Modern erkek bebek isimleri listesi yapalım ki, bebişi olan annelere babalara fikir olsun. Yeni anne baba olacak kişiler aylarca isim arıyorlar ve o kadar kalabalık bir ülkeyiz ki, farklı olsun falan diye baya zaman harcıyor, kafa yoruyoruz. Modern erkek isimleri önemli ama önerilerden önce birkaç hatırlatma yapmak isterim. Çocuğunuzun dünya insanı olma konusunu da düşünerek, Türkçe karakterli isimlerden uzak durmak gerek. Örneğin Özgül ise adı, pasaportta Ozgul yazıyor gibi. :) Bu durumlara gerek yok. Ayrıca iki isimler, çok uzun isimler de sınavlarla yoğrulan gençlik için cidden zor oluyor. Kolay, içinde ğ geçmeyen isimler tercih ederim ben olsam. Dünyayla ilk bağı bu olsun. Gelelim listeye;
2019'un en modern erkek isimleri listesi
Akay: Parlak ay, aydınlık, ışık ay, dolunay adam, erkek, kuzey Türklerinde erkek çocuklarından büyüğe verilen ad, ağa Acun: Sonsuz uzay içindeki gök varlıklarının tümü, dünya, evren Aktan: Aydınlık sabah vakti, avlu, evin önündeki açıklık Alpdemir: Yiğit ve demir gibi Anıl: Sakin, ağır, amaç, her zaman an Atabey: Saygıdeğer kimse, Seçuklular döneminde bir ünvan Başar: Gereken biçimde bitir, yapacağın işte başarıya ulaş Baturalp: Yürekli yiğit, yiğitler yiğidi Berk: Sert, sağlam, katı 2. Yıldırım Berktan: Tanyeri gibi güzel ve güçlü
En modern isimler artık tek isimler, ikili isimler out!
Cihangir : Cihanın büyük bir bölümünü ele geçiren. Caner : Can dostu. Çağrı: Birini bir yere çağırma işi, çağırma, yırtıcı bir kuş Denizhan: Ünlü Oğuz Destanı`na göre, Oğuz Han`ın altı çocuğundan En küçüğü, Doğanay: Ayın ilk günlerinde Ay, yeni Ay (ayın ilk günleri doğan çocuklara verilir Doğu: Güneş`in doğduğu yönden Ertan: Güneş`in doğma zamanından az önce, şafaktan önce Ertaylan: Yiğit ve uzun boylu kimse
Ferhan : Sevinçli, neşeli, ferahlı, şen, memnun. Gökalp: Gök gözlü yiğit Gökay: Mavi Ay; gökyüzündeki ay Gökberk: Mavi ve gözlü ve sert Gökdeniz: Mavi deniz Göker: Gökyüzünün yiğidi, gök yüzlü erkek, mavi gözlü kimse İltan: Ülkenin ışığı Kutay: Iyilik getiren Ay, uğurlu Ay, kutlu ay, kutlu ve ay gibi Müren: Dereden büyük akarsu, çay, ırmak moran
Modern isim diye bişey olmaz da artık herkes çocuğuna garip isim koymaya çalışıyor. ülkenin yarısı ahmet mehmet ve can isimlerinden ve türevlerinden oluştuğu için. Cengiz hariç tarihi devlet büyüklerinin adını koyabilirsiniz bence. cengiz ismini sevmemem de normal;cengiz han türkleri katletti
modern ne * ya. yağız mağız demiş millet mal mal isimler. hasan hüseyinin nesi var? isim çok önemlidir gençler. öyle berkecan vs filan gibi adamları pek sallamıyorum. basit insanlar oluyorlar genelde. hayat neyi getirir bilinmez. berkecan diye imam mı olur mesela?
Benim adim azam mesela daha once hic ayni isimde bir tanidigim olmadi. modern ve cok farkli oldugunu dusunuyorum. ismim imam-i azam dan esinlenip koymus peder. adimi cok seviyorum ;)
Mehmed Modernliğini hiç yitirmez her zaman en çok kullanılan isim... Ben olsam oğlumun birinin Adını muhammed mustafa-diğerinin Abdülsamed- mehmed Fatih- Muhammed Furkan... gibi bişeyler koyardım...
En İyi Cevaplar