Arkadaslar benim merak ettigim bir sey var, simdi seksenler dizisinde surekli 'bizim yikanma gunumuz pazar' diyorlar. Yani haftada bir kere sadece pazar gunleri banyo yapiyorlar. Ve anneme sordum annemde eskiden sadece haftada 1 gun banyo yapan yapan cok aile vardi diyor. Bu nasil olur? Yani ben her gun banyo yaptigim icin anlayamiyorum.. Haftada bir kez banyo yaptigin zaman kokmaz misin? Ya da ne bileyim terlersin en azindan. Bayanlar mesela vajinalarimi temiz tutmalilar yoksa mantar gibi kotu hastaliklar ortaya cikabilir, ve onuda sadece banyo yaptigin zaman iyice temizleyebilirsin. Bilen var mi, haftada sadece 1 kez nasil banyo yapilir?
Cevabın nedir?
Nasıl denk geldiğimi bilmediğim acayip bir soru. Arif'in Manchester'a attığı golü ararken gelmek gibi. Arif Manchester geyiğinin üzerinden 3 yıl geçmiş lan. Dün gibi sanki. Hayır ben de fosil sayılmam. 90'ların ortalarında dünyaya geldim. Hormonlar cıvkını çıkarana kadar da haftada 1 kez banyo yaptım. O da klasik pazar banyosudur. 80'leri anlatmaya gerek yok anlatacak kadar da yaşım yok. Ben İzmir'de yaşıyorum. Daha İzmir'de yeni yeni yaygınlaşıyor diyecektim tam bizim mahalleye doğal gaz geleli altı sene olmuştur. Zaman harbiden çabuk geçiyor neyse soruya odaklanayım ben.
Ben kendi şartlarımı anlatayım. Sobanın üstündeki ibrikte kaynayan suyu ılıştırarak banyo yapardık biz ufakken. Daha sonra bir gazlı şofbenimiz oldu yok ya gaz kaçırırsa ya yakarken ateş suratıma patlarsa diye korka korka kullanırdık. Elektrikli ihlas şofben çalışırken de asfalyalar atardı. Banyonun kapısı aralı, havalandırma camı açık bir şekilde banyo yapardım. Oradan doğru üstümde bornozla sobanın yandığı odaya koşardım. Saçımdaki suyu sobaya damlatıp buharlaşmasını izler, giyinip o odada uyurdum ki üşütmeyeyim. Sabahsa sobanın üstündeki çamaşırlıkta kurumuş önlüğümü, gömleğimi giyer giderdim okula. Şimdi yıl oldu 2014 halen evde doğalgaz yok. Bünye senelerce böyle alışmış bazen yine üşenip haftada 1 banyoyla geçiştirdiğim oluyor. Bu hafta banyo yapmamışım. Kıllı bir adam da sayılmadığım için 2 hafta da banyo yapmasam kokmam. Saçım da ergenlik bitti biteli yağlanmıyor.
Her gün banyo yaparsan çabuk kokarsın ve saçların çabuk yağlanır. Bu köpeklerde bile böyledir. Açıkçası her gün banyo yapsaydım bütün kış hasta gezerdim. Bilmiyorum yıl oldu 2014 bazı insanlara söylediğimde tuhaf geliyor. Ama onların da benden farksız olduğunu düşünüyorum.
Ter değil ten kokabilmek çekici bir faktördür şahsi kanaatimce. Çocukken babama sarılıp uyurken aldığım ten kokusunu bugün taşıyor olabilmek şeref. Hayatıma giren kadınların da sevdiği bir kokudur. Ne döktürdüm be. Ne banyoymuş...30 Yorumla
+1 yıl80'lerde Türkiye ciddi anlamda büyük yokluklar yaşamış, ekmek bile devletin verdiği fişlerle alınırmış... Kaldı ki, sıcak su bulmak, sabun, şampuan bulmak hak getire...
Yoksa rahatsız olmamaktan kaynaklı bir durum değil, tamamen mahrum kalmaktan kaynaklı...10 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. 1) O zaman imkan az.
2) Bizler hergün yıkanmaya alıştırıldığımız için vücudumuz o yönde tepki vererek hergün yıkanmak istiyorlar.
3) Yediğimiz, içtiğimiz ,yaşadığımız yerdeki hava birçok şey vücudumuzun kokmasına neden oluyor .O zamanlar hala sağlıklı besleniyor insanlar ki bu yaz köyüme gittim oradada öyleydi.Banyo yapmaya gerek duymuyorsun çünkü ne kokuyorsun ne saçların yağlanıyor ne de sucuk gibi terliyorsun.00 Yorumla
bence gayet normal . Soğuk yerlerde sık sık banyo yapmak mümkün değildir. Isınma problemi olan durumlarda. Ayrıca sıcak suyu zırt bırt nerden bulucaksın zahmetli iş.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17Cevap
E küçükken bize de o durumu aşılamışlardı. Banyo haftada bir kez yapılır idi.
Mesela Ankara gibi bir yerde her gün yıkanmaya gerek yok bence. Ama Adana, Antalya gibi yerlerde günde 2 defa bile yıkanabilirsin :) Ben 3 günde bir filan banyo yaparım, girdim mi keselenme filan uzun süre kalırım. Hani yanlış anlaşılmasın, soğuğu fazla sevmediğim için sıcak suyun altından kalkmak zor gelir :))02 Yorumla- +1 yıl
Valla güzelim sendeki olanlar bizde de var. 3 günde bir filan diyorum dikkat edersen, yani bazen 2 günde bir bazen 3.
Ha, yazın her gün yıkanırsın tabiki hele Bahçelievler gibi bir yerde isen. Zaten günde binlerce araba geçiyor toz duman her taraf. Korkma sizin semti kokutmam :P
bak ben sana bir soru sorayım senin evinde tek odada soba yansaydı ve o oda dışında bütün ev buz gibi olsaydı suyu ısıtmak için banyoda soba yakman gerekse ve o su ya çok sıcak ya çok soğuk arasında değişip dursaydı haftada kaç banyo yapardın
90 Yorumla
+1 yılÖnceki koşullar şimdi ki kadar iyi değildi. Doğal olarak millet aç susuz. Nereden bulacaklar. Adı üstünde seksenleri anlatıyo. Teknoloji gelişmemiş felan böyle şimdiki sistemler de yok. Millet kazan da su kaynatır. Küçük bir tasla başından aşağı döker öyle yıkanırdı. Vajina konusuna gelince tamam hastalık felan haklısın ama o zamanlar insan vajina için değil aşk sevgi para mutluluk için evlenirdi. Şimdikiler gibi vajina budalası değil. Elde ne varsa mecbur onla idare edeceksin
10 Yorumla
+1 yılEskiden su tedarik yoları bu kadar gelişmiş değildi.Öyle herkesin açtığı gibi banyosuna sıcak su gelmezdi.Hatta bazılarında su gelmezdi.E ne yapsınlar yoklukta tabii ki haftada bir :) Bugün Afrika'da olsan ayda bir yapmak zorunda kalırdın yaa hanımefendi.Otur şükret haline :)
10 YorumlaMantıklı olan o evde soba yanıyor kazana su koyuyorlar banyo yapmak için suyu ısıtıyorlar adı üstünde 80ler şimdi ki gibi kombi yok yani banyo günü genelde pazar olur ve ailenin tüm fertleri o gün yıkanır
10 YorumlaO zaman sıcak su bile öyle hemen ulaşılan birşey değildi ki canım. Koltuk altını apış aranı sabunlar sonra durulardın ama tüm vücut banyosu haftada 2 kere yapardık biz de :)
00 Yorumla
+1 yılay iğrenç var öyle insanlar hala ben vücudumu her gün yıkarım ve her gün keselenirim saçlarımı iki günde bir yıkıyorum çünkü saçları çok yıkamak saçlar için zararlı ama o zaman bile deliriyorum.anlamıyorum nasıl dayanıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılben 2 günde 1 3 günde 1 bazen hergün yapıyorum.
terlersem günde 4 5 kere bile yaparım ama eskiden bu kadar kolay ımkanlar yoktu o yuzdende olabılır sımdı kombı var acıyosun anında sıcak su eskıden onlar yoktu zordu bence o yuzden.00 Yorumlaeskiden şimdiki gibi ısıtma yoktu doğal gaz. bizde şohben vardı elektrikli, ozaman da paramız pek yoktu. ablamla ben haftada 1 yıkanırdık, ama annemler her gün :D sabaha karşı yıkanırlardı hep :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHaha dogru ya birde o var, o zamanlar demekki cinsellikte zormus ya :D
+1 yılAlışkanlık meseli haftada bir yıkananın saçı anca yağlanıyor sen hergün yıkandığın için saçın bir gün atlarsan hemen yağlı görünüyordur. seninkide onalrınkide yanlış doğrusu hafta 2-3 günmüş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO da bir şey mi, askerde operasyona bi gittin mi duşu geç botla kamuflajla yatıyosun, zaten bi süre sonra alışıyosun. Vücut bağışıklılık kazanıyo gibi bişe :)
00 YorumlaSaglıga acmak daha mantikli olmaz miydi ? :D ve eskiden sıcak suyu nerden bulcan her gün :D getirip isitiyodun :)
00 Yorumla80 lerin çocuklarındanım ve evet biz de pazarları yıkanırdık cocukken. kültürle alakalı bir durum sanırım.
00 YorumlaBu devirde bile haftada bir kez banyo yapardım ben? 2 ay köy yaşamı çektikten sonra insanlığımı hatırladım. Şuan her gün banyo yapıyorum.
00 Yorumla
+1 yıldostum o zaman sıcak su falan direk gelmiyodu yoktu sobada suyu kaynat soğuk suyla ıılştır falan zahmetli yani bence normal karşılamak gerekir
00 Yorumlakış geldi heralde öyle olacak...haftada 1 kez banyo yeter.
10 Yorumlahadi ufak çocuklar neyse hiçmi cünüplük durumu olmuyor haftada bir igrenc
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılailen senin tohumunu atarken ne zorluklar çekti biliyon mu? deden ninen annen baban tek odada uyurlardı soğuk kış günlerinde.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden fakirdi herkes. evde su yoktu. çeşmeden güğümle taşırdık.
20 Yorumla
+1 yılKüçükken ben de öyle yapardım.
00 Yorumlahaftada bir kez yapılır işte.o zaman öyleydi
00 Yorumlaolmaz haftanın iki günü en az
00 Yorumla
+1 yıl6 iyidir (Y)
00 Yorumla
+1 yılSicak su vs vs
00 Yorumlaolmaz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz