sorum basit nasıl kibir yok edilir ? Bilgisi olan cevaplasın

kibiri yok etmenin yollari yaşlılara iyi davranmak, anne baba ve aile büyükleri başta olmak üzere büyüklerine saygıda kusur etmemek, çocukla çocuk, deliyle deli olmak, iletisim kurarken ve kisiler hakkında yorumda bulunurken empatik olmak; yani kendini başkalarının yerine koymak, sen de dahil insanların kusursuz olamayacagını ve ölümlü oldugunu kabul etmek ve inançlı olmak, kısaca kalbini yumusatacak her hal, tavır ve tutumu kendine kazandırmaktır.
Kendini senden üstün gören kişilerle takıl biraz ezil sonra anlarsın kendi hatanı.
bu soruyu çok kişiye sordum, kimisi oruç dedi kimisi namaz dedi, kibir bu ya oruç tutdum namaz kıldım diyede bir kibir gelirse, sorunun cvbını daha bulamadım,
kibiri yok edemezsiniz
insan 7sinde neyse 70inde odur.
Cevap
11Cevap
Kibir nefisten gelen birşeydir. Kibiri yenmek için nefis dallarini kesmek gerekir. Bunun başinda namaz gelir. Sonra zikir gelir. Nefsini öldürmen içinde bir allah dostuna bağlı olup ondan zikir Alman gerekir. Adiyaman menzildeki allah dostu bunun bir örneğidir. Nefsini yene bilmen için en güzel yöntem budur. İnsanin içinde fesatlık kalmaz ve nefsine hakim olmuş olur. Hem manevi hemde maddi olarak gerçekten çok rahatlatir.
En azından teşhisi koymuşsun güzel başarı. Kendinden zeki insanları düşün. Aciziyetini düşün. 1 gece kör felç falan kalabilirsin mesela...
Sbaret şükret dua et...
3 kuluvallah bir elham günde iki kezde aç karnına ateist taşlarsan tamamdır :D bu iş
Kolay kolay yok edilmez herkesten kendini üstün görme havaları vardır bu tür insanlarda
Cömert olmakla fakirlerle bulunmakla onlara yardım etmekle ve orucla
Müşterilerimi ürkütme!
Kibirlenin siz haylazlar.
kımseye büyüklük taslamıycan.
Yaz geliyor, çıkıp mendil sat biraz iyi gelir (:
Hokusss pokusss kibirr yokussss :/
Dibe vurarak.
Tövbekar ol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar