Bedelliye kız bile vermezler
12 ay askerlik sadecee 18 bin
Ve 3 taksit :)
Zamanında dedelerimiz bu vatan için butl toprak için bizim için savastilar
Kimse para verip kaçmadı yaşlısı genci
Kız erkek demeden herkez savaştı ben normal askerlikten yanayım
Bu vatan için kan döküp şehit olan mehmetçikler korkusuzca savaşçtilar
Ben bedelli askerlik yapanların adına utanıyorum
Zamanında şehit olan askerlerimiz de bedelli olsaydı
Belkide burada olamayacaktik
Allah büyük :))
Hooop :)) :)) :)) :))
Aptal ben de senin gibi cahillerin ülkemizde olmasından utanıyorum. Birinin adamlığını da vatanı sevmesini de askere gitmesiyle ölçemezsin. Senin 12 ay orda kaldığında devlete olan masrafın, pis poponu silmeye harcadığın peçetenin yerine parasını versen devlete daha faydalı olursun arkadaşım kurusu seni
bedelli ne ya :D fakirler ölsün der gibi. nasıl bir aşagılamadır bu. kura ile yapın bari.
Aynen valla aynı öyle
ordu hali yemekler olsun barınma olsun disiplin olsun kötü. vatan görevi diyorlar ama askerlikle vakit geçireceğine bence ülke için yararlı işler de yapabilirsin. zorunlu olmayan askerlik geçerli olan ülkeler şimdi dünyaya yön veren ülkeler.. tabii askerlerimizi vatan koruyor ama o askerlerin devlete vereceği olan para ülkeyi daha iyi korurdu diye düşünüyorum.
Parası olmayan ölmesinde parası olanda değerlendirsin be kardeşim. arkanda sevdiğini , karını , nişanlını neyse bırakıp gidiyorsun bekleyene çok zor gerçekten bitmiyor.
Evlenmeden gidecek
Orasını bilemem ama askerlik psikolojisiyle zaten askerin sağlığı bozuluyor. bekleyeni olunca o kadar zaman bekleyeninde sağlığı bozuluyor tecrübelerle sabit gerçekten çok zor oluyor.
Haklısınız ama herkes aynı şartlarda. Parası olan hariç. Benim paramda var yapabilirimde ama gururuma yediremem ortamda bedelli yaptım diyen. Babam hep der. Sünnet bir erkegi yarı adam yapar diyer yarısı askerlik. O zaman gerçekk erkek olursun
Aslında haklısın toplumumuzda buna büyük etken. tabiyki vatani göreve saygım sonsuz ama erkeklerin belli bir yaşa geldiğinde gitmek zorunda olması da düşünceleri etkiliyor. İşte gitmeyene erkek demem vs. şeyleri yanlış buluyorum. bence gitmek zorunda olanların zoruna gittiği için gitmeyenlere bu tarz şeyler söyleyerek kendilerini tatmin ediyorlar bir yerde. Ben gittiysem oda gidecek düşüncesi. oysa parası olanın bu hakkını kullanması kadar doğal bişey yok. sizin gibi param var ama benim arkamda bırakacağım kimsem yok. ben yapmak istiyorum diyene de sonsuz saygım var tabiyki. Hayırlı tezkereler olsun şimdiden :)
Tskler çok saolun :)
Cevap
5Cevap
Bedelli askerlik yapan erkeğin parası bol erkekligi azdır..
Aynennn helal
Ben normal askerlik yapmış biri olarak bedelli diyorum.
Neden ki
Askerlik dediğin ne kardeşim? Ben jandarma olarak yaptım. Komutanların hizmetçiliğini yapıyorsun başka bir şey değil. Profesyonel askerlik hayata geçse Türkiye'nin ordusuna 10 bin kişilik alım yeter rütbeliler dışında. Diğerleri ordudan sayılıyor hepsi geri hizmet. Hem devlete külfet hemde insanların zamanı gidiyor. Fakirler ölsün mü diyenler için de, kaç kişi askere gidince savaşmış merak ediyorum. Dediğim 10 bin kişilik profesyonel alım Doğu için fazlasıyla yeterlidir. Bedelli falan komple askerlik kaldırılmalıdır.
Tmmda herkes ana kuzusu...
Ne diyorum okumuyor musun? Bedelli falan toptan kaldırılması lazım diyorum. Ayrıca bedelli dediğin 18 bin tl. 1000-1500 tl maaş almıyor musun? Kredi çek uzun vadede öde. Kimse 18 bin tl'yi çıkarıp masaya koymuyor. O kadar da büyük bir şey değil yani. Bunu erkeklik meselesine çevirmemek lazım. Ayrıca bunu diyenler askerde nasıl şafak sayıyor ben onları da gördüm. Saatten şafak sayıyorlar saatten. Gördükte konuşuyoruz :)
İşte kaldırılmıyo malesef. Aynen dediğin gbi çokk çokk iyi olur profesyonel olur işsiz kalmaz ama yapmazlar be canım abim
Adamsan normal askerlik yaparsın. Erkek olsaydım keşke de askere gitseydim ya.
savaş halinde önce bedellileri vururum
Hahahahhaha :))))
askerliği yaptınmı bilmiyorum ama bize savaşta çatışmada kaçan oluyrsa vurnmak serbest demişleri-di
Yok yapmadım okuyordum bitti. İnşş yapacam. Kaçmadan
en güzeli
bedelli yapıcak gücümde var ama kendime yediremiyorum ben
helal
İkisi de değil: Profesyonel askerlik
Orası ayrı. O mecburiyet değil :))
Bence en iyi çözüm. Hem askeriyeyi güçlendirmiş olurlar böyle bir sistem getirerek, hem de bu eşitsizliği kaldırmış ve istihdam yaratmış olurlar.
filler tepişir çimenler ezilir
Paran varsa niye normal askerlik yapasin ki?
Vatanımı sevdiğim için
Sanki askerlikte dünyayı kurtarıyorlar. O eskidenmis
Rahat uyuyon mu
Onların sayesinde
Ya askerleri gördüm. O hallerini neyse ağzımi açmayim. eskinin erkekleri gibi değiller
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar