Eşimin arkadaşının bana attığı mesajları ve lafları eşime söylemeli miyim, nasıl davranmalıyım?

Bundan 1 ay önce tatile gittik eşimin arkadaşı ve onun eşiyle beraber biz aslında 3 yıldır onlarla ailecek görüşüyoruz eşiyle de onlar vasıtasıyla arkadaş olduk ama normalde benimle konuşurken bile asla yüzüme bakmaz yere bakarak konuşuyordu ama eşimi kıskandığını fark ediyordum hep gittiğimiz yerde eşime ilgi alaka gösterilince rahatsız oluyordu eşim için marka giyerek dikkat çekmeye çalışıyor gibi şeyler söylüyordu çevresini işini kıskandığını hep belli de ediyordu ama eşim anlamak istemiyor ama tatildeyken bir arkadaşıyla buluşacaktı çıktı otelden ben de onları yalnız bırakmak istedim odaya çıktım ama ısrar ettiler lobideyiz gel diye eşiyle gittim kadınla sohbet ediyorduk o da beni baştan aşağı süzüyordu sonra sohbete dahil oldu nasıl tanıştınız diye eşimi kötülemeye arkasından atıp tutmaya yok sen ona nasıl baktınlar karısının yanında bir de neyse gece uyumaya gittim onlar aşağıdayken bana mesaj attı gözlerin çok güzel diye çok tuhaf karşıladım cevap yazmadım eşime de anlatmadım sonra bir şey yokmuş gibi davrandı bir de dün gece instagramdan yazmış birtakım sözler eşim zaten işten dolayı bu sıralar yoğun ve stresli söylersem ayrıca onu yaşatmaz söylemeden de kendimi gizli işler çeviriyormuş gibi hissediyorum ne yapmalıyım ailesine mi söyleyeyim

Eşimin arkadaşının bana attığı mesajları ve lafları eşime söylemeli miyim, nasıl davranmalıyım?