Keko ne demek? Kekonun anlamı nedir? Bu sözü kimin için kullanırlar açıklayabilir misiniz? Kötü bir şey belli ki ama tam ne demek bilemiyorum keko dendiği zaman.
Cevabın nedir?
- Yeme & İçme konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle kiz meslek lisesinin cikisinda bekleyen sacma sapan şahin arabalara modifiye yaptirip yolda yolakta drift çeken müzik son ses acipta kiz tavlamaya calisan elinden tesbih düsmeyen kendini semtin agasi sanan ve kendi gibi yaninda bir cok mal arkadaşı bulunduran salak saçma işler yapan genelde okumamis egoist veya okumuş ama genel kulturu sifir olan cogunlukta esenlerde yasiyan kabilelere keko denir. Keko kelimesinin TDK sözlük açıklamasi yaptim sana bak :D
887 Yorumla- +1 yıl
Harikasın ya özellikle esenler kısmı:-D
Soran+1 yılteşekkür ederim halk arasındaki anlamı bu ama kürtler daha fazla kullanıyor bu kelimeyi onların dilinde de erkek kardeş demekmiş.
- +1 yıl
Hadi ya bende yeni ogrendim :)
- +1 yıl
Bacım bu kıro tanımı apaçi tanımı. Kekoda bir etnik köken kaygısi vardır. Bu dediklerini yapanlar geneli kürt değilse kıro denir. Kürtse keko deniyor bildiğim kadarıyla. Kıro kürde de türke de deniyo. Keko sadece kürde deniyor bildiğim.
- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılKürt demek. Aşağilayıcı biçimde kullanılır. Eskiden kıro denirdi. Ama artık kıro sadece kürtler için kullanılmadığindan etnik köken memleket farketmesizin apaçi kilıklı hanzo davar ayı tayfasına kıro dendiği için kürtleri aşağılamaya yeni keko kelimesi kullanılmaya başlandı. Anlamı kiroya benziyo ama keko sadece kürtler için kullanılır.
26 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- +1 yıl
Bak canim kardesim kürtler keko kıro felan deyil neden biliyormusun. Çünkü biz evimizde nasilsak başka ortamlardada öyleyiz yani şunu demek istiyorum. Biz doğaliz senin gibi ortamdan ortama değisen yerine göre sesini incelten
Ortama göre kiyafet değistirmeyiz.
Bana göre 😀keko senin gibi bi boku bilmeyen konusmak icin konusan
Laf olsun torba dolsun diye düsünen salak bacım cocuklarina denir. nokta - +1 yıl
@Dgeheueuue bu dediklerinin hiçbiri doğru bile değil. Ya ömründe hiç kürt arkadaşı olmamış birisin ya da Kürt milliyetçisisin yalan söylüyorsun. Kıbrıs'ta yaşıyorum o yüzden neredeyse bütün arkadaşlarım Kürt asla evlerinde oldukları gibi değiller. Bu dediğine uyan tek bir kürt bile görmedim. Hepsi ortamına göre kıyafet değiştirirler hatta kızlı ortamlarda şive ve isim bile değiştirirler. Arkadaş ortamında birinci ismini kullanırken kızlı ortamlarda ikinci ismimi veya kuşağa hoş geliyorsa soyismini kullanırlar. Eğer keko bir boku bilmeyen konuşmak için konuşan şad olsun torba dolsun diye düşünen salak çocuklara deniyorsa sen kekosun sanırım. Daha konuştuğun dili bile yazamıyorsun.
- +1 yıl
"Aşağılık" kelimesi senin gibi soytarılar için var olan bir söz. Şimdi sen anladığım kadarıyla burada Kürtlere aşağılık sözünü damgalıyorsun. Benim senin aşağılık şerefsizlere diyeceklerim var : Bu ülkede en büyük adamlar kürtlerden çıktı : Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Müslüm Gürses, Hakan Fidan... daha sayacak çok var. Sana bir şey söyleyecem : Konuşurken altında ezileceğin laflar yapma. Soytarı...😡😡😡😡😡😡
+1 yılKeko, Kürtçede erkek kardeş anlamına gelen bir kelime. Toplumda ise genelde dız tiplere takılan bir lakap
59 Yorumla
Soran+1 yılKürt bir arkadaşım var hep bu kelimeyi kullanıyor ondan sordum.
- +1 yıl
Kardeş
Ben Kürdüm Kürtçede Böle Bişe Yok Tamamen Yalan Bu Kürtçede Kardeş Keko Değildir Bu halkın yalanıdır - +1 yıl
Ben kurum ve keko kardes demen degil bro kardes kekeo kaliplasmis bir kelime gibi bir sey
- +1 yıl
Kurdum*
- +1 yıl
@Gercek_Masallar eco bro ingilizce anlamında kanka demek bremin kürtlerin dilinde kardeşim demek bilmeden yazmayalım keko kürtçede abi adam vb argoca aşagılamak anlamına gelir
- +1 yıl
Gercek_Masallar kıçından uydurma. Bro birader lafının kısaltmasıdır. Kan kardeşin kısaltmasının kanka olması gibi. Kürtçede de keke keje keko bunlar vardır aile hitaplarıdır. Hemen inkara girişmeyin.
- +1 yıl
Kürtler yalan yanlış cevapliyor o da müdahale ediyor. Ayrıca burada herkes yazabilir.
Keko Kürtçe bir kelimedir ve ağabey anlamına gelmektedir. Günümüzde keko sözünün kullanımı serseri gibi aşağılayıcı bir anlamda olsa da gerçek kullanımı bu şekildedir.
40 Yorumla
+1 yılKeko kürtçe adam anlamına gelir.
Yani cahil insanlara hitap edilmesi, hitap eden o insanların kendi cahilliğinden kaynaklanan durumdur.
Nasıl keko olunur?111 Yorumla
Keko aslında "kek" kelimesinden uyarlanmış. biz saf olanlara ben de dahil :) kek deniyordu şimdi öyle saftrik ama bir şey yapmaya çalışanlara keko deniyor.
32 Yorumla- +1 yıl
aynen. er (üreme organı kadından farklı olan kişi) kek (kek tatlıdır, kek in tatlı olmayanları da var: yani yakışıklı da olabilir, tipsizde olabilir) eğer sizin söylediğiniz keko esmer olanlar ise yanılırsınız. ki görsellerdeki kekolar: popüler kültür tarafından para karşılığı bütün tipsizlikleri yaparlar. saçının bir tarafını kaldırıp diğer tarafını indiren her insan tipsiz olur.
keko ve kekoluk
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
82Cevap
+1 yılŞehir yaşamına, zengin ve kültürlü insanların yaşantısına ayak uydurmaya çalışan ve bu yüzden kendini güzelleştirmeye çalışırken daha çok boklayan sonuç olarak ayak uyduramayan atarlı giderli ergen kızlara kezban denir.
Keko da bunun erkeğe uyarlanmış durumu işte.40 YorumlaŞimdi hocam eskiden bozma bir takım elbise giyiyorsun en acil tarafından altına da beyaz çorap sivri burun kundura bir eline de tespih alıyorsun mümkünse altına şahin doğan serçe vs tarzı bir araba çekiyorsun şiveni doğu kökenine çekip "gardaş, goçum" türü gelimelerle değiştirerek süslüyorsun senden ala keko olursa gel sonra suratıma tükür
20 Yorumla
+1 yılKro hanzo apaci abaza giyim tarzi 0 olan kisilere keko nedir genellikle saat 10dan sonra mahalle koselerindeki lamlabarin altinda gorebilirsiniz
33 Yorumla
Soran+1 yılEvet bayağı bir anlamı var kürtçede de erkek kardeş demekmiş.
- +1 yıl
O kıro hanzo apaçi bunlarda etnik köken pek önemli olmuyo. Keko bunların kürt olanlarına deniyor. Yani trakyalı bir görgüsüz cahil basit tipe kıro hanzo apaçi falan deniyor ama keko olması için bir de bunların üstüne kürt olması gerekiyor. Bildiğim böyle. Ama kültürlü kürtlere bile diyenler oluyor.
- +1 yıl
Bu arada artı
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
+1 yılBen elenanin birine keko dedim buyur kardes dedi.. bida ha dedim baska kisiye oda efendim kardesim dedi.. dedim ben oke diyom bunlar kardesim diyo.. meger kardes e es deger bir kurt hitap sekkiymis :).. bizde salaklat bunu bir asagilama sekli vr giyim tip aciklama sekki olarak biliuormusuz buu zamana kadar :)
10 Yorumla
+1 yılEnayi demek sana kakalamışlar seni keklemişler ya da herşeyden kazık yiyen kişi
11 Yorumla- +1 yıl
Argodaki eski anlamı bu bildiğim kadarıyla. Şimdi kürtlere deniyo. Öyle biliyorum
- 10 Yorumla
Bu günlerde kadınlara takılan "kezban" lakabının erkeklerdeki karşılığı. Söyleyen kişi her ne kadar karşısındakini aşağılamaya niyetlense de kendi cahilliğini ortaya koyduğundan habersizdir aslında..
20 Yorumla
+1 yılKeke kürtçe de kardeş anlamında kullanılıyormuş bende yeni öğrendim, belki onun değişmiş halidir, bkz: kan kardeş=kanka, kanki kankişim kankalog gibi saçma niceleri
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılmecaz olarak
Keke verelim
https://www.youtube.com/watch?v=wXXfYXqw9ng00 Yorumla✔Adam
✔Abi
✔Kardeş
Anlamlarına gelir. Ama günümüzde farklı alanlarda insanları aşağılamak için kullanılır.10 Yorumla
+1 yıl20 YorumlaGece 3 de abartı egzoz son ses müzik mahallede dolaşan arabadaki mahşerin beş atlısı buna bir örnektir...
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılkızlarda
Gizli Soran+1 yılhhahhahaaaaaaaaa
- Yeme & İçme konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılkeko bildiğim kadarıyla kürtlerin çok fazla kıro olanlarına deniyor. benim her yerde gördüğüm bu anlamda kullanılıyor.
11 Yorumla
Gizli SoranHım
+1 yılKeko, Kürtçe "Abi, adam" anlamlarına gelmektedir. Argoda karşıdaki kişiyi aşağılamak için kullanılan bir kelimedir.
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=_MDdnq6HFDk
bunlar keko'dur kardesm :D12 Yorumla- +1 yıl
:DD :DD :DD
- +1 yıl
Daha güzel açıklanamazdı :D
Keko, yeni nesil ergen kızların, sözlük anlamıyla ilgili en ufak bir fikri olmadan, gıcık kaptıkları erkekleri aşağılamak için kullandıkları tescilli bir sözcüktür.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFosforlu adidas adi altinda esofman takilan elinden tesbih dusmeyen bol pantalon giyen ayrica kizlarin onlarda ne buldugunu merak ettigim tipler
40 YorumlaYou tubeda videosu var ayrıntılı, açıp izleyebilirsin 😂
00 Yorumla
+1 yıldiyarbakir urfa yani dogudaki adamlara sivesi bozuk olanlara keko aho derler
117 Yorumlakeko kürtçe de kardeş ya da dost gibi anlamlara geliyor
ama halk adinda dogululara diyolar
bizim ankarada keko adinda lokanta var yani
Gizli Soranne biçim lokanta
urfa usulü ama yemeklerini tatman lazim mükemmel
Gizli Soranben çok severim
ankarada olsanda davet etsem seni 😉
Gizli Sorandiilm işte
tahmin ettim zatennn 😎 neredesiniz
Gizli Soranadana
sen zaten orada da yersin bol bol 😉😉😉😉
Gizli Soranyessssssssssss
sen gelde beraber cikalim guzel bir yemek yedireyim sana 😉
Gizli Soranokıt
okıt ?
Gizli Soranokı baby
😂😂😂
Yeme & İçme konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bir aşağlama kelimesi.. Kıro gibi bişey. Zevksiz, eğitimsiz, konuşmasını bilmeyen.. v. s.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkeko kürtçe bir kelimedir erkek kadeş yakın arkadaş dost anlamlarında kulanılır ama işte insanlar hem cahil hemde ırkçı olunca böyle güzel anlam içeren bir kelimeyi bile kötü bir yere çekebiliyor
11 Yorumla- +1 yıl
saol hocam eyvallah.
Kekik gibi bisey.. yani kekiğin yobazlastirilmis hali. Hani kanka ya kankeyto falan denir ya onun gibi bişey.
02 Yorumla- +1 yıl
pek açıklayıcı oldun saol ya :D
cahil kültürsüz seviyesiz kro giyinen insanlara denir
40 Yorumlaçağımızın ergenlerinin yeni türettiği aşağılayıcı ve dışlayıcı sözde tanımlamalardır.
ben kesinlikle bu tür ifadelerin kullanılmasından yana değilim.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1 sene önceki cevaplara baktım da KS kalite olarak her geçen yıl gerilemiş :d fakat kekolar hep bu hayatın icindelermis arkidislerrr
00 Yorumla
+1 yılkeko... avrupai tarzı olmayan doğu tipli türk şıllıklarının beğenmediği tiplere denir.
00 Yorumla
+1 yılkeko kardeş anlamına gelir bazı salaklarda yanlış saçma sapan yorum yapmış suzme cahıler
00 Yorumlabak simdi tuhaf tuhaf abazan abazan yorumlar gorursen anlaki onlar kekogillerden tamam mi dikkat et 😂
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yıltamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanları "kezo","keko" gibi sınıflandırmaktan vazgeçin artık. İnsana insan olduğu için değer verin.
10 YorumlaKeko, aşırı saf, süzme insan modeline deniyor;
Kezban da halkınızın efsanesi :D00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kavga ettiğim kürtlere keko derim :D
34 Yorumla
Soran+1 yılKardeş demekmiş ama kürtçede :D
Cevap sahibi+1 yılÇok iğrenç bir kelime :D o yüzden söylüyorum anlamı beni ilgilendirmiyor :D
- +1 yıl
Sorancım. Kıro da kürtçe de erkek çocuk anlamındaymış ama aşağılama hitabı olmaktan kurtulamadı.
- +1 yıl
Evet gerçekten iğrenç bir kelime. İnsanda uyandırdığı çağrışım: ayağı kokan ağzı kokan pis maynun suratlı ezik falan... Anlamı bunlar değil aslında. Kürtleri aşağılamak için kullanıliyor. Ama o dediğim şekillerde de çağrışım yapıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeko kro işte. Köylü şivesi olan, kıllı bögürlü, görgüsüz hayvan gibi bişey galiba
13 Yorumlavay anasını kız bir lafla bize neler söylemiş ben daha yeni öğreniyorum
Cevap sahibiAllahım gülmekten altıma kaçırcam şu an :D tepkine bittim.. "vay anasını kız bir lafla bize neler söylemiş" :D ahahahahaha
eyvallah kanka :D hep gül sen
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma sapan giyinen ve konuşan cahil kişiler için kullanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgiyinişi kenar mahalle gibi giyinen. pazardan giyinen
ayağında kundura ayakkabı olan vs13 Yorumla
Gizli Sorankızlarda?
Cevap sahibikızda da aynı bıyıklı bakımsız tırnak kolları kıllı
giyimi de özenti kendine yakışmayan dandik giysiler
Gizli Soranbense gözlerine bakınca bırıne keko dıyebılıyorum anca
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelde kiz meslek onunde takilan lastikli esofmanli saci degisik sekilde olan kürtler
10 YorumlaAbi kardeş anlamına geliyor fakat şu an aşşağılayıcı bir şekilde kullanılıyor.
10 Yorumlabizim burada genellikle kürt kökenli insanlara denir. Şahsen ben kullanmam böyle kelimeler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok kek yiyen erkeğe keko denir. Adı Kezban olan hatuna Kezban dinir.
30 Yorumla
+1 yılKeko kelimesi Kürtçede ''abi'' anlamına gelmektedir.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılmecaz olarak
Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. kekoooo kek sevenler derneğine mensup insanlar demek :D
00 Yorumla
+1 yılApaçi tıpli ergenlere deniliyor
Bkz ( bagcilar keko lari)00 Yorumlakürtçede kardeş demekmiş. ama biz kürtlere kürt değilde keko derdik
00 Yorumla
+1 yılkeko kürtçede abi demek ama çoğunlukla mahalle serserileri hava olsun diye kendilerine kullanılan bir tür kelimedir
00 Yorumla
+1 yılBak ben hepsini açıklıyayım; keko abi. keke erkek kardes. Kıro işte erkek çocuklara verilen isimdir kıro =uşağım=kızan😉
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDağdan gelip bağdakini kovan terörist kılıklı kürtlere denir.
02 Yorumla
Gizli SoranSitede var o zaman
Cevap sahibiHer yerde var
+1 yılMal gibi olan kro tiplere deniyo galiba genelde
21 Yorumla- +1 yıl
Evet. Ama kıronun etnik kökeni pek önemli değil. Keko bu kıroların kürt olanına deniyo.
+1 yılABİ KEKO NE YA BENDE ARATIRIYIM ŞİMDİ YAZARIM KEK YEMİŞ KADINLAR MI DEMEK?
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeş demek.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHalk dilinde salak kizlara eseko senin gibilerine de keko denir
01 Yorumla- +1 yıl
tamam kardeşim
heyat bize hep darbe vurmiş
10 YorumlaÇevo gibi bişi
23 Yorumla
Soran+1 yılAnladim. d
- +1 yıl
Bele puşt gibin güzel kardeşim gibin bişey
- +1 yıl
😂😂
Yeme & İçme konusunda 17,9b cevap paylaştı. Keko demek abi kardes anlamindadir...
10 YorumlaKaba görgüsüz gibi bir şey.
00 Yorumla
+1 yılsac icin kullanilan bir tabir galiba.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyiymis arkadasndan öğrendiysen lisede sevdiğim kız bana keko diye bağırmısti o aklıma geldi
00 Yorumla
+1 yılkeko demek kiro ve birazda yabani lere deniz
00 YorumlaKeko Kürtçede Adam demek
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılO zaman iyi bişey
Oo seçmece keko dolu seç seç al 😂
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen görmedim
+1 yılKeko.. Ben de merak ediyorum ne demekmis 😀😂
00 Yorumlagünümüz de kürt lere hitaben söylenilen lakap
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)