Kardeşimin ikinci evliliğinde yeğenlerim tepki gösterirken siz olsanız yanında olur muydunuz?

Arkadaşlar şimdi şöyle benim kardeşim bundan 3-4 yıl önce boşandı, iki tane de çocuğu var, biri 21, biri 16 yaşında ve biz hep beraber büyüdük yeğenlerimle, yerleri çok ayrı benim için. Ben de evliyim, çocuğum var, kendi çocuğumdan ayırt etmiyorum. Daha sonra kardeşimin hayatına başka birisi girdi, sanırım eşinin şüphelendiği birisiydi artık bilmiyorum bu kadar detayını. Sadece kardeşim çocukları ölüsü üstüne yemin etti sonradan kızın hayatına girdiğine. Tabii çocukları tepkili, özellikle küçük olan ve ben bir kere kızla görüştüm, daha sonrasında görüşmeme kararı aldım çünkü bu sefer yeğenimle kopma noktasına geldik ve bir kız için yeğenimle kopmak istemedim. Ama tabii bir taraftan da kardeşim var ama çocuklar için annesinin babasının boşanması ağır bir şey. Şu an evlenmeye karar verdi kızla, istemeye gidecek ama biz gitmiyoruz. Beni aradı ve ben gitmek istemediğimi, sonuçta ortada bir çocuk olduğunu, ne kadar kendisi doğru yaptığını düşünse de karşı tarafın acı çektiğini, yapayalnız hissedeceğini, biz birbirimizi toparlarız ama çocuğun psikolojisini düşünmek zorundayız dedim. O da tepki gösterdi, yanımda olmadığını, işte bundan sonra kapımı açanın kapısını açarım falan filan. Yani kardeş olarak yanında mı olmalıyım ama içimden ses bunun doğru olmadığını söylüyor. O yüzden siz olsanız ne yapardınız bu durumda?
Kardeşimin ikinci evliliğinde yeğenlerim tepki gösterirken siz olsanız yanında olur muydunuz?