüyor bendeki durum bu yani
ben hep aynı şampuanı kullanıyorum sıkıntı olmuyor ne zaman şampuan değiştirsem saçlarım beğenmiyor başkalarını :)
kesinlikle değiştirme ben bunun cezasını saçımdaki kepeklerle ödedim bir tane bul saçının yapısına göre onunla devam et hep
benim bildiğim aynı şampuan sürekli kullanılır değiştirirsen saçların dökülür yanlış biliyoda olabilirim
Bunu bende duydum. Evde 3 cins şampi var. Ara ara değiştiriyorum.
bence ayda bir değiştirirsen saçların dökülmeye kepek oluşumuna başlar bi şampuanda kal en az 3 ayda değiştir
Bunu ben de merak ediyorum ama zarar da verebilir.
doğru şampuanu bulunca değiştirmek gerekmez, ömür boyu aynı şampuanı da kullanabilirsiniz, zeytinyağından yapılmış yeşil sabunu da... şampuana gelince en sağlıklısı bebe şampuanı... defne ya da saf zeytinyağı sabunu kullanıyorum ama piyasadakiler çok alkali olduğu için kurutuyor diye değiştiriyorum, kendi sabunlarımı üretince , ömür boyu saç, vücut, zeytinyağlı defne sabunundan vazgeçmem..
Biyoksin :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?