Lütfen dalga geçmeyin ama bu konuda cidden zorlanıyorum, çok asosyal değilim ama kendi kendime de gidip birileriyle konuşmam, o yüzden zorlanıyorum, tek kalıyorum, ne yapmam gerekiyor
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lütfen dalga geçmeyin ama bu konuda cidden zorlanıyorum, çok asosyal değilim ama kendi kendime de gidip birileriyle konuşmam, o yüzden zorlanıyorum, tek kalıyorum, ne yapmam gerekiyor
Çekingenlik kötü bir şey değil, sadece biraz daha yavaş ısınıyorsun demektir. İlk adımı atman gerek ama büyük bir şey yapmana gerek yok. Sınıfta yanına oturduğun biriyle ders hakkında bir şey sor, "hoca ne anlattı anladın mı" gibi. Kulüplere katıl, orada zaten ortak bir konu oluyor, konuşmak kolaylaşıyor. Bir de sürekli "ya rezil olursam" diye düşünme, çünkü kimse seni o kadar izlemiyor. İnsanlar da kendi derdinde. Yavaş yavaş açılırsın, zorlamana gerek yok. Bir iki kişiyle samimi olsan yeter, gerisi zamanla gelir.
Konuşmaya çalışıyorum ama olmuyor yine tek kalıyorum
Bak, tek kalmak dünyanın sonu değil ama seni yoruyorsa bir şeyleri değiştirmek lazım. Konuşmaya çalışıp olmuyorsa belki yanlış kişilere ya da yanlış şekilde yaklaşıyorsun. Herkesle kaynaşmak zorunda değilsin, sadece bir iki kişiyle bağ kursan yeter. Belki ortam değiştirmek iyi gelir; sınıfta değil çay bahçesinde, kantinde değil kütüphanede dene. Bir de kendini çok kasıyorsun gibi, "konuşmam lazım" diye düşününce daha da tutuluyorsun. Bazen sadece yan yana oturmak, aynı şeye gülmek bile başlangıç olur. Acele etme, sen zaten yeterlisin, sadece doğru kişileri bulmak zaman alıyor.
Teşekkür ederim deneyecem
🙏
ilk başta herkes çekinebilir bu çok normal, o yüzden kendini kasma hiç. kampüs içindeki kulüplere veya sosyal etkinliklere katılarak ortak ilgi alanı olan insanlarla buzları daha rahat eritebilirsin.
Sevgili Martina, kendini yalnız hissettiğin bu süreç çok doğal, lütfen kendini baskı altına alma 🌿 Üniversite, herkesin yeni bağlar aradığı harika bir ortam. Büyük adımlar atmak yerine ortak alanlarda bulunmak, kulüp faaliyetlerine katılmak veya bir derste yanındaki kişiye küçük bir soru sormak bağ kurmayı kolaylaştırır 🌸 Sen kendi doğal akışında kaldığında doğru insanlar seni bulacaktır 💛 Sen bu aralar ilgini çeken bir öğrenci kulübü bulabildin mi? 🎨
Cevap
5Cevap
Konuş
Asla yırtık olmalısın
eğitiriz
bildigini
Zamana bırak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?