Bu arkadaşlar Türk olmamasına rağmen neden bu kadar aşırıya kaçıyor? Türkler Lazlar kadar milliyetçi değil. YOKSA BASTIRILMIS DUYGULAR MI? Laz olmak kötü mü? Mesela Kürt ler tarihten bu yana Biz Kürt uz Türk değiliz deyip duruyorlar. Neden lazlar tamamen asimile oldular?
Cevabın nedir?
zamanında evet adamlara baskı fazlasıyla yapılmış ama daha sonra serbest bırakılmış bir doğulu gibi kaçmaz kaçak savaşmaz inkarda etmez. karadeniz toprağının özelliğidir. toprağını savunur Türk'üm diyenide vardır demiyenide. tüm karadenizlilerde laz değildir. dilleri zaten farklıdır. Türkçe'yi bilirler anlarlar. vatan millet değeri vardır yediği kaba pislemezler. yazdıklarına bakılırsa amacın ya exper kasmak ya da doğulusun. asimile falan oldukları yok internet üzerinden araştırmayla bir sonuca varamazsın bu topraklara gelip görmen lazım biraz asabiyeti ve espiriyi kaldırabiliyorsan tabi. Kürtlerde değer bilse ve vatan sevgisi kazansa bugün çok farklı yerlerde olurlardı ama eğitim almamış kolay yoldan para kazanmaya meraklı tıpkı arap gibi bir zihniyet içindeler sıkıntı varsa kaçarlar arkadan iş yaparlar laf anlatırsın bilmem birinin uydurduğu tarih dersi vermeye kalkarlar. bu kafayla zaten fazla yaşamıyorlar. okul yakanı devlet dairesine saldıranı kaçakçılık ve vergi vermeyeni adamdan saymam olamazda zaten. israili desteklemeleride cabası sanırım Kur'an'ı tam okumamış ya da kapasitesi yetersiz. az bir kesim Kürt halkı hariç.
13 Yorumla- +1 yıl
bu tam da asimile olduklari anlamini gelir kim oldugunu inkar eden insan gelecegini goremez hep eksik yasar keske kurdler kadar olabilselerdi bugun bu kadar ezilmez 3. sinif vatandas muamelesi gormezlerdi sizlerin kafasi yok kurdlere hayransinjz asimile degiliz diye zorunuza gidiyor ulan biz tabi topraklarimiz icin savasacaz kimseye bedavadan mal yok
- +1 yıl
@kurdishgirlgece etnik kökenim laz, burası Türkiye resmi dili Türkçe bu ülkeyi kuran Ata"Türk" eğer bunlardan rahatsız oluyorsan akrabalarının yanına dağa gidebilirsin. Etnik kökenide bakılmaksızın laz-kürt-çerkez hepsi 1. sınıf vatandaştır ve 2.3. sınıfı yoktur. Bölücülük yapan bu saydığım Türk, Türkiye kavramlarından rahatsız olanlar da 1. sınıf teroristtir.
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılLaz lar milliyetçi değildir, genelde yani. Hiç bir laz , laz oldugunu söylemkten çekinmez. lazlar aşırı dindar da değildir. Hatta lazlar bugun bu ulkede yasayan milliyetler arasinda en son muslumanligi kabul eden halktir. O yüzden lazlar in yaşadığı yerlerde pek türbe medrese gibi şeylere rastlanmaz. Hatta 150 yil Önceye kadar kadar hala Hristiyan olanlari da vardı. Gizli olarak yaşayanlar. Ama sen laz kime diyorsun öncelikli olarak onu bilmem gerekir, lazlar in an yurdu bugün rize nin pazar Ardeşen findikli Çamlıhemşin ikizdere Artvin'in arhavi Hopa ve Borçka ilçeleridir. Ve birazda batumda. Lazlar bu alana laz ona derler. En yakın akrabaları bugün gurcistanda yaşayan megrellerdir. Ve bir megrellerdir ile laz rahatlıkla anlatabilir. Saydığım yerleşim yerleri dışında trabzon rize de yaşayan yerli halk laz değildir.
91 Yorumla
Lazlar ayrıdır rizenin belli yerinde mevcuttur ve azlardır, onlar türk'üz demiyorlar, ama karadenizde trabzon rize arasına halk dilinde laz deniyor... yani türk milliyetçiliği yapanlar oradaki türkler.
20 Yorumla
+1 yılTürk ve Laz kardeşliği dostluğu,
Senin Laz dediklerinin ÇOĞU lakab olarak kullanıyor olabilir ÇOĞU Türk olabilir.
Türk olarak tek biz Oğuzlar mı varız !!!14 Yorumla- +1 yıl
Sana göre ben moğolum değilmi? Bırak ya
- +1 yıl
Ben aslım iç anadolu ya dayanıyor ya İran yoluyla ya da orta asya yoluyla gelmiş Oğuz'larız, kavim kavim Türk boyları var sen laz ın Türk olup olmamasını iddia edemezsin bende provakatif buldum sorunu
- +1 yıl
helal sana
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
19Cevap
Bizim ülkenin en büyük sorunu 'hemşericilik', 'yalakalık', 'torpilciliktir'. Karadenizin hepsi Laz değil, daha çok Doğu Karadeniz Lazdır, Laz olmayanı Laz-Türk-Gürcü karışımıdır. Batı Karadeniz de daha çok Türk, Kafkas, Laz-Gürcü karışımıdır. Yine de doğu ve batı karadenizliler birbirlerini tutmakta ve çoğu zaman bölgesel milliyetçilik ve bölücülük yapmaktadırlar. Karadenizliler Laz ve Kafkas kimliğini zamanla kısmen kaybetmiş ve Devlet tarafından dinle Türkleştirilmiştir ancak nereden geldiklerini çok iyi bilmektedirler. Zaten çoğunun kültürleri de Kafkas-Gürcü-Türk karışımı bir kültürüdür çok açık ve net bir şekilde Anadolu kültüründen farklıdır. Önce Türküz deseler de nereden geldiklerini çok iyi bilirler. Kürtlerin aksine bunlar bir tür hemşericilik şeklinde Karadeniz-Laz milliyetçiliği yaparak Tc kurulduğundan beri, yalakalık ile devlet kademelerine gelmiş oradan da hemşehricilikle bir tür sahte-Türk Milliyetçiliği, Ülkücülük adı altında alttan alttan gizli gizli Karadeniz-Laz milliyetçiliği yapmaktadırlar. Bugün de halen durum budur. Bunlar açık açık bir Lazistan istememekte fakat tam tersine TC'yi yönetmek ve Sermaye'den büyük pay almak istemektedirler. Bugün büyük firmalar tanıyorum markalarının ismi Lazca, Lazlar ve Devletle iş yapıyorlar. Lazika diye açık açık marka kurmuş firmalar var. Bir de en büyük sorun, bunlar bulundukları yerde altan altan, kendilerini başka bölgelerin insanlarından daha üstün görmekte ve hemşehrilerine kayırmacılık yaparlar. Bu yüzden aslında Türkiye'nin en büyük özellikle konuşulmayan sorunlarından biri Kürt sorunu değil, Türk Milliyetçiliği adı altında Karadeniz-Laz Milliyetçiliği, üstünlükçülüğü, ırkçılığı yapmaya çalışan bölücülerdir. Ben eminim ki bir çok insan bu dediklerimi anlamayacak, ne diyor bu diyecekler, fakat bunlar amaçlarının bilinmesini istemiyorlar, devletin içindeler ve bu konunun özellikle konuşulmasını istemiyorlar. Bizim millet de fazla bilmiyor sorgulamıyor üstü kapanıyor. Ancak umarım bir gün insanımız aydınlanır ve gerçekten bu bölücülerin yaptığı kayırma ortadan kalkar ve Türkiye'yi Karadenizli-Laz hemşeri ağlarının yönetmesinin önü engellenir.
21 Yorumla- +1 yıl
Etnik kökenim Laz. DNA ırk testi yaptırmadım ama Karadeniz'in doğusunda doğup büyüdüğüm için büyük ihtimalle böyledir. Etnik kökenimin laz olmasına rağmen Lazca bilmiyorum, öğrenmek istemedim, çevremde konuşanlar var ama benim ana dilim Türkçe, Türkiye'de yaşıyorum. Kürtler gibi Lazistan kurulsun diye bir derdim yok ve ırkı laz olanların çoğu böyle Türk milliyetçisidir. Amcam lazdır bildim bileli ülkücüdür. Kuzenim var etnik kökeni laz ama kolunda türk bayrağı ve kurt dövmesi var. Kısaca benimde atalarım Mustafa Kemal'dir. Fatih Sultan Mehmet'tir. Kanuni Sultan Süleyman'dır. Sen sağlıklı düşünemeyen bir bireysin. Doğudaki olaylar yüzünden böyle düşünüyor da olabilirsin. Yaşca büyüğümsün o yüzden "Lazlar bölücü" lafına ağzımı bozmuyorum. Türk tarihini senin gibi saçma düşünceleri olan bir şahıstan daha iyi bildiğimi düşünüyorum bu nedenle senden daha fazla Türküm. Varlığım Türk varlığına armağan olsun, Ne mutlu Türküm diyene.
+1 yılşimdiki lafim ise bu konuyu açan insan ben kürtüm demio ama oysaki kürt şimdi belli bişeğin altına siğinip provokatör konular açip yorumlar yapiyo oysaki okadar yüzsüzki okadar zavaliki onu kendide biliyor ve milleti burada bir birine düşürmeye çalışıyor ve bişe yaptiğini saniyo ulan allahin ezmesi aşureye ekmek banan insan seni buralar yeri değil git başka yerde oyna kumda oyna felan senın beynin ancak bunu kaldirabilir gelelim burdaki moderatorlere bole konuları kaldirmayip işlerini yapmiyolar başi boş konulari kaldirip görevlerini yaptiğini sanıyolar site sahip çıkamıyolar bu kaç oldu böle insanlari burada barındırıyorsunuz yazık valla
32 Yorumla- +1 yıl
ya sen burada tartişmaya yönelik bişe açmamişsinki burada kötüleme aşağalama ve olmayan bişeyi sorgulama var hani demek istediğim burada bir örgütlenme var senin gibi kaç kişi konu aciyo ve yetkililer bunlara bişe yapmıyo olmayan saçma sapan provokatör konulari nie tartişilsinki burada gelmişsin saçma sapan konuşuyosun nedediğini kendin bilmiyosun sadece aşağalama ve kariştirmaya çalışıyosun ve gerisi önemlendirmiyo seni moderatorlerin derhal bole konuları engelemesi lazim
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Birader Lazım.
"Türk olmamasına rağmen" cümlen cahilliğini belirtiyor.
ege : yunan lı oluyor senın
marmara : batı özentisi
iç anadolu : çin ve iran göçmeni oluyor.
Türk demek osmanlıya özgü bir terimdir. Osmanlı torunuda yok denecek kadar az şuanda dünyada.
Her neyse sizden 10 tanesi bizden 1 tanesi etmez eyvallah82 Yorumla
+1 yılkürtler sayıca fazla oldukları için ve pkk gibi güçlü bir mücadeleye sahip oldukları için asimile olmadılar direnebildiler ama lazların sayısı daha azdı ve örgütlenemediler de o yüzden birçoğu asimile oldu. ama laz olduğunun bilincinde olan çok hümanist insanlar da tanıdım. trabzonlu türk olup hdpli olan da tanıdım yani bu işler ırkla memleketle alakalı değil insanlıkta bitiyor iş. topal osmanın kim olduğunu bilenler ne demek istediğimi anlar
06 Yorumla- +1 yıl
hoşgördük
- +1 yıl
okadar rezilsinizki araştirma yapmadan yorum yapıyosunuz al bilgilen bari ben seni bilgilendirem gazi topal osman hakkindada
Osman Ağa, Giresun´un Hacıhüseyin mahallesindeki Ferudunzadeler ailesindendir. Babası Hacı Mehmet Efendi, Annesi Zeynep hanım olup ailesi ticaret ile uğraşmakta idi. 1912 yılında balkan savaşı başladığına Osman Ağa ticaret işi ile uğraşmakta idi, babası askerlik bedelini ödemesine rağmen O gönüllü birlik oluşturarak savaşa katıldı. Savaşta göstermiş olduğu başarılarından dolayı Yarbaylık rütbesine kadar yükseldi. Bu savaşlarda sağ dizinden yaralanarak Gazi ünvanını aldı. Giresuna döndükten sonra 1. Dünya savaşına katılmış, Batum ve Harşit çayında Ruslara karşı savaşarak, Rusların Harşit çayını geçmelerini engelleyerek Tirebolunun işgalini önlemiş.
Bilgilen ayriacada bu adam bir çok rum ve rus çetelerinini gönüllüler die oluşturduğu bir askeri birlikle full bellerini kırmış ve bitirmiş bir gazidir saçma sapan bilgilendirme yapma al bilgi bu gerçek bilgi - +1 yıl
@ZalimlarVadisi topal osmanı rum ve laz katliamcısı olduğu için yazdım nedir bilmediğim şey?
- +1 yıl
karadenizde yaşayan bir insanim ben hani deden beri hani bilmediğin şeyleri burada sölemen gazi topal osmani biz tanıyoruz ve olmayan şeye sölenmene söyluyorum ben anladınmı hani diyosunya topal osmani taniyanlar nediyceklerimi anlıycaklar diyceğin şey neki olmayan saçma sapan bişemi? karadenizdeyim yıllarca böle asime laflari senden duydum hani burada bizim bilememiz lazim gelmişsin neden bahsetmişsin yani bize dedelerimiz bu adami anlatirdidi saçmalama yani bidaha bide beni engelemişsin engelemenede gerek yoktu? zalimlarvadisi engelenmene gerek yoktu kim le konuşuyosam engeliyo beni yani dedelerimizden biliyoruz
- +1 yıl
@Engelemenegerekyok laz mısın?
Bayrağımızı seviyoruz vatanımızı seviyoruz askerimizi seviyoruz. Laz kökenli Türk oğlu Türküm olmayanlar düşünsün.
Ya sev ya Terket. Sınırlar açık kimseyi zorla tutmuyoruz.71 Yorumla- +1 yıl
Bende Türkmen kökenli Türk olarak tebrik ederim
+1 yılBenimde kökenim laz ama türkiyede yaşıyorum buranın ekmegını yıyorum turkluk deyınce tuylerım dıken dıken oluyo kanım türk bu dogustan olan bişe çoguda böledir izlediğim tarih filimlerinin haddi hesabı yok ülkeyle ilgili herşeye hemen hergün bakarım daha bir sürü şey biz türküz türk dogduk türk ölücez
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllaz nedur da laz olabiliriz fakat türküm ben aarkadaş ne mutllu türküm diyene derim ülkem burası benim peki sen nedn türlerin lazların bir olmasına karşısın bu sorudan bu çıkar? napıcan kim nereye ait hissediorsa öyl yaşasın
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsana kürtsün demedimki off ortalık karışsın die mi konu valla türküm karadenizliyim ohh daha güzel ne olur allaha şükürler olsun i de müslümanım
aşağıda kızın biri düzgünce yazmış evet karadenizdekiler hepsi laz değil ya da yarı laz yarı türkler ve onlar daha rahat daha barışçıl kendimize devlet kurucaz düşüncesi varsada az genelde yok.
110 Yorumla
+1 yılhepsi gürcistan rus kirmasi gelmis milliyetçilik tasliyorlar saka gibi.
45 Yorumla- +1 yıl
Kim inkar ediyor :D TÜRK OĞLU TÜRKÜM bebe beeen. ;)
- +1 yıl
Türk dogmusum diyo yaaa :D hadi ordan
Sen milletin türklüğünü eleştireceğine kendi türklüğüne bak laz dediğin insanlar türklüğün ayakta kalması için varını ortaya koyar güneydoğudaki şehitleri araştır bir bak rize trabzon gresun civarından olan şehitlere boş konuşmassın belki ozaman
00 YorumlaBEN ARHAVİDE YAŞIIYORUM. LAZ ARKADAŞLARIMDA VAR. HEPSİ NAMAZINDA DİNDAR ÜLKÜCÜ BİLDİĞİMİZ TÜRK HİÇBİR FARKI YOKTUR. YANLIŞ ANLATMANIZA GEREK YOK BİLMEDEN KONUŞMAYIN.
Trabzon , Rize Gelin Lazlar İnsanlara yardım etmeyi çok sever Sıcak kanlıdır
Bilgin için teşekkürler diycektim ama yanlıi bilgi00 Yorumla
+1 yılIrk diye bir ayrim niye varki? Hepimiz ademden havvadam gelmedikmi? Ne turku ne kurdu hepimiz ayniyiz niye bunun hala farkinda degilsiniz anlamiyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Lazların milliyetçilik tasladığını görmedim ben, her karadenizli laz değildir. Lazlar karadenizde 30-40 bin civarında nüfusa sahip ve ayrı bir dilleri var.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEnazından kürkler gibi ülkeyi bölmeye çalışmıyolar bitane doğulu eylem yapamıyo orda neden adamı zikerler mermiler cav cav öter :D
70 Yorumla
+1 yılAynen ya harbiden herkezden çok milletçilik yapıyolar ama türklükle alakaları yok
10 Yorumla
+1 yılKaradenizli herkes laz değil. Yani o laz sandıkların zaten türk olduğu için öyle.
20 Yorumla
+1 yılAslanım sen Karadeniz insanını laz olarak tanırsin çoğu kişide öyle tanır hepsi laz değil Karadenizliler gibi delikanlı var mı bu ülkede terörisTlerin giremediği tek yerdir TRABZON.
10 YorumlaLazım ben Kuran'da turk kürt laz alevi falan filan demiyo ey müslümanlar diyo sende bir ayrimcilik duygusu hissettim hadi hayirlisi
10 YorumlaOncelikle şunu duzeltelim lazlar milliyetçi değildir solcudur. Rize ve artvinin bazi ilcelerinde yasarlar. Bugun oyle bir algi olmasinin sebebi trabzon giresunn falan hepsinin laz sanilmasi.
10 Yorumla
+1 yılAsimile olmadılar altinda yaşadıkları bayrağa, yemek yedikleri toprağa ihanet etmeyecek kadar serefliler
31 Yorumla- 1 yıl
Böyle yaptığınız için diliniz unutuldu degilmi
- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel işte ne mutlu türküm diyene:):):)
65 Yorumla- +1 yıl
Erdii:):):)
- +1 yıl
türk kızı türküm
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen helal olsun diyorum onlara yüzyıllarca bu topraklarda yaşayıp yediği ekmeğe ihanet etmediler çünkü bilinçli insanlar nankör değiller :)
00 Yorumla
1 yılSizde Lazlar hakkında hemen kötü bir şey duydunuzmu Kürt müsün diyorsunuz aq
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorma amacın ne kardes lazlar da turktur orda küçük bir kesim Pontus rumu vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün İrkını inkar eden yarın savş cksa vatanınıda inkar eder. O potansiyel vardır cünkü. Kuru milliyetcilik bunlarınki..
00 YorumlaHer Karadenizli Laz değildir.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılhihihi güldürdün. Türk hisseden herkes Turktur.
23 Yorumla- +1 yıl
sende oku.
+1 yılben rizeliyim ama milliyetçilik filan yaptığım yok
12 Yorumla- +1 yıl
benim türklükten önce müslümanlık gelir
o kafaya ulaşamadım bilmiyorum.
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi