Daha hayatımda görmediğim şeylerden biri babasıyla iyi anlaşan erkek benim ilişki örüntüm mü böyle yoksa hiçbir erkek babasıyla anlaşamıyor mu?
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
33Cevap
İlişki örüntünü anlamak için kendi babanla ilişkine, ilişki kalıbını anlamak için annenle babanın ilişkisine bak.
Sana güvenli gelen ilişki türü. Baba anneye nasıl davranıyorsa genelde onu ilişki kalıbı olarak oturtuyo insan kafasında çocuklukta. Çocukken o ilgiyi sevgiyi aldıysan pek travma yok demektir babadan. İlişkilerin genel olarak nasıl peki?
2 uzun ilişkim oldu ilkinde mesafeli kendinş tamamen vermeyen kişi bendim. İkincisinde karşı taraf babama aşırı benzeyen biriydi. İki ilişkim de toksik ve gel gitliydi bir dargım bir barışık ama fazlaca bağlanmalı kopmakta, zorluk çektiğim ilişkiler oldu. İkincisi taze sonlandı zaten ve artık bu ilişki şeklinden de sıkıldım ikisinde de bitirici güç benim zihnimdi birşeyler yürümedi bir yerden sonra ama özellikle ikinci ilişkimde hep zorladım fazla verici affedici davrandım üzülsem de kırılsam da devam rttim ki bazen anneme de benzettim kendimi bu durumda. Artık sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorum
Sınır koymakta, hayır demekte birazcık sorunun var. Özgüven konusunda nasılsın?
Peki sence senin en büyük sorunun ne?
Bilmiyorum ilişkiler konusunda şu an istediğimi söylediğim özelliktr biriyle tanıştım ama bu kişiyle ilişkim uzun sürmeyecrk gibi geliyor belki değersixlik düşüncem var istediğimi söylediğim gibi davranan erkeklerdense işte daha ilgisiz bağımsız duran kişilere daha çabuk bağlanıyorum bağlanma problemim var bence ama yanlış kişilere bağlanma gibi işte. Ve bu yönetebildiğim bir durum gibi değil hiç akıl karı da değil jpşlanmıyorum bundan
Umursanmadığın yerde daha bağlı hissediyosun yani. Bunu biraz konuşmak lazım.
Hadi bi çözmeye çalışalım 😊
tabi ki var. hem de oldukça fazla. sadece çoğu erkek babasıyla ilişkisini dışarıdan çok yakın göstermiyor. duygularını konuşmak yerine saygı, sorumluluk alma, gerektiğinde yanında olma gibi davranışlarla gösterebiliyor.
senin çevrende benzer örneklerin çıkması “hiçbir erkek babasıyla anlaşamıyor” demekten çok, ilişki örüntün veya denk geldiğin aile dinamikleriyle ilgili olabilir. baba ve oğul ilişkilerinde mesafe, otorite çatışması ve duyguları ifade edememe sık görülüyor; ama bu herkes için geçerli değil.
bence bir erkekte bakılacak şey babasıyla her gün kanka gibi mi? değil; ailesiyle sorun yaşadığında bunu nasıl yönettiği, sınır koyabiliyor mu, saygıyı koruyabiliyor mu ve geçmişteki kırgınlıklarını ilişkisine taşıyor mu? sağlıklı ilişki, kusursuz aile ilişkişi demek değildir.
İyi anlaşan çok az var çünkü bu yıllarca süren bir tartışma ve inatlaşma olabilir geçmişte babalar sinirlerini hep erkek evlattan çıkarır yükü ona yıkar ilgi göstermez
Yönetmeye çalışmadığı zamanlarda çok iyi. Çok saygı duyuyorum ve çok seviyorum babamı. Fakat bir işime karıştığı zaman ev içinde büyük mevzular çıkıyor
Valla babam kötü biriydi genelde dışariya. Ama bizle çok iyiydi.. aramızda baya iyiydi.. çok iyi anlasirdik kendisiyle :))
Babamla hiç öyle diyaloğum olmazdı. Bir baba oğul nasıl olur biz öyle olamadık. O duyguyu yaşayamadım. Hep imrenirdim başkalarını görünce de nasip işte. 3 sene önce de vefat etti.
Amin sağol. Evet maalesef. Babam gitti şu an onu pek aramıyorum açıkçası. Annem hayatta çok şükür. Annemi kaybedersem kendimi kaybederim. .
Babamla arama mesafe koyuyorum yoksa para istiyor sürekli
Ben babayla iyi anlaşırım ama 😅 fikir çatışması var
Var tabi canım neden olmasın ben babamla çok güzel anlaşıyorum
Her konuda anlaşmak mümkün değil zaten ama genel olarak iyiyiz
Olgunlaştıkça babacı oluyoruz.. çünkü hep haklılarmış.
Bizim yaşlar geçtikce dahada anlaşmazlık cıkıyor
Şu zamana kadar her zaman aramız çok iyi olmuştur, kötü olması için bir sebep yok..
benim oğullar iyi anlaşıyorlar benimle beraber çapkınlık bile yapıyoruz mekanlardan kız araklıyoruz tekneyle götryoruz
Vardır bence. Herkes çevremizden ibaret değil.
Çok alakasız erkekler babalarıyla hiç iyi anlaşamıyorlar nedendir birisi açıklasın. Knka hem cinsinize nie zorbalık yapıyorsunuz mk
Babamla hiç sorun yaşamadım
benim babamla aram çok iyi hiç sesi çıkmaz
Var ya benim babam gazidir. Gurur duyarım onunla
Asla iyi değil asla. Hayatta konuşmayız.
30 a kadar anlaşamadık 30 dan sonra kanka olduk
Hayatta olsaydı bence iyi anlasirdik
Mükemmel değil ama genel olarak iyi.
Ben çok iyi anlaşıyordum
Boş ver
Anlasan vardir
Babalarla zor y
Baya iyiyiz
Babasıyla kufurlu konuşan gördüm ben
Vardır
Yaşamayan adamla nasıl iyi anlasayim aw
Var evet
Babamla aram tabiki çok iyi
Babasıyla arası iyi olan erkek ılıktır akajjshsh
Çok nadir
Bakis açını degistir
Bakış açımla alakalı bir durum değil yakın arkadaşlarım dahil hayatımdaki hiçbir erkek babasıyla iyi anlaşmıyor otorite güç savaşı gibi bir ilişki vsr aralarında hepsi baskın figürler
Vardır illaki
Anlaşamayız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Esortiko, bu durumu fark etmiş olman çok doğal 🌿 Erkek çocukları genellikle babalarıyla daha mesafeli, hatta bazen rekabetçi bir ilişki kurabiliyor. Toplumsal duygusal baskılar ve kuşak çatışmaları bu mesafeyi derinleştirebiliyor. Ancak babasıyla çok yakın, dostça ilişkiler kurabilen erkekler de kesinlikle var. Belki de senin ilişki dinamiklerin hep benzer modelleri hayatına çekiyor olabilir 🎨 Senin babanla ilişkin nasıl peki, hiç düşündün mü? 🌸