Evlilik aile baskısı?

Merhabalar, öncelikle aile evinde yaşıyorum, işim var, maaşım yeni aylık 50 bine çıktı. Ailem diyor evlen vs. Askerlik yapalı epeyce bir zaman geçti oldu yani Allah'a şükür kendi evimiz var. Annem de zamanında 1 ev daha aldı, şu an o kirada. Bir de asgari ücret kazanan veya biraz daha fazla kız buluruz diyorlar. Fakat açık söyleyeyim, evli olan arkadaşlarımla konuşuyorum, diyorlar sen 50 alıyorsun, hadi evleneceğin kız da 50 alsa gene yetmez, sosyal yaşam sıfır olur. İster istemez dışarı beraber çıkacaksınız, hadi ayrı ayrı çıksanız bile sen arkadaşlarınla, o kız arkadaşlarıyla gene olmaz. Not: Konuştuğum kişi ve diğer arkadaşlarımın hepsi yurt dışında. Mesleğimde iyiyim, kaç defa iş teklifi aldım, ailem göndermedi, eski kafadalar. Annem misal veriyorum köyden buluruz diyorlar, en azından kira vermezsin. Köyden bana sormadan 1 kız bulmuşlar, lise mezunu kız. Ben de lise mezunuyum, üniversite okumadım, mesem mezunuyum. Kız direkt Anadolu lisesi çıkışlı neyse. Köyden bu zamana kadar çıkmamış, ailesiyle nadir şehre gidiyorlar. Düşünün, bulundukları ilin ilçesi şehir bile değil, 3 5 dükkan var o kadar. Neyse kız İstanbul'a gelmek istiyor, çok merak ediyor. Tamam, merak iyidir fakat İstanbul bilenler bilir, ben nasıl sahip çıkayım bu kıza. Yanlış anlamayın, İstanbul'da çok üzerler, harcanmasını da istemiyorum, her ne ararsan var. Bana diyor sen işe gidersin, cebime para koyarsın, dışarı çıkarım gezmeye tek başıma. Bin bir türlü derdi belası var bu şehrin, bir şey yaparlar bu sefer katil eder beni. Ha Allah'a şükür çevremiz var, en az 2 bin akrabamız var değişik yerlerde, farklı işlerde. Kafam karışık, bu da 2. kız mesela. Diğer dediğim konu benim fikrim, annem daha bakmamış, bakar ama muhakkak. Yorumları size bırakıyorum.
Evlilik aile baskısı?