+1 yılLa sen manyak misin çevirdiğin anlamlara bak yaaa yuhhh diyorum sana.
Olum bak Allah yar ve yardimcin olsun diyerek Allahi tembihlemek anlaminda değil şüphesiz Allah herşeyi çok bilendir.
hem selam, hem kelamdır.
hem dua, hem de kalpten bir beyandır.
Allaha emanet ol yani Allah en iyi koruyup kollayandir basina gelebilecek her türlü beladan rabbime sığınırım
Allahin izniyle deriz çûnkü Allah izin vermeden sen nefes bile alamazsin dünya ve ahiretteki hersey Allahin Ol demesiyle olur Allah küllu irade ye biz ise cüzi iradeye sahibiz yani Allahin kudreti herşeye yeter anladin mi kardesim.
Allahin gectiği yerleri sacma sapan şeylere yorupta insanlarin kafasini karistirma. Sen bu akilla gidersen ilerin karanlik olur söyleyim.1225 Yorumla- +1 yıl
Yani sen kalk anlamı herkesçe aynı şeklde anlaşılan cümleyi kullan sonra öyle diyoruz ama öyle değil şöyle demek istiyoruz. Allahın kimseyi koruduğu falan yok ; o kadar mühmin insan varda niye korunmaya ihtiyaç duyuyorlar. Allah birşeylere izin verip birşeylere izin vermiyor da degil. Dünyada olup biten her şey Allahin koymuß olduğu doğa , tabiat kuralları çerçevesinde olup biter.
- +1 yıl
"İlahi adalet " lafı var birde mesela , Allahın adaletinin tecelli ettiği yerde zerre adaletsizlikten söz edelebilir miydi ; tabi ki hayır. İlahi adalet diye de bir şey yok.
- +1 yıl
Bu düşüncelerin altındaki ilme , fenne inanmayan kılavuzu ilim , fen olmayan zihniyet yatmaktadır ki bir toplumda bu düşüncelerin hakim olduğu ölçude o toplum gelişememektedir. Gerçekçi , tutarlı , mantıklı inançlı insanlar olun.
- +1 yıl
Ya sen kafayi mi yedin nasil Allahin korudugu falan yok. Allah korumuyoda sen mi kendini koruyosun acaba. Anlami bilene zaten ayni yukaridada belirttigim gibi senin bu sacmaliklarini dinlemiycem amacin ne bilmiyorum ama senin kafani bir çarpman lazim. O kadar mûmin varda evreni yaratn Allah tabiki de korunmaya ihtiyacimiz olacak sen bu hayatta tesadüfen mi yaşiyosun Allah aşkina savundugun sey akla mantiga sigacak bisey degil kardes Allah rizasi icin ezbere konusma bir düsün arastir ya.
- +1 yıl
Bence kafayı kırmış olan sizsiniz. Süriye'de , Irak'ta , Yemen, Afganistan'da , Pakistan'da , ... işkencelerle , kurşuna dizilerek , tecavüzlerle , açlık susuzlukla , hastalıklarla süründürülen , ölmekten beter edilen , öldürülen insanların büyük çoğunluğu müslüman insanlar , insanlardı. Hep dualarında , namaz sonralarında ellerini açıp Allahım sen bizi namerde muhtaç etme diyorlardı ama dualari artik nereye gittiyse namert tepelerine çöktü , çöreklendi , onların üzerinden geçinir oldu. Din insanların manevi rahatlığı ve manevi huzuru için vardır , gereklidir sonra da dünya işlerini dininde isaret ettigi doğruluk etrafinda toplamak icin vardır. Yani Allahın yeryüzüne, insanoğluna dogaya , tabiata müdahele ettiği yoktur.
- +1 yıl
l*n beni cileden cikarma manyak misin nesin nasil Allahin müdahelesi yok sen kendi kendine mi yasiyn bu dünyada şu dünyanin muhtesem döngüsünü sen mi yönetiyn kanserin çaresini sen mi buldun. Senin saydigin müslümanlara gelince senin Ahiret inancin yok mu l*n Allah tüm dualari kabul eder her türlü kimisini bu dünyada kimisi ahirette ama o ölen müslümanlarin dualarinin karsiligi ahirete kaldi ki oradaki daha büyük şehitlerin mertebesini bilir misin. Iste onlar kat kat fazlasini alack anladin mi beni bos bos konusup asabimi bozma benim. Mantigini kullan az.
- +1 yıl
Ben de uzatmayacağım. Benim de yarin sinavim var. Sınavınızda başarilar.
- +1 yıl
Uzatma bencede sana da basarilar.
- +1 yıl
Bir ninniniz eksik ; onu da biz mi söyleyelim ne. Eee eee e , uyusunda sömürülsün , manyak olsun e. : ) Ama ben böyle yapmamaya toplumuma , milletimtime , insanlığa duyarlı insancul olmaya çalışıyorum. Ben , yine de size rağmen sizleri düşünmeye devam ederim...
- +1 yıl
He kardes tamam sensin
- +1 yıl
Derdim ukalalık değil ki çok bilgili biri bile saymam kendimi. Akılcı , mantıklı düşünmeye , çıkarımlar yapmaya çalışırım. Sizleri de biraz akılcılığa çağırıyorum.
- +1 yıl
Ben yaptigim su yorumla gayet akilci mantikci bir yorum yaptigimi düşünüyorum kardes görüşüne saygim var ben söylemem gerektigi seyi söyledim içim rahat "ALLAHA EMANET OL"kardesim
- +1 yıl
Bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım.
- Sınavınız nasıl geçti. - +1 yıl
Bencede. Sinavim iydi.
- +1 yıl
Hangi bölüm , hangi sınav?
- +1 yıl
Ingiliz dili ve edebiyati okuyorum. Grammar ve writing
- +1 yıl
Güzel. Başarılarınızı dilerim. Liseyi ingilizce mi okudunuz? Hangi üni. ?
- +1 yıl
Tesekkurler. Lise dil çıkışlıyım. Erzurum atatürk üni.
- +1 yıl
Nasıl havalar ısındı mı Erzurum'da. Gitmeyi en çok istediğim illerden biridir Erzurum ; kış en sevdiğim mevsimdir. Ben de okulu uzattım biraz. Yaş 28 hala üni. deyim. : ) Uludağ Ü. Makine Müh. Bu sene bitecek umarım.
- +1 yıl
Havalar isindi ama çok rüzgar var kendimi zor tutuyorum ayaküstü :) erzurum güzeldir ya tarihi yerleri falanda gûzel ama ben soğuğunu ve de trafiğini sevmiyorum. Insallah biter kardesim hakkinda hayirlisi ne diyim
- +1 yıl
Okulunuzu , bölumunüzü size sorduğum için ben de belirteyim deyim. Bir şey demen gerekmiyor abicim. Erzurumlular biraz da sofudur ; onlarda din konusundaki görüşlerinizi pekiştirirler ama dinlerin mutlak gerçeklikler olmadığinı görmelisiniz.
- +1 yıl
Konuyu kapatsak abicim
- +1 yıl
Tabi ki...
- +1 yıl
Teşekkürler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmeller niyetlere göredir. Bu ifadeleri kullanan insan senin niyetinde degil.
00 Yorumla
Bak güzel kardeşim ordaki yar ya da aşk kelimeleri senin anladığın anlamda kişi ya da insan gibi düşünme. Buradaki aşk Mevlana'nın Allah'a olan aşkı. Allah aşkı kalbini doldursun Allah sana yardım etsin anlamında söylenen bir duadır o. Ayrıca islamda müslümanın müslümana ettiği dua daha makbuldür. Aynı şekilde Allah'a emanet ol ve bir çok günümüzde kullandığımız kelimeler birer duadır.
00 Yorumla
+1 yıl"Zeus yar ve yardımcınız olsun" sözü ne kadar saçmaysa, bu da aynı derecede saçma.
155 Yorumla- +1 yıl
Sen bir git yüzünü yika abdest al kendine gel sonrada git biraz arastir kardesim o internet biseyleri arastirmak için yapilmis aklini kullan vede elindekileri olumlu yönde degerlendir.
- +1 yıl
Ben yeterince araştırdım merak etme. Senin büyük ihtimalle okumadığın "Kuran" denen kitabı da okudum. Tavsiyem böyle ahkam keseceğinize siz biraz araştırın da karşımızda iki çift laf edebilecek seviyeye gelin. @Dileknergis
- +1 yıl
Seviyesiz sey ben Kurani kac kez hatim ettim haberin var mi. Okuyup arastirdiysan aklin kesiyo olmaliydi ama sonuc belli ki isine nasil geldiyse oyle anlamissin. Sen kimsin be.
- +1 yıl
Sizin gibi menfaatçi ve de isine nasil geliyosa öyle anlayan insanlarla muhattap olmam da yanlis aslinda.
- +1 yıl
Oy oy oy. Hatmetmiş. İşte sorun orada. Türkçesini oku ki anlayasın. Arapçasını okursan tabii yanlış bir şey göremezsin çünkü anlamıyorsun ki. :) @Dileknergis
- +1 yıl
Aptal çocuk türkçesinide okuyorum kuran gayet açik ve net. Sizde anlama kitliği var bence
- +1 yıl
Bana terbiyesiz diyen arkadaş, ben sana bir hakaret bile etmediğim halde bana demediğin kalmadı. Hakaret cevap veremeyen insanların başvurduğu bir şeydir. Dinin mantıksız. Senin kitabında dünyanın düz olduğuna ilişkin atıflar var (Zülkarneyn ile ilgili ayet), senin inandığın kitapta Sümer yaratılış efsanesinin birebir kopyası var (Yer ve göğün bir olup Tanrı tarafından ayrılması) senin inandığın kitapta dünyanın geri kalanından hiç bahsedilmiyor, sadece Arap yarımadasında olan şeyler geçiyor, senin inandığın kitapta savaş sırasında basılan köydeki kadınları cariye olarak kullanma hatta para karşılı satma var (ki buna biz kadın ticareti diyoruz), senin inandığın hadislerde senin gibi düşünmeyeni öldürmen emrediliyor (mürted hadisi) senin inandığın hadislerde deve sidiği sünnet kabul ediliyor. Daha sayayım mı? Onlar öyle değil diye kıvırma. Öyle, deve sidiği deve sidiğidir. "Orada deve sidiği derken Lipton İce Tea demek istiyor aslında" diye kıvır şimdi. :D @Dileknergis
- +1 yıl
Bak kuran da bana gözüne batan bisey ya da uyduruk falan dedigin bir yeri yaz ve acikla
- +1 yıl
Şu saydiklarin var ya hepsi senin uydurman kendine göre çevirmelerin kesinlikle siz şeytana teslim olmuşsunuz. Hangi suresinde nerde geciyo l*n ben senin gibi miyim ki kivirayim. Kuran i degistirmeye calisan yanlis saplantilarla insanlarda ki dini inanci azaltmaya çalisan ve de kafa karistirmaya calisan alçaklarsiniz. Tam olarak sureyi ayeti ya da hadisi hadi getir bana. Sen kimsin olum bizim dinimiz hakkinda bu uyduruk şeyleri savunuyorsun dinimizi yalanlamakla elinize bisey gecmiyecek Allah sizi kahhar ismiyle kahredecek zira siz tövbe etnedikce Allah hidayet versin sana.
- +1 yıl
Sen şimdi tam olarak benim gibi kafir oldun çünkü Kuran'da yazan şeyleri inkar ediyorsun. :D Bunlar senin kitabında yazan şeyler niye bu kadar sinirleniyorsun? Bunları yeni duyuyorsun değil mi? Çünkü hiç okumadın o kitabı. İşte o yüzden diyorum okuyun kendi kitabınızı da görün o saçmalıkları. Sonra biz deyince sinirleniyorsunuz.
Allah beni kahredecekmiş. Ay çok korktum. Gülerim ben buna. Allah diye bir şey yok. İnanmadığım bir şeyle beni korkutarak ikna edemezsin. @Dileknergis - +1 yıl
Kafir olan sensin bu 1 . 2. Allah vardir Allahin varligini inkar edenlere büyük azaplar vardir. Sen gerçekleri kabullenemeyecek kadar zalimsin.
- +1 yıl
Bunlari yeni duyuyorum çünkü sizin uydurdugunuz seyler bunlar
- +1 yıl
Şüphesiz yeryüzünde hareket eden canlilarin Allah katinda en kötüsü aklini isletmeyen sağirlar ve dilsizlerdir
Enfal Suresi 22
Andolsunki bu kuranda her örnekten insanlar icin türlü türlü açiklamalarda bulunduk. Insanlarin coğu ise tanimamakta ayak diretirler
Isra suresi 89. - +1 yıl
10/101- De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir baksanıza.” Fakat âyetler ve uyarılar inanmayan bir topluma hiçbir fayda sağlamaz.
10/102- Onlar sadece, kendilerinden önce gelip geçenlerin başlarına gelen (azap dolu) günlerin benzerini mi bekliyorlar? De ki: “Bekleyin bakalım, ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim.”
10/4- Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardir
10/69- De ki: “Allah hakkında yalan uyduranlar asla kurtuluşa eremezler.”
10/7,8- Şüphesiz bize kavuşacağını ummayan ve dünya hayatına razı olup onunla yetinerek tatmin olan kimseler ile âyetlerimizden gafil olanlar var ya işte onların kazanmakta oldukları günahlar yüzünden, varacakları yer ateştir. - +1 yıl
10/70- Onlar için dünyada (geçici) bir yararlanma vardır. Sonra dönüşleri bizedir. Sonra da, inkâr etmekte olduklarına karşılık onlara şiddetli azabı tattıracağız.
10/73- Onu yine de yalanladılar. Biz de onu ve onunla beraber gemide bulunanları kurtardık ve onları ötekilerin yerine geçirdik. Âyetlerimizi yalanlayanları da suda boğduk. Bak, uyarılan (fakat söz anlamayan) ların sonu nasıl oldu!
11/105- O gün geldiği zaman Allah’ın izni olmadan hiçbir kimse konuşamaz. Onlardan mutsuz (cehennemlik) olanlar da vardır, mutlu (cennetlik) olanlar da.
11/106- Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.
Yeter mi bunlar sana - +1 yıl
Benim yazdığım ayetlerle ilgili açıklama yapacağına konu dışı rast gele ayet paylaşmışsın. Paylaştığın ayetlerin ana fikri "inanın yoksa yakarım". Hadi bari mantıklı bir şey paylaşsaydın keşke. Ama sen de haklısın mantıklı bir şey yok ki o kitapta. :D İnanmıyorum diyorum hala beni cehennemle korkutmaya çalışıyorsun. Yok işte Allah diye bir şey. Allah lafını ağzından düşürmeyen hocalar sizin sayenizde zengin oldular, siyasetçiler ayağınızdaki donu aldılar "Allah Allah" diyerek. Üzülüyorum size.
Ayrıca yazdıklarım Kuran'da ve hadislerde geçiyor. Bak bu yazdıklarımı çok kolay bir şekilde kendi sitelerinizde bile bulabilirsin. Sorularlaislamiyet vs. gibi sitelerde. Gör bakalım ayeti mantıklı göstermek için nasıl 30 takla atıyorlar o sitede. :D - +1 yıl
@Dileknergis
- +1 yıl
l*n bas git baslatma beni sûlalene serefsiz senin gibi para etmez adamlarin agziyla mi dinimizi yasiyoruz biz
Olum inanmazsan inanma kicin tutusunca görûrûm seni salak. Gece gece beni bulastirma kendine yol al. Allahin ise yaramazlari sizi. Sizin gibi çapulcular agziyla biz dinimize uyacaz he. SiIn ne mal oldugunuz zaten ortada senin gibi imansiz kitapsizla ben mûnakasaya girmem dinsiz seni o ayetlerdende bisey cikaramadiysan sana denilecek bisey yok. Her koyun kendi bacagindan misali git geber umrumda misin ben elimden geleni yaptim anlayacak beyin yok ben napim. Hadi yol al ugrasamam senle cahil. - +1 yıl
Bana cahil diyene bak. Tek bildiğin tehdit etmek ve hakaret etmek. Tam bir Müslümansın yani. Emin ol bana küfür ettiğin için Allah çok mutlu olmuştur. :D
Hakaret ederek karşısındakini ikna etmeye çalışan bir Müslümansın sen. Gerçekten komik durumdasın şu an . Senin gibilerle cennete gireceğime, akıllı insanlarla cehenneme girerim çok daha iyi. Allah sizin gibilerle cenneti doldursa siz orayı da cehenneme çevirirsiniz. :D @Dileknergis - +1 yıl
Sen emin ol ki sana insanligi çok denedim aama
Ama insan olsaydi anlardin. Aah affetsin ssinienmemeliydim ama sana sabretmek olanaksiz olum sen kimsin ki asil ben senle bir ye gitmem
Ayrica beni sevmene gercekten gerek yok ćûnkû ben seni hic sevmedi benim Allahimin varligini reddeden bir dinsize daha farkli olamadim kusura bakma. Allah herseyi bilir ve O herseyin sahibidir sende oku oku da çatla. Sakinim. - +1 yıl
Geldiğinden beri hakaret ediyorsun. Senin elinde silah olan versiyonuna Işid deniyor. @Dileknergis :3
- +1 yıl
Hakaret falan degil sen beni anlamiyorsun bir tûrlü. Tamam kardesim diretmiycem oldu mu bak kardesim benim Allahim da kitabimda var hepsi gayèt acik ben rabbime gönülden inaniyorum. Sen ise ister inan ister inanma benim dinime saygili olmaknzorundasin bunu o kafana sok.. ben hakaret ettim sen ise benim dinime hakaret edip yalanladin sen o hakaretlerin çok daha fazlasini hak ettinde neyse iste tamam kusura bakma. Ama sen dinime yaptigin hakaretlleri gsri çekmedikce o hakaretlerin her kelimesi sana yakisiyo bunu bil.
- +1 yıl
Yani seninle aynı düşüncede olmadığım için her türlü hakareti hak ediyorum yani? Zihniyete bak! Sen de Zeus'u yalanlıyorsun o zaman sen de her türlü hakareti hak ediyorsun. Nasıl bir mantık bu? Ben senin dinine saygı duymak zorunda değilim, çünkü siz hiç bize saygı duymuyorsunuz. Beni öldürmek isteyen bir dine asla saygı duymam. İnsan hayatına değer vermeyen, kadın ticaretini savunan bir dine asla saygı göstermem. Bunu da böyle kafana sok! @Dileknergis
- +1 yıl
Sen hersey gibi bunu da bir tarafindan uydurdugun icin sana denilecek laf yok. Benim dinim senin uydurdugun gibi degil saygi gostermiyosan saygi beklemiycen kes sesini simdi tamam.
- +1 yıl
Kendi dinini daha bilmiyorsun be. :D Kuran'da olan şeyleri yazıyorum, inkar ediyorsun. Benim kadar kafirsin artık. Ayrıca Mürtedin öldürülmesiyle ilgili hadis var, bütün mezheplerin kabul ettiği bir şey. Git kendi dinini öğren önce. Hadi sana kıyağım olsun, bir tanesinin linkini ben atayım. Kuş kadar aklın varsa gerisini de bulursun.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...orusu-nedir.html
Burada gördüğün üzere senin peygamberin "kim dinini değiştirirse onu öldürünüz" diye hadis söylemiş. Bunu ben değil, senin gibi Müslümanlar söylüyor. Yani senin beni öldürmen lazım. :) - +1 yıl
@Dileknergis...
- +1 yıl
Senin gibiler ölümü hakediyo beyinsiz. Kus kadar beyin varsaymis. Defol ben dinimi çok iyi biliyorum onun hakikatini arastirir senin gözüne sokarim bu hafta sinavlarim var ama haftaya sirf su sözlerini bir yerlerine sokmak icin daha iyi bir arastirma yapicam. Ben müslümanim elhamdulillah. Sen o ağzini topla adam gibi konusmayi öğren belirsiz yaratik seni.
- +1 yıl
O hadisleri ne sekilde dillendirip anlattin bilmiyorum ama bizim dinimiz hoşgörü dinidir peygamberimiz tüm eziyetlere ragmen dinimizi yaymak icin çaba harcamistir eger senin dedigin gibi olsaydi peygamberimiz o eziyetleri çekmezdi kus beyinli.
- +1 yıl
İslam dininde din değiştirmenin karşılığı ölüm değildir. Bu Allah ile kul arasında olacak bir durumdur. Bu hüküm dinden çıkanların veya din değiştirenlerin değil, İslam'a, müslümanlara savaş açanların katli için geçerli olan bir durumdur.
- +1 yıl
Link verdiğim halde okumuyorsun ve yaptığın tek şey hakaret etmek. Seri hakaret edip bir yandan da "ağzını topla" diyorsun. Gerçekten tipik bir Müslümansın. :D Bir de "senin öldürülmen lazım" diyor. Evet öldürülmem lazım, çünkü dediklerime cevap veremiyorsunuz. :) Tek bildiğin hakaret etmek. Hiçbir argümanın yok. Daha kendi dinini bile bilmiyorsun. Araştır diyoruz, araştırmıyorsun. Link atıyoruz, bakmıyorsun. Tipik Müslüman. :)
Azıcık utanma varsa sende, daha da buraya yorum atmazsın. @Dileknergis - +1 yıl
Sende utanma varsa attigim ayetleri oku onlar hakaret degil sana iltifat olur. Müslümanim ve gurur duyuyorum. Cevap veriyorum ama isine gelmiyo anlamak.
- +1 yıl
Senin attığın ayetlerin ana fikri "inanın yoksa yakarım". Yani bayağı komik. :D
Senin asıl biraz aklın varsa benim bahsettiğim ayetleri ve hadisleri araştırırsın. Şu an verecek hiçbir cevabın yok, çamurun içinde sürünüyorsun, hala abuk subuk konuşarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun. @Dileknergis - +1 yıl
şu an kendini aklamaya calisan sensin komiklik yapanda sensin mantigin varsa dusun. Bak su yazdiklarini mantiginla yaziyosan onlarida mantiginla düsün isine geldigi gibi degil olmasi gerektigi gibi yorumla
- +1 yıl
Bahtlibedevi misin her neysen bosuna ugrasma dinimden vazgecmiycem ve benim dinim dinlerin en güzeli size aciyorum bu hissi siz tadamiyosunuz sizin kalpleriniz mühürlenmis artik senin önüne kuranin tüm ayetlerini de koysam sen hep isine gledigi gibi yorumlayacaksin. Inanmiyorsun o halde sus sakin ola dinime hakaret etme hakaretlerin büyüğünü yersin. Bana bulasma Git Allah hidayet versin sana kalbindeki mührü çözsünde ne yanlislardasin gör. Benim dinim islam dini benim dinim hosgörü dini benim dinim adalet dini benim dinim dinlerin en güzeli uzak dur benden oldu mu hadi by by
- +1 yıl
Dünden beri gelmiş inanmadığım için her türlü hakareti edip "senin öldürülmen lazım" deyip "benim dinim hoşgörü dinidir" diyorsun. fdsafsadf :D
Bu din bi' harika dostum. @Dileknergis - +1 yıl
La mal sen benim sabrimimi siniyosun sen gelmis bana sacma sapan bisekilde din değistireni öldürün hadisini sacma bir sekilde yorumlamissin bende dedim ki asil senin gibilerin öldürülmesi lazim tam gebertmelik bir yapin var diyorum kendi görüşümle ve kendi görüşümle hakli olarak yakistirdiklarimi açik ve net bisekilde beyan ettim
Aslinda senin savundugun gibi degil inanmayanlarin sonu böyle olacagini da kendi ifadelerimle degil bizzat kuranda ki ayetlerle belirttim bunlara inanip inanmamak sana kalmis inan umrumda degilsin benim sabremedigim sey senin dinimizi yanlis tanimlaman oldu mu kardesim anladin mi beni - +1 yıl
Ben senin dinini yanlış tanımlamıyorum. Okuma yazman kıt mı? :D Sana Sorularlaislamiyet adlı dinci siteden link attım. Hala kıvırıyorsun. Kıvır kıvır, Allah şu an zevkten dört köşe oldu. :D
Ben Allah olsam, ve senin gibi kullarım olsa "ben nerede yanlış yaptım?" diye üzülürdüm. @Dileknergis - +1 yıl
Senin Allah olma şansin yok gerizekali bu bir kivirmiyorum bu da 2 sen kiviriyosun buda 3. Seni gönderdigin sitede hersey dine aykiri olarak uyarlanmis bu da senin hosuna gittigi icin o linki gönderdin ama yemezler kardesim. Hadi bir git ne 2 gündûr ben senle ugrasiyorum. Sana tavsiyem yalan yanlis seylere gore kafani yorma o sitedende vazgec git hakikati arastir tamam
- +1 yıl
Arkadaşlar birbirinize hakaret edip durun diye açmadım soruyu. Saygı çerçevesinde düşünce , fikir , bilgi , görüş paylaşımlarında bulanarak iletişelim. Taraf değilim ; ikinizi de tanımam ama ettiğiniz hakaretleriniz bini bir para @Dileknergis hanım. Bu konuda daha fazla yazmama gerek yok sanırım. Konuya gelirsek ; @Dileknergis biraz sorgulayıcı akılcı , mantıklı düşünebilmenizi sağlayabilecek 3 şey sorayım size : 1) Evrenin yaratıcısı olduğu söylenen yüce ''Allah'' niye buyruklarını ''kullarına'' aktarmak için insanoğlunun bulmuş olduğu kağıt üzerine yine insanoğlunun bulmuş olduğu yazı dillerinden biri ile aktarmıştır? 2) Allah , niye insanoğlu anne rahminde hayat bulduğu anda herkesin aynı şeyi anlayacağı şekilde beyinlerimize kodlamamıştır da buyruklarını insanlığa yaymak , anlatmak için başarısı sınırlı olabilecek yine bir kul seçmiştir? 3) İnsanoğlu evrim mekanizması ile bugünkü haline en yakın halini ( anatomi ve fizyoljisini ) yaklaşık 300 000 yıl önce almış iken kurduğumu
- +1 yıl
kurduğumuz medeniyet 50 000 yaşın üzerindeyken niye en eski semavi din olan yahudulik yaklaşık 2500 , Hristiyanlık yaklaşık 2000 , İslamiyet yaklaşık 1600 yaşındadır? @Dileknergis
- +1 yıl
Kardesim bak benim dinime sürekli hhakaret etti ona neden söylemiyosun saygi göstermezse saygi görmez. Bildigim kadariyla cevapliycam. 1. Çünkü Allah gözle görülmez kullarin akli karismasin Allahin buyruklarina itaat etsin diye onlarin anlayacagi yol ile göndermistir. Islam dini kolaylik dinidir. Insanlar cüzi iradeye sahiptir ve düşünsenize Insanlar Allahi görüyo Allah doğurmamis doğrulmamistir cinsiyeti yoktur Allahin nasil bisey oldugunu bugüne kadar tanimlayabilen olmamistir. Haliyle insanlar eğer Allahi görseydiler yani görseydik çildirirdik. Bu yüzden Allah insanlara kolaylik ićin kurani tam anlamiyla anlayip uygulayabilsinler diye. Benim görüşüm bu. 2. Soruyada cvap vermeye ćaliscam
- +1 yıl
2. Soruda bence yine ayni mantik yine insanlar cüzi iradeden daha fazlasina sahip olsalardi yani bir insan değil de bir melek görseydiler sapitirlardi. Düsünsene bir peygamberimize ilk vahiy indiginde hira magarasinda peygamberimize "oku" emri geldi peygamberimiz basta korktu eve gitti ve "ört üzerimi Aişe" dedi peki simdiki insanlar görseydi ne olurdu hem baska bir yöndende bakarsak insanlar yapmasi gereken herseyi yapsaydi cennet cehennem olmazdi iyi kötü olmazdi. Ama allah herseyin doğrusunu bilir ben cüzi irademle cevaplamaya çalistim kardesim dogrudur dinim icin yeterli arastirmayi yapmadim. Ama ben böyle düşünüyorum en son soru için şuanlik bir bilgim yok ama Allah razi olsun öğrenmem gerekn daha çok şey varmis bunu gösterdin ben vakit buldukça arastiriyorum zaten
- +1 yıl
Ben ne hakaret etmişim @Dileknergis? "Allah yok" demek hakaret mi? Bir Ateistin ne demesini bekliyorsun? "Allah var" demesini mi? Ayrıca Kuran'da geçen şeyleri sana yazıyorum ve hakaret kabul ediyorsun. Ben ne yapayım? Demek ki inandığın kitap o kadar saçma ki biz ayetleri söyleyince bu kadar sinirleniyorsun. Cevap vermek yerine hakaret ediyorsun. Ayrıca "din saçma" demek de hakaret değildir. Saçma bulmasak, zaten inanırdık.
- +1 yıl
Ayrıca benim yaşama hakkıma saygı göstermeyen bir dine saygı gösteremeyeceğimi zaten belirttim. Saygı göstermiyorum. Ama hakaret de etmiyorum. Sen saygı gösterdiğini söyleyip demediğini bırakmıyorsun. ^^
- +1 yıl
Hayir sen ayetlerimizi baska seylere yorarak söylüyosun hakaretler için özür dilerim ama dinime saçma deme hakkin olamaz inanmiyorsan sadece de ki inanmiyorum kardesim benim tek sućum sana sabirla cevap vermemem bunun icin özür diliyorum zaten.
- +1 yıl
Dinim sana ne kadar sacma geliyosa senin yorumladigin seyde benim mantigima sigmiyo dogru yorumlamiyorsun kardesim.
- +1 yıl
Bir yemek arası verdim ; yazmaya devam ama çok yavaş yazıyorum ; düşündüklerimi unuttuğum oluyor yazarken ; 1 saatten fazladır yorum yetiştirmeye çalışıyorum. : ) Bugünlükte 22:00'ı geçirmiyeyim ; sınavlarım var ; dönüşüm belki haftaya çarşamba olabilir. @BahtliBedevi bilader ; ben ateizmi de savunmuyorum. Ateizm insanoğlunun kendisi kendi eliyle büsbütün boşluğa düşürmesidir. Bir güç vardır. Bu güç insanoğlunun uzunca bir süredir var olan ilahi bir güç arayışını ( İnsanoğlu evrim mekanizması ile yükselen akıl seviyesinin ürünü olarak kendisine , çevresine , diğer canlılara , tabiata , ölüme , başını kaldırıp gökyüzüne bakıp görüp ama anlamlandıramaması , korkması , kendi aciziyetini anlaması sonucunda hayata , ölüme , varlığına , çevresine anlam yüklemeye ve bir ilahi güç arayışında buluna durmuştur binlerce yıl. ) belki kendi çıkarı için kontrol altına almak , belki insanoğlunun duygusal ve zihinsel sağlığını gerçekten korumak , belki bir deneye tabi tutmak , ... için insanoğlunda
- +1 yıl
O zaman sen de bana "sen saçmalıyorsun, söylediğin şeyler safsata" vs. de. Alınmam. Sen direkt "mal, beyinsiz, dangalak, aptal vs." diyorsun. Bir ara "başlatma sülalene şerefsiz" falan da yazmışsın hatta. Ama ben senin dinine saçma deyince kendini parçalarcasına "hakaret etti ZALIM!" falan diye ağlıyorsun. Bu nasıl iş?
Ayrıca sana git verdiğim ayetleri araştır diyorum. Sen o ayetlerin anlamları farklı demek yerine ilk başta direkt "öyle ayetler yok" dedin. Bu da senin gerçekten bu konuya hakim olmadığını gösterir. @Dileknergis
Özürünü kabul ediyorum ama dediğim gibi, bana saçma gelene saçma derim. Bu hakaret değil. Sana nasıl Hintlilerin ineğe tapması saçma geliyorsa, bana da bütün dinler saçma geliyor. - +1 yıl
insanoğlundan çok daha ileri , insanoğlunu zihnini ama takip edebilecek ama kontrol edebilecek kabiliyette ve bilgide irade sahibi uzaylıda diyebileceğimiz , belki zaman sıçraması yapmış geçmişten geleceğe uzanmış insanoğlu fertlerinden oluşan bir grup insanoğlunun başka gelecekte zaman tünellerinden birinde yok olduğunu ya da çok insanlık dışa bir duruma düştüğü gören bir grup insan bir güç , bir sistem mevcuttur ve ben bu gücün olabilme ihtimaline ve de bu 3 semavi dinide bahsettiğim maksatlardan biri gereği göndermiş olabilir şeklinde inanırım . İnsanoğlu öncelikle kendi akıl , mantık ve iradesiyle insanlıktan , doğruluktan sapmadan kendi yolunu belirlemeli ve de dinlerin bizim koyduğumuz doğruları onayladığını görüp dinsel motivasyonu da arkamıza almalıyız derim. 3 Semavi dinde özünde aynı doğrulara işaret eder ; 3 semavi din arasındaki fark farklı coğrafyalara , farklı toplumlara , farklı tarihlerde indirilmiş olmalarıdır ama yazdığım gibi 3 ününde özündeki , şekilsel değil bakın
- +1 yıl
Aynı şekilde düşünmüyorum @soran
Bana göre Tanrı insanın cevap veremediği sorular için bir çıkış kapısıdır. Ama artık merak ettiğimiz pek çok şeye cevap bulduk ve bulmaya devam ediyoruz. Bugün bilmediklerimizi de (evrenin nasıl var olduğu vb.) olur da yok olmazsak bulacağız. O zaman yaratıcı bir güç olmadığını anlayacağız. Bana soracak olursan yaratıcı bir güce inanmak asıl boşluktandır. İnsan sığınacak, kendini koruyan bir Tanrı'ya inanmak ister Ama bir şeyi İstememiz gerçeği değiştirmez. - +1 yıl
Hakaretler icin tekrar kusura bakma insan hep iyi hallerde olmuyor iste bazen kendini kaybedebiliyosun. Basta demek istedigini anlamadigim icin konuya hakim olamadim vede sana çok kizgin oldugum icin sonra baktim bir seni gönderdigin linke bide baska bir yere ben dogrusunu buldum ama bir yönden saol çünkü artik dinime daha fazla zaman ayirmam gerektigini öğrettin bana.
- +1 yıl
Ha çok az da bir ihtimal de olsa Tanrı gerçek olamaz mı? Olabilir. Ama şu gerçek ki, bütün dinler yalan. Bir Tanrı varsa bile, bu kadar saçma dinleri indirmiş olamaz.
- +1 yıl
@Dileknergis insanın inandığı dini bilmesi gerekiyor. Başkaları dedi diye değil, senin mantığına uyuyor diye inanman lazım. Ben kendi mantığıma uygun bulmadığım için inanmıyorum. Sen mantıklı bulabilirsin. Ona bir şey diyemem, lakin kendi dinini bilmezsen, nasıl savunacaksın dinini?
Dinini bilirsen, savunabilirsin. Birisi sana bir ayet gösterince "böyle bir ayet yok" deyip de komik duruma düşmezsin. - +1 yıl
doğrular aynıdır. Dolayısıyla büsbütün asılsız demek de yanlıştır. Bizler insanoğlu olarak aslında şu kısacık inanç cümlesini benimsemiş olsak dünya çapında dünya çok daha yaşanabilir bir yer olabilir ve geleceğe çok daha sağlam adımnlarla yürüyebiliriz : '' Meselemiz , derdimiz doğru olmaktır , özümüzde de var olan doğruluğa kulak vermektir ve demeliyiz ki varsa şayet bir cennet cehennem ; iyi insanlar cennette ödüllendirilecek , kötü insanlar cehennemde cezalandırılacak. '' Bu sayede tutarlı , mantıklı , akıllı inançlı insanlar olabiliriz. Sağlıcakla kalın. @BahtliBedevi @Dileknergis
- +1 yıl
Inandigim seyi çok iyi biliyorum kardesim ve komik duruma düştüğümü sanmiyorum. Insan bazen şaşirabilir anlamayabilir bu kadar üsteleme bence. Üstelemen gereken olaylar daha fazla. Inanmiyorsan sen bilirsin kardesim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
ben sizleri anlayamıyorum ki. l*n madem bu Türkiyede ki müslümanlar Türkiyenin gelmişmesine engel oluyor, siz islam düşmanları ne icat ettiniz Türkiye adı. 92 senedir Cumhuriyet var. ne araba var, ne telefon var, ne uçak var hiç bir şey yok Türkiyenin ürettiği siz o akıllı kafanızı müslümanlarla uğraşmak yerine birşey icat etmeye kullanamayacak kadarda mı düşünemiyosunuz.
518 Yorumla- +1 yıl
İşte o sizin Adnan Menderes'iniz başa geçmeseydi saydıklarınızın hepsi olacaktı... kaldı ki ben dinsizliģi savunmuyorum , doğru dini savunuyorum , doğruculuğu savunuyorum ve din de zaten insanlara doğruları öğütler ; dindarlık adıyla yaşatılan saçmalıklardan birine işaret ediyorum.
- +1 yıl
Dinle kandırıldığınızı anlatmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Dinde kandirilmiyoruz kardesim bak ne kadar sabirliyim hala kardesim diyorum dinimizde sogruluk dürüstlük çok önemli bunlari inkar eden yok ama sen neler desiginin farkinda degilsin olum bu mu senin dindarligin la az kalsa Allahi inkar edicen gerci etmedigin nerden belli. Gardas sen mümkünse su beynini bu islere kullanma.
- +1 yıl
Dinlerin görunurdeki maksadı doğruluktur ; asıl maksatlarinin ne olduğunu hic bir zaman bilemeyiz. Bizlere Allahın vermiş oldugu akil ve irade ile yaşam yolumuzu daha sağlam daha aydinlık daha guclü kararli yapmak dusüyor ; dinler arkadan gelip bizim kendi aklımizla , icimizden keşfettigimiz yolu onayliyor olmali ve bu sayede dinsel motivasyonu da yanımızda tutmuş olmaliyiz.
- +1 yıl
@Dileknergis
- +1 yıl
Sabir sabir ya sabir kardesim git valla yarin sinavim var beni deli ettin.
- +1 yıl
sen bu millete gerizekalı dersen, aptal dersen koyun dersen, arap milliyetçiliği yapmayın ezan Türkçe okunacak dersen. namazlarınızı arapça değil Türkçe dua ederek kıl dersen. araplara para kazandırmayın hacca gitmeyin dersen kusura bakma bu millet Adnan menderesleri seçer. dinle kandırılıyorsak, yukarıda dediklerimi Türkçe yapınca mı kandırlmamış olucaz. elimden gelse tüm ezanları sustururum diyen zihniyetle mi yönetilmemi bekliyosun. kusura bakmada Devrim aracını da komple kurarak çalıştırmayan, Hangarları ağır olarak kullandıran sizin zihniyetiniz değil mi. işiniz gücünüz askeri darbe değil mi sizin. bu millet kendisine aptal diyenleri , koyun diyenleri seçecek kadar aptal değil. makarnaya kömüre oy veriyor dediğin millete senin o savunduğun zihniyettekiler kömür makarna dağıtamıyor mu bunu yapacak akılları olmayanlara mı oy vereyim yani.
@Dileknergis - +1 yıl
Tartistigimiz bence çok farkli seyler mesaja gelir misin
- +1 yıl
Çok pardon kardesim okuyunca sasirdim bian bakmadan yazdim kusura bakmayin
- +1 yıl
Sabah sabah ne oluyo l*n gözümû acamadan kime yaziyorum bilmiyorum bir mesaja gel
- +1 yıl
Kardesim burada bana niye çikistin ben ne yaptin l*n
- +1 yıl
Heee tamam kusura bakma ben yeni uyandim okuyorum sonra adimi görünce diyorum l*n ne oluyo ben ne yaptim dedim bir an kimin yazdigininda farkinda olmayinca tartistigimiz ayri seyler falan dedim kusura bakmayin tekrar. Dur ben bir uyanayim :)
- +1 yıl
Yok o sözler benden çıkmaz bilader. Kuranın Türkçe okunması ve yaşanmasına gelince elbette Türkçe okunup uygulanmalıdır ki ''Allah'ın '' buyurduklarını sadece gözlerimizi üzerinde gezdirmiş olmayalım yaşamımıza uygulayabilelim. Zaten açıktır ki Allah her bir kitabını kulları , yapacağı okuma yarışmasına hazırlansınlar diye : ) değil okuyup , idrak edip , sindirip , hayatlarına uygulasınlar diye göndermiştir. Aksi şekilde yaşamak insanları beyinlerini kullanmamaktan ötürü aptallaştırır. Meclisteki hiçbir görüşü tam olarak savunuyor değilim ; insan odaklı düşünürüm ve yaşamaya çalışırım.
- +1 yıl
+ @Dileknergis
- +1 yıl
Kardesim tamam demek istedigini tam olarak anladim burada katiliyorum ama türkçe meselesine gelince seninde bildigin gibi kurani arapçasindan okumak daha makbuldür tabikide okudugumuz kurani anlayalim hayatimizdada uygulayalim onlar zaten olmazsa dinimizi tam anlamiyla yasamis sayilmayiz. Yani kitabin yüzüne bak bak da dur bisey anlamiyosun bak bunun icin de kuran mealleri var zaten yalniz kendin icin düşünme müslüman olan tek millet türk milleti degil ki. Türkçe olsun. Mealini oku kuran bize neleri emretmis öğren daha da anlamazsan kuran tefsirleri yani kurani anlaman icin elimizde firsat yok degil anlatabildim insallah kardesim
- +1 yıl
Ki zaten kuran arapça olarak indirildi bizim ahirette dilimiz arapça olacak öyle biliyorum. Yani sonradan tamamen türkçe olmasi ne kadar uygun olur kardesim
- +1 yıl
şimdi şu var şurada epey bir bocalamışsın. islam dini evrenseldir. yani sadece araplara gönderilmiş bir din değildir. yani bundan dolayı da sen her ülkede kendi dilinde yaşansın diyemezsin. İmam namaz kıldırıyor. Türkçe ayetleri okuyor. arkandan Müslüman ingiliz arap namaza duruyor ama o da ne. sen namaz kılıyorsun ama imamın okuduklarını anlamıyorsun. ve yahut ingilizce olunca ne diyo bu anlamıyosun. işte bu yüzden Türk milliyetçiliği yapmaya gerek yok bu din evrenseldir herkesin anladığı dil arapçadır. sen çok merak ediyorsan araştırıp okursun. olay bu yoksa din anlayıp düşünmeyi emrediyor bunu da Türkçesini okuyarak ve ya arapçasını okuyarak nasıl anlıyorsan öyle oku ama sen ezanı Türkçe okuncak dersen bu tamamen saçma bir olaydır.
- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılO bir duadir. Sen isteyeceksin o kabul buyuracak uygun görürse. senin kendine gelmeye ihtiyacin var bence. Çağdaş olcaz diye imandan çıkıyorsunuz
512 Yorumla- +1 yıl
Gerçek anlamda dua diye bir şey yoktur ; kendini olumlama vardır ki bu yazdıklarım kesin kanılar içeren emir cümleleridir.
- +1 yıl
Gerçek iman doğruluktan geçer. 3 semavi dinde özünde aynı doğruları öğütler. Yani dindarlık aslında doğru insan olmaktır ; gerçekleştirdiginiz ritüellerin ne anlama geldiklerini bilmeden ritüelleri gerçekleştirip durmak değildir.
- +1 yıl
Onlar emir cümlesi degildir onlar Allaha olan samimiyetimizi gösterir artik ne mantikla konusuyosan. Dua diye bisey vardur dua Allah ile kul arasinda gecen biseydir yani insanlarin bir nebze rahatlamak icin yürekten inanarak yaraticisindan istedigi ona icini döktüğü zamandir hersey bazen aklen de degildir kalbiyle yasamaktir örneğin Allaha olan inancimizi kalben tasdik edip dil ile tasdik etmwlisin anladin mi beni
- +1 yıl
Pardon kalp ile tasdik dil ile ikrar
- +1 yıl
Dua kendini olumlamaktır ; hiç kimse benim çabamı , gayretimi görmese de evrenin yaratıcısı ve takipçisi yüce Allah benim çabalarımı görüyor ve yardım edecek diye kişi kendi kendini olumlayarak o olumlu düşünce dua ile olmasını istediği şeyi kendisi gerçekleştirir , başarır. @Dileknergis
- +1 yıl
Yani , dua ettiği şeyi , olmasını istediği şeyi kendisi gerçekleştirmiş olur. Dolayısıyla dua bir gerçeklik değil ; kendini olumlamadır. @Dileknergis
- +1 yıl
Hayir kardesim dualarimiz Allahin istemesiyle gerceklesir daha dogrusu tahmin edebilecegin hersey yalniz Allahin rizasiyla olur
""hiç kimse benim çabamı , gayretimi görmese de evrenin yaratıcısı ve takipçisi yüce Allah benim çabalarımı görüyor "" bak seninde dedigin gibi çabalarimizi Allah görür. Yalniz derler ya Tedbir al Takdiri Allaha birak yani sen çalis çabala inan sonra Allaha tevekkül et. Şüphesiz Allah bize şah damarimizdan daha yakindir yüreğimizdekileri bizden daha iyi bilir. Sen mesela biseyi çok istersin Allahtan ama hayirlisini isteyerek dua etmezsen Allah tam dua ettigin gibi sana verir ve duanin icinde seni üzecek bisey varsa Allah onu verir ki sen ibret alip sadece hakkinda hayirlisini isteyesin. Yani hayirlisini istiyorum dediginde Allah duani baska bir yerde kabul eder ama mutlaka kabul eder belki bu dünyada belkide ahirette. Allaha acilan eller bos çevrilmez kardesim. - +1 yıl
Onun için değil mi ne kadar islamiyeti güçlü yaşadığı ölçüsünde Müslüman toplumlar sürünüyor. Çünkü sorgulamıyor , düşünmüyor ve hiçbir şeyi geliştiremiyor. Her şeye inşallah , maşallah , Allah'ın izniyle , ... şeklinde yaklaştıkları için ; kılavuzları ilim fen olmadığı için. En hakiki mürşit ilimdir , fendir ; ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir , cehalettir. @Dileknergis
- +1 yıl
Herseye insallah masallah allahin izniyle demek arastirmayacagin anlamina gelmez ki kardesim Allah zaten bizden biseyi isteneden önce onun icin calisip cabalamamizi ister ki bir insan gayret etmeden arastirip öğrenmeden insallah demesi dogru degildir yani hazira konmak istemesi gibi bisey yani. Allah alin teriyle kazanilmayan biseyi helal kilmiyor zaten kardesim
- +1 yıl
Toplumların , insanlarin hayatlarini oncelikle din ile belirlemesi çarpık zihinlerin , çarpik yaşam şekillerinin ortaya çıkmasina neden oluyor. Bir gün otobusteyim. Bir teyze bindi otobuse ve otobüs kalabalık. Hava soğuk ve cam acıktı. Teyze , camı kapatsaniza hasta olacaksıniz dedi. Şoför dondu ne desin : -Teyze , bir kisinin alninda yazıyorsa hastalmak hastalanir , yazmıyorsa hastalanmaz ; camı kapatarak olacaklari değıştiremezsin. İnsallah , maşallah , Allahin izniyle , ... sözleri ve yasam şekli bu duzeyde olmasa da içten ice toplumun , bireylerin zihinlerini karartmaktadır. Akıl , mantik , doğruluk onden gitmeli din arkadan gelmeli. @Dileknergis
- +1 yıl
Ama kardesim o bir kisinin yaptigi yanlislikla genelleme yapman dogru degil. O şöför yanlis belirtmis. bir seyin tedbirini almayipta sonradan ah neden bu boyle oldu demek pek akla yatkin bisey degil.
- +1 yıl
Ki islam dini akla mantiga uygun olmayan biseyi emretmiyo. Farkinda misiniz Allahin yasakladigi seyler hem günah hemde normal hayatta bize zarar veren seyler ama emrettikleride hem dinimizde sevap hemde gercek hayatta sagliginda misal çok faydali. Bak mesela Allah 5 vakit namazi bize emrediyor degil mi namaxin sagligimiza faydalari bilim adamlari tarafindan çokça bildiriliyor. Yani dinimiz her türlü bizi doğruya yöneltiyor.
+1 yılSen yerdiğin şeyin manasını dahi bilmiyorsun; eğer ki manasını ve kullanım amacını bilsen şuanda kendini düşürdüğün durumdan utanıp böyle birşeye kalkışmazdın...
12 Yorumla- +1 yıl
Neymiş ki bizim anlayamadığınız ama sizin bildiğiniz anlamı? Yazın da aydınlanalım. Ama yok ; bu sözler büyük çoğunluğun anladığı anlamlarda söyleniyor.
- +1 yıl
Soran kardesim ben sana olmasi gerektigi gibi yorumumu yazdim daha ne diye millete ayni seyleri söyleyip duruyorsun. Müslüman her kisi zaten ne niyetle söyledigi belli sizinde nasil anladiginiz belli ugrasma bosver
ya git müsait bir zamanında öl. lütfen. ülkenin zeka seviyesini düşürme.
20 Yorumla
+1 yılKendi kendine bir şeyler yazmaya çalışmışsın da olmamış...
Allah hidayet versin.58 Yorumla- +1 yıl
@Kenijey Allah razı olsun.
- +1 yıl
Neden erkekler de cevap verme kitligi mi var kardes :) bence bu zamanda erkeklerin bunlara cevap vermesi daha iyi.
- +1 yıl
Amin...
- +1 yıl
Bir ninniniz eksik ; onu da biz mi söyleyelim ne. Eee eee e , uyusunda sömürülsün , manyak olsun e. : ) Ama ben böyle yapmamaya toplumuma , milletimtime , insanlığa duyarlı insancul olmaya çalışıyorum. Ben , yine de size rağmen sizleri düşünmeye devam ederim...
- +1 yıl
Sapıtan kim acaba dünyayı tımarhaneye çevirip içinde deli gibi yaşayanlar mı dışarıdan olaylara , dünyaya , insanlığa usla bakabilen insanlar mı. Bir düşünmek lazım... @Kenijey
Ya Allah rızası için şu kelimeyi de kendince sorgulasana...
Sadrazamın sol t... ğı.00 Yorumla
+1 yılAlim ile muhabbet lal-ü mercan incidir, cahil ile muhabbet, etme!!! bin can incitir...
Sen daha olmamışsın yavrum.32 Yorumla- +1 yıl
Bilgi , birikimden şakıtıyorsunuz da ondan dinlerin mutlak gerçekler oldugunu iddia ediyorsunuz... Diğer gorüş yorumlarima bakabilirsin ; ayni şeyleri yazip durmayayım. Çok aydın insansiniz ve o sebepledir ki ne kendi milletinizin ne de inandiginiz dinin dilini kullaniyorsunuz isminizi koyarken justwatch. Don't touch ; only watch. :D
- +1 yıl
aman ne romantik. Seviyenin bu oldupunuanladıpım için yukarıdaki sözü paylaşmıştım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yazmaya calistin acaba gercekten sacmaliktan baska bisey degil minicik aklinla neyi eleştiriyosun ki 😄 akilci toplumun akilci insanlarindan biri sen olacaksan ve senin gibiler olacaksa oyle bir toplum olmasin
02 Yorumla- +1 yıl
Beyinleriniz yıkanmış sizin ; yıkanmayı geri alamıyorsunuz tabi.
Cevap sahibi+1 yılAllah yar ve yardimcin olsun :) yazik aciyorum sana
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hep diyorum bu siteye IQ testiyle üye alınsın diye. Soruya bak mk tek haneli IQ vardır kesin.
35 Yorumla- +1 yıl
Bak bak ; çok zeki bir şahsiyet gelmiş buraya ama gizlenmiş ; tüh. Aydınlat bizi zeki insan ; kafam basmıyor bu konulara da bazen böyle saçmalayabiliyorum. : )
- +1 yıl
Kafanin basmadigi dogru soran kisi sana anlatiyorum ama at gözlüğü takmis ilerliyosun su yukarda anlattiklarimi oku onlar yalan degil. Gizli kullanici haklisin kardesim IQ testi şart
- +1 yıl
Ukalalığı hiç sevmem ama şu yazdıklarınızın üzerine bir zeka testine girsek de kim daha zekiymiş çıksa ortaya yahu. Bunu ben değil , siz istediniz. : )
- +1 yıl
- +1 yıl
Senin savundugun mantik belli ne diye ugrasiyorum ki senle.
Siyaset tartışan aptallardan nefret ediyorum :D Siyasettende nefret ediyorum oyumu sırayla vericem :@
04 Yorumla- +1 yıl
Bu neyin nefreti , kini bilader? Hadi biraz akılcı , mantıklı olamıyorsunuz anladık ; biraz insan da mı olamıyorsunuz? @Kenijey Üstteki çok zeki arkadaş beni engellemiş de ; o sebeple buraya yazdım. @Wixed Bütün hayatımızın ana hatları siyasetle belirleniyorken büsbütün alakasız olmak aptallık olmaz mı sizce de Wixed. Oyumu sırayla vericem derken?
- +1 yıl
@Kenijey
- +1 yıl
Tüh engellenince etiket de mi olmuyor ne. Şu üstteki şahsiyete benim ağzımdan yazdıklarımı iletebilir misiniz sayın Wixed. Halbu ki üstte etiketlemiştim ; yeni engelledi heralde.
+1 yılAllah = ÜTOPYA :D
19 Yorumla- +1 yıl
Derken
- +1 yıl
İnanmıyorum kısaca: D. d. d
- +1 yıl
Allah ütopya haşa da sen de bir et yığınısın Allah akil denen sey vermis birazda kullanmayi becerseniz. Allahin yokluguna dair delilin nedir çok merak ettim
- +1 yıl
Allah evreni yaratmış ve irade mekanizmalarinin bir gün ortaya çıkıp başta dünyayı ve sonrasında evreni yönlendirmesinin akışına bırakmıştır. İnsanoģlundaki akil Allahın buyurmasiyla degil daha genel bütün doğadaki tum canlıların yaşam koşullarına uyum süreci olan evrim mekanizmasinı en başta belirlemesi ile tum canlılar icin belirlemistir. Evrim mekanizması ile raslantısal olarak hangi canlı hangi yaşam koşullarinda varlıgini sürdure gelmıs ise o koşullarin canlısı olmuştur. @Dileknergis
- +1 yıl
Görmeden Duymadan İnanma Yeteneğin Var mı? Benım Yok Ben görmediğim şeye İNANMAM !
- +1 yıl
Yav hehe senin aklin yok bence de haklisin.. Senin için diyebilecegim tek sey Allah akil fikir versin ve hidayete erdirsin gidisatin iyi degil
- +1 yıl
Sana bir Sorum var?
-Eğer Allah Diye Tabir Ettiğiniz Kişi Olsaydı ! Bu Dünyadaki Ölüm-Kalım Düzeni Neden Oluyor ! Sen Şimdi Sinav Dersin Bana ! Peki Filistinde Ölen Çocukların, ANların Sınavında Acı ÇEkip Ölüm mü Var Sen Şimdi Bana Kader Dersin Peki İnsanoğlu Neden Kaldıramadıgı Dertlerle Yaşar ya da Ölür ! Bu Nasıl Bir Kader - +1 yıl
Allah sana nasil ki bu hayati karsiliksiz verdiyse öyle de alma hakki var ki Allah herseyin en dogrusunu bilendir bak kendinde biliyosun sinavin ya da kaderin ne oldugunu ama kabullenemiyosun neden biliyo musun ahiret inancin yok çünkü sen bu dünyada aci cekenlerin ahirette nasil mükafatlandirilacagini bilmiyosun bilmedigin icin isyana düşüyosun.
- +1 yıl
Ve de asil önemli yerin şu pisliklerle dolu dünya değil ahiret olduğunu bilmiyosun mahser günübde hesaplarin sorulacaginida bilmiyosun anne yavrusundan kacarken bu dünyadaki kötülüklerin bir bedeli olmayacak mi saniyorsun.
+1 yıl.. O'ndan başka sığınacak bir kimseyi bulamazsın. (Kehf,27)
02 Yorumla- +1 yıl
Bu kitapların Allah tarafından indirildiği ne malum ki her kes her bir kelimeye farklı anlamlar yükleyebiliyor , beyninde farklı tanımlar beliriyorken o birden fazla kelimelerle oluşturulan cümlelerden herkes nasıl aynı şeyi anlayabilsin. Şayet söylendiği , yazıldığı gibi bir yüce Allah olsa idi ve gerçekten her kulunun kusursuz bir şekilde kitaplarındaki buyruklarına uymasını istiyor olsa idi her bir insanoğlu anne rahminde hayat bulduğumuzda buyruklarını herkesin aynı şeyi anlayacağı şekilde beyinlerimize kodlardı ve bu buyruklara uyarak yaşayanlar cennete uymayanlar cehenneme gidiyor olurdu.
- +1 yıl
Gerçekten düşünerek okunursan Kuran-ı Kerim'in Allah kelamı olduğunu anlarsın.
sakin ol sampiyon ve o klavyeyi yavasca yere birak
21 Yorumla- +1 yıl
Nasıl anlaşılıyor oradan? Yazdıklarımın aşırı mı sizce?
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bu ifadeleri kullanan insan senin niyetinde degil.
00 Yorumlabuyur sana bir sakat görüş daha
01 Yorumla- +1 yıl
Sizi çarpık anlayışın ürünü çarpık söylemleri yazıyorum ; tabi bunu anlayabilmek için biraz akılla , mantıkla dışarıdan , karşıdan bakabilmek gerekiyor. Muhtemelen siz de bu sözleri kullandığınız için savunmaya geçiyorsunuz biraz istemsiz. Biraz düşünmek lazım...
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılGit yat birader uykunu al bildiğin saçmalamışsın.
01 Yorumla- +1 yıl
Açıklayabiliyorsanız nasıl saçmaladığımı açıklayabilin bakalım. Ben açıklamamı kabaca yaptım.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar