Cidden böyle bir alışkanlıkları var ve ben artık ev tutmak istiyorum.
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cidden böyle bir alışkanlıkları var ve ben artık ev tutmak istiyorum.
Aynı durumu yaşıyorum ve bu gerçekten mide bulandırıcı durum.
İnsanın sinirlerini de bozuyor.
Uyarıyorsun bir de "yıkadım!.. yıkadım!.." deyip pişkin pişkin yalan konuşuyorlar😡
Sıçacaksın bir tabağa, koyacaksın sofrada önlerine; sizin pisliğiniz diyeceksin ak😡
Bide diyolar ki büyük tuvaletimi yapmadım nolcak, abi o musluğa duvara her neyse elin değdi mi değdi bu bile yıkamak için yeterli sebep, kaç yaşında ki insanlara dediğimde benimde zoruma gidiyo tuvalet eğitimi gibi düşünüyolar ama hassasım işte ne diyim.
Hadi yatağına geçse bu onların sorunu...
Bir de utanmadan dolabı açıyorlar, ekmeğe dokunuyorlar, kumandayı ellerine alıyorlar...
Kapı kolları ve kumandayı peçeteyle açma hastalığı oluştu bende ve utanmadan buna gülüyorlar.
Bunların yüzünden her gün elimi kaç kez yıkamak zorunda kalıyorum, sayamadım.
Bir insan bu kadar da PİSLİK olmamalı!..
Olay keşke sadece ailelerimiz ile sınırlı kalsa...
Son işyerimin WC'sinde de bir çok personelin işedikten sonra elini yıkamadan apar topar hızlıca çıktığına şahit oldum. Orada da ortak alanlarımız var, su sebili, çay, kahve makinası, dolap, bardak, vs.
Herkes s*qinin rahatlığındayken bir biziz galiba sa*lak gibi el yıkayıp temizliğine dikkat eden, ortalığı silen...😡
Çok haklı bir isyan, ortak kullanım alanında bu kadar dikkatsiz olunmasını diğer insanlara saygısızlık olarak görüyorum, zor olmamalı ellerin yıkanması, iş yerinde öyle denk gelmedim de evde çok denk geliyorum, sabah oluyo yüzünü yıkadın mı bütün gece şeytanlar yalıyo diyolar, ee ellere de bu kadar hassas ol.
Eski eşya biriktirme huyları var bir de mahvoldum.
Ben de işyerinde olayı takibe alınca geç farkettim ve sonuçlar gerçekten mide bulandırıcı...
Eminim sen de her WC'ye girişinde detaylı dikkat edersen ve kulağını lavabodaki musluk sesine verirsen elini yıkamayan hemcinslerini fark edersin...
Her pisliğimizin suçlusu da şeytan oluyor zaten; zavallı şeytan!..
İnsandan ala pislik şeytan mı var Allah aşkına!
Bir o huyları eksik zaten...
Dikkat ediyorum o musluk sesi yok, o kadar haklısın ki, kesinlikle bir gün anne olursam çocuklarıma ilk öğreteceğim şey el ve diş temizliği olacak, doğurmaya afedersin hayvanlar da doğuruyo, iş doğurduğunu eğitebilmek.
Zaten bu konuda toplumsal olarak en büyük sorunumuz "Temizlik Eğitimi" nin olmaması.
Okullarda bile bu konunun detaylıca işlenmesi ve öğrencilere iyice aşılanması lazım ama ne böyle bir ders konusu işleniyor ne de öğrenciler temizliğe alıştırılıyor... Okullarda bile temizlik denen bir şey yok ki öğrencilere bu eğitim verilsin... WC'leri temizlenmiyor, lavabolarında bile sıvı sabun yok!..
Covid salgını patlak verdiğinde millet hijyeni önemsemeye başladığında çok sevinmiştim, inşallah kalıcı olur ve herkes böyle el temizliğine dikkat eder dedim ama pandemi biter bitmez herkes yine aynı pisliğine geri döndü işte😒
Gittiğim ilk okulda wcler o kadar pisti ki sabun koymuyolardı bir de, ben 8 yıllık eğitim hayatımda 10 defa gitmemişimdir tuvalete okulda, o okulun tuvaleti bende yıllarca kabus oldu, tuvalet fobisi başladı, bi o konuda eğitim yok bir de akran zorbalığı, çatal dilli ebevenynler evinin kaosunu ahlaksızlığını çocuğuna yansıtıyo çocuğu da başka çocuklara.
Aslında temel sorunumuz aile eğitimi.
millet 4-5 düzdürüyo çocukları, kanım donuyo, doğurdukları gibi yetiştirmeyi becerseler bide.
Covid gitti tehlike bitti iye düşünüyorlar çünkü
Ülke, aile ve toplumsal olarak neyimiz yolunda, neyimiz düzgün ki zaten?😒
dmden konuşalım mı?
Çocuk yapmak marifetse eğer onu yapmak 20 dakikalık iş ve bunu herkes kısa sürede başarabilir...
Önemli olan bu çocuğu nasıl yetiştirdikleri, ne kadar doğru eğitebildikleri
Çok doğru diyorsun, yazamıyorum ki sana.
Şimdi bak ;)
Bu durumun seni ne kadar zorladığını ve hijyen konusundaki hassasiyetini çok iyi anlıyorum 🌿 Yaşça büyük ebeveynlere alışkanlıklarını değiştirtmek bazen epey sabır gerektirebilir 🌸 Onları suçlamadan, kendi hislerini öne çıkararak konuşmayı deneyebilirsin. Mesela banyoya tatlı bir sıvı sabun ve güzel kokulu bir havlu koyup, sağlığın için bunun seni ne kadar rahatlatacağını yumuşakça anlatabilirsin 💛 Evden ayrılmadan önce bu konuyu tatlılıkla dile getirmek sence nasıl hissettirir? 🧘♀️
Cevap
6Cevap
El yıkama resimli görseli yapıştır klozetin üstüne. Ödevim filan de. Gördükçe akıllarına gelsin
Bu gidişle öyle yapıcam, bişey de denmiyo kaç yaşında insanlar.
Diyemezsin hemen alinirlar
Ama işte yaptıkları da yanlış
Öyle ama ne yapacaksın işte. Cocuklasiyorlar büyüdükçe
O zaman da vah vah etmesinler ben temizliğine dikkat edenle yaşarım valla
Sen evlenince öyle yaparsın ya da ayrı eve cikinca
Kesinlikle öyle yapıcam
Ama fazla da takıl ma. Laf arasında uyar.
Yine yapıyorlar
Ee yine uyar
O zaman da koskoca adamın senin 2 katınım diyo
Bana ne yapacağımı söyleme diyo
Dikte eder gibi söyleme. Nazikçe uyar
Öyle yapıyorum
Tamam geçer be. Alışırsın. Sende temizlik takıntısı mi var
Var valla, çok yakında ev tutucm.
İşin zor o zaman. Bende de var. Ben bakmıyorum görmüyorum çoğu zaman. Suphelendigimde zaten el tamasi filan yok o derece
Aynı evde yaşayınca olmuyo işte, valla bıktım herkesin ardını toplamaktan, kimseye laf da söylenmiyo, kardeşim Ankara'ya atanacak, babam kardeşine yakın otur diyo ama ben İzmir istiyorum, kendi ailemden kaçıyorum.
Görmemek çözüm değilki
Çözüm değil ama ne yapacaksın. Nasıl degistireceksin. Benim ki de sifoonu çekmiyor. Kaç kere söyledim. Unuttum diyor hep. Peşinden ben gidiyorum sırf sifonu cekmeye
O zaman uyarı yazısı asıcaz artık, benimkiler de bi su döküyolar bu kadar, alaturka tuvaleti oldum olası sevmem hijyenik de bulmam.
Ahahaha boş ver be uğraşma insanlar ile
ee napayım kanım çekiliyo o su sesini duymayınca, ben kendimden bile huylanıyorum elimi bi yerime götürsem yıkıyorum, dikkat etsinler yani.
Sen takintilisn çünkü. Ben yolda yürürken elimi kokluyorum kokuyorsa durup temizliyorum. Onlardan da aynısını bekleyemem yani 😂
Abicim bu el yıkama, tuvaletten çıkan her birey ellerini yıkamalı aksi durumda mütahitler oraya lavabo koymazdı zaten. d
Aynen aynen 😂😂
Ya sahane o senın buyugun
Büyüğüm ama o ellerle sarma sarıyolar şimdi bunu da normalleştiremeyiz.
E yaslı adamdır yanı. Yası kac
60
Adam unutuyordum bence guzel dille söyle
Baba sabun mu yoktu diyorum ya da baba sabun getireyim mi yoksa diyorum, ellerini yıkadın mı diye soramıyorum.
Sor ya ya da annene söyle cokta şey yapma
Kafaya takıyon diyo annem de, al birini vur ötekine.
Hm ne diyim ama yaşlıymış babanda baya be
Yaşlı işte derken de çekiniyorum
Valla benım babamda aynı idi yani ne yapalım ki maalesef belli yerden sonra bizde aynı olacağız zamanla yaslanınca
yuh ya babam yapar bazen onu da annemden hic görmedim erkeğe de kadina da yakışmıyor gerçi
Memleketten gelmelerini istemiyorum allah var, bi şeyler yapıp getiriyolar içim almıyo, asla yakışmıyo, küçük tuvalet olunca önemi yok diye düşünüyolar.
sürekli memlekete gidiyorlarsa iyi o zaman benim annem çok titiz allahtan onun yaptığı yemeği rahat rahat yiyorum ama babam hic dikkat etmek annemde şikayetçi bu durumdan
Ayrı ev tutmak istememe bozuluyolar, bize kim bakacak diyolar şimdiden, kişi önce kendine bakmalı, hastaneden çıkmayan sürekli kontrollerini yaptırıp sağlığına dikkat eden yaşlılara imreniyorum valla, yaş 50 olunca bi huzur evi korkusu sarmaya başlıyo bizimkileri, ben ikisinin yaptığını da yiyemiyorum, bizde bi kız kardeşimle ben şikayetçiyiz, abi bide eşya biriktiriyolar, afedersin tuvalet terliğini attırmıyo da bağda bahçe de kullanılır diye.
Bence bu durum çok kötü
Bişey de diyemiyorum kaç yaşında insanlar.
Baba sabun yokmuydu dedim, bi şey demeden yıkadı, ama işte hep oluyo, sonra da patlıyolar evimde duramıycak mıyım diye.
7sinde kpss açıklancak kanka, inşallah memurluk falan çıkar da giderim, bir de deli gibi eski eşya biriktiriyolar, çoğu alışkanlıklar bana uymuyo.
Sağ ol kanka, bekliyoruz bakalım, aralıkta da inşallah atanırsak.
Mutlaka yazarım
Çok teşekkürler
Yıkasınlar
Her defasında söyleyince de olay çıkıyo.
Üşengecler, el mikroptur hep
Mikrop gezdiriyolar ellerinde, gece afedersin elimi bi yerime atsam deli gibi uykum olsa da giderim banyoya, bunun üşengeçliği olmaz olmamalı. ben o ellerle mause tutuyorm telefon tutuyorum.
Doğru, her yere sabun köy , kolanya tut
Öyle yapıyorum valla
baş belası
Eve harcadığım deterjanların haddi hesabı yok, yine özen gçsterilmiyo yine.
Bide yemek yapıyolar, ben yemeyince de niye yemedin oluyo.
Başak burcuyum diyim gerisini sen anla
Olabilir, başaklar titizdir.
Ebru kullandım fena değil, eyüp sabri de çok iydir tavsiye ederim.
Güzel bende beğeniyorum gül denemedim limon çok iyi
Kardeşim lavanta kolonyası almıştı güzel kokuyo
Evet diğerlerine oranla biraz daha ağır bir kokusu vardır, parfüm bende kullanmam sadece deodorant ve vucut spreyi ve kolanya, gül severim.
O kadar diyosun yani, bende severim denemediğim kalmadı.
Ve güzel yumuşatması önemli elleri kurutmayacak.
Harika, çoğu kişi bunları aşırılık görür ama değil işte, sen en iyisini yapıyorsun.
Zeminlerin temiz olması benim için çok önemli, parkeleri düzenli paspas yapıp süpürüyorum, saç tüy olmayacak, az eşya severim az renk severim, evde sigara içilmesinden haz etmem, temiz havlu bulundururum, ıslak mendil sürekli bulunur, mutfakta çok kişinin yemek yapmasını sevmem max kişi, düzen severim, buz dolabı, mutfak dolabında ki gardropta ki ve diğer yerlerde ki düzen benim için çok önemli, eski eşya biriktirmenin eve huzursuzluk ve bereketsizlik getirdiğine inananlardanım.
Öyle bazı kadınların çok makyaj malzemesi çanta vs biriktirme huyu vardırya bende o da yok, max heşeye uyan 10 çantam olur, eskiyinceye kadar kullanır atanırım, bir şey bitmeden diğerini alma huyum yoktur, ona vereceğim parayı borsaya atarım, işte bir yerden sonra görevin gibi oluyo çok büyük bir şey gibi görmüyolat.
Bende kuralcıyım, bence erkek kadın bu konuda kuralcı olmalı.
Kesinlikle her kadının isteyeceği potansiyelde bir adamsın, helal olsun valla.
Yok evlenmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?