zengin kocada da gözüm yok ben de çalışacağım o da çalışır durumumuz iyi olsun aşırı iyide gözümüz yok!
İşiniz bu diyen erkekler bir terk edin şurayı ya
Bunun sebebi yine kadınlar!
Ogullariniza kiyamayip herseylerini siz yaparsaniz ogullariniz öyle alisir kendi işini kendisi görmez yine bir kadının yapmasını bekler.
Annem ben çocukken sofrayi kurarken yardım etmemi isterdi. Kendi tabagimi kendimin kaldırması gerektiğini söylerdi. Kirlilerimi kirli sepetine attirirdi. Ben kendi işimi görmeyi öğrendim.
Yalnız yaşıyorum. Bugüne kadar hiç bir kız arkasima kendi işimi gordurmedim. Eve gelen kızların elinden bulasik eldivenini cikarttirdigim çok olmuştur.
Ogullariniz sizin paşaniz olabilir ama eşlerinin efendisi degiller. Ogullarinizi düzgün yetistirin sorumluluk almalarini sağlayın. Kizlariniza da eşit davranın.
Babaları unutmadim onlarinda parmağı var burada.
Kız kardeslere git abine su getir dememeliler. Böylece iki tarafida hatalı yetiştiriyorlar.
kesinlikle haklısınız anneleri böyle yapıyor
Evli sözlü filan değilim ama çoğu erkek böyle olduğu sürece bu da zor olacak. Erkeklerin neredeyse çoğu erkek iş yapmaz kadın işi o diyorlar
oğlum olursa anneniz gibi yetiştireceğim
Bir de bu kadın işi diyen erkekler için eklemek istediklerim var.
Bazı işleri neden kadınlar yapar bazı işleri neden erkekler yapar anlatayım.
Eski çağlarda erkek avlanmaya ya da ağır ve zor olan işlerde calismaya gidermis. Adam eve geyiği avlayip getiriyor e kadında geride kalan işleri yapar avdan dönen adam yorgun olunca geyiği parçalar pisirir yedirir kalanı toplanmış. Adam ava gidince geride kalan işleri yaparmis. yani Is bölümde ağır işler erkeğe daha hafif ama çok işler kadına dusermis is bölümünde. Mantıklı ve doğal. Bunda problem yok.
Ama şimdiye bakarsanız erkeğin avladigi geyik bugun takim elbisesini giyip ise gidip çalışmak. E baktığınızda bugün kadında geyik avliyor. Oda ise gidip çalışıyor erkek gibi. O halde is bölümü eşit yapılmalı. Madem geyiği hem kadın hem erkek avliyor o zaman kalan işleri de hem kadın hem erkek yapmalıdır.
Doğru olanı budur.
Bu arada Iltifatiniza Teşekkürler.
Bunu anlamiyorlar ben de çalışacağım ailem beni hizmetci olayim diye okutmuyor degil hatta annem zengin olsan bile çalış o okulu bosuma okutmuyoruz sana diyor
Ama erkek bizlerin okumasini goz ardi ediyor. Ailemiz bizi oylesine okutmus gobi davraniyor. Keske herkes sizin gibi dusunse
evet bazıları öyle, ben çıktığım kızla tartışmıştım, "sana hizmetc tutarım" demiştim o da bana "kendi evimi kendim temizlerim" demişti bu hoşuma gitmişti ama onu rahat ettirmek istiyodum
ben de hizmetçi istemem arada bir bir kadın gelir dip köşede bana yardım eder ama haftasonu eşimiz yardım etse fena mı olur? Evi temizler sonra gezmeye gideriz olmaz mı bu çok mu zor?
Kadinlar üstlerine düsen görevler calismiyorsa evi temizlemek yemegi yapmak ama erkeklerde bu kadar vurdumduymaz olursa işler bozulur o zaman ben onu zaten mutfaga sokmam da hani ben mesgulken ya da herhangi bir zaman çocugumuzla ilgilensin isterim çocugun ruh sagligi acisindan
Cevap
26Cevap
Cocuk dogurmak haric hersey beraber olmali bence :)( ya yemekte gidip esmin arksndan sarlp napiyo melegim deyip opup yardm ederim bulasikda ederim disari cikartrm geceleri kafeye gideriz. Gezeriz beraber. Ilkel olmak evliligi cabuk bitiri bu donemde
ay böyle düşünen erkekleri görmek ne güzel
Ben onunla bir omurr gecircem. Ne ailemi ne baska birini evliligime karistrmam karsima alirim. cunku benim bir omur onunla yascagimi bilmeliler. Onunla mutku olcam. onunla gulup onunla dertlencm ben
valla helal olsun
Yani oyle. Tabi bunlari hakedeck birini bulmak da onemli
seninki öküzse olacagı bu peşinata ver yenisini al istersen alırken keşke özelliklerine baksaydın garantisi bitmediyse hemen değiştir türkiyede bu tür çakma erkek çok ama alırken dikkat et :)
evli değilim nişanlı sözlü filan da değilim gözlem bu :S
Agahahahha
aynen çok haklısın hep hazıra alışmışlar inşallah yeni nesil anneler erkek yazılımını değiştirecekler
ay inşaAllah
Yanlış düşünüyorsun ya erkeğin yardımcı olacağı şeyler var tabi ki ama sen bu işleri yaparak hizmetçi olduğunu düşünüyorsan annelerimiz hep hizmetçi?
Çok sükür genelleme yok. Ama söylemeden geçmeyeceğim; Ben, hizmet edecek eş değil, hizmet edeceğim eş arıyorum!
İşte o benim kocam.. neyseki anacığım var yardımcımız da var
Öyle şey olur mu yahu
o eşleri bira araya getirip kirli eve tıkmak lazım yemek de vermeyeceksin :D
@soran yapıyorum öyle benzer çılgınlıklar arada :D
Bazı erkekler yumurtlayabilen temizlik robotu istiyorlar resmen^^
Aynen katılıyorum
Hizmetçi bile değil bazıları mal yerine koyuyor
Katılıyorum, haklısın. Kadının görevi erkeğe bakmak, evi temizlemek değildir bu erkeğe ikramıdır.
Kadın ev hanımıysa hepsini de yapmalı Çalışıyorsa tabiiki destek olunmalı.
Haklı değilsin herkes kendi görevini yapacak ve dışına çıkmayacak. Ben ayrıca maç izlemem
hah işte bana da ondan bir tane sarın lütfen paket olsun evde yicem.
Bunu kadinlarin cogu kendi istiyor istemeyen yapmiyor zaten
Bazi degil cogu kizda kendine manken fabrikator ariuo
Erkek Adam Eşine Yardım Eder Halinden ANlarsa O Evlilik Daha Mutlu Sürer Gibime Geliyor
ailesine yemek yapmaktan evinin düzeni ve temizliğiyle ilgilenmekten gocunan kadın bizden uzak dursun
Yapacaksın tabi ne demek o ya Erkek toz alacakms bilmem ne evlenme ozaman ya da bunları yapacak erkek varsa onu bul
bazı kadınlarda erkek değil darphane gibi para basacak adam arıyor hatta çoğu:D
bazı kadınlarda bu hizmetçiliği kabul ediyo
kabul eden olmasa bu sorun ortadan kalkar
bazı kızlarda kredi kartı olarak görüyor eşlerini dikkatini çekerim
Uuuu bayan haklı beyler :)
Onlar kütük soyundan gelenler..
Kahrolsun bağzı erkekler :D
Ona erkek demiyoruz odun diyoruz daha cok
Aslında bir kadın bir hizmetçi daha makul
Hizmetçi de güzel
Al bendende o kadar
konuşma kadın ! :D:D