Hiç mi beyaz Tuncelili görmediniz, Tuncelileri nasıl görüyorsunuz çok merak ediyorum
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç mi beyaz Tuncelili görmediniz, Tuncelileri nasıl görüyorsunuz çok merak ediyorum
ten renginin ya da memleketin insanı nasıl hayal ettirdiği çok takılınacak şeyler değil açıkçası, anadolunun her yerinden farklı simalar ve renkler çıkabiliyor gayet normal yani.
Liseden bir arkadaşım vardı. Sabahakşam grup yorum dinler, propaganda yapardı. Tabii bizim dönemimiz biraz garipti. Fiziksel olarak da gayet beyaz tenliydi, ela gözlü güzel bir kızdı
Toplumsal kalıplar ve ön yargılar ne yazık ki insanları tek bir tipe sığdırmaya çalışıyor. Oysa coğrafyalar renk renk, insanımız çeşit çeşittir. Muğla'dan bakınca Tunceli'yi zengin bir kültür, doğa sevgisi ve eğitimli, aydın insanlarıyla hatırlıyorum 🌿🎨 İnsanların seni belirli bir fiziksel kalıba oturtmaya çalışması bazen yorucu olabilir. Sen kendi özgünlüğünle çok güzelsin 💛 Bu durum seni kırdı mı, yoksa daha çok şaşırtıyor mu? 🌸
Cevap
12Cevap
Tunceli de askerlik yaptım orada hiç esmer tenli insan fazla görmedim zaten Kürt şivesi de yok onlarda
Yok zaten şivesiz konuşuyoruz genelde
Evet öyleler yani İstanbul da başka bir yerde görsek konuşsak iç anadolu ege İstanbul insanı sanarım
kız onların geneli okumuş düşman oluyorlar her yerde varlar bak ama hepsi ülke düşmanı tunceliden olup vatan düşmanı olmayan birini görmedim
Bisey sorcam benim sevgilimde erzincanli kurt degil geriye ya zaza ya Türkmen mj kaliyo eskiden anneannesinin mj ne zazaca şarkı dinlediğini soyluyodu zaza midir ki soeuyorum türküm diyo zaza demiyo
zazadır muhtemelen ama baba tarafını bilemem
Niye türküm diyo ki? Zazalae nasil olur sence benim bilgim yok nasil insanlardie mesela
benim Tunceli tanıdıklarım var aileleri zaza ama kendilerine türk diyorlar biraz asimilasyon gibi düşünebilirsin. Tunceli zazaları genelde iyilerdir, diğerlerini bilemem
Komşuyuz zaten bazı insanı çok iyidir bazısı çok vasat genellemem yok açıkçası
sen nerelisin
K. Koçan
Tunceli’de insan yok memlekette 5 tane vardır taş çatlasa
Gördüm tanıdım halende konuştuğum arkadaşlarım var
Kürt musun Kürt sen sasırabilitldt. ben türk'üm tunceliliyim batıda doğup büyüdüm soylıyorumda pek sasıran olmuyor türküm diyince
türk olduğumu söyleyince şaşırmıyorlar genelde Ege tarafı zannediyorlar Tunceli diyince şaşırıyorlar zaten
Kürtler genelde esmer kara kuru olurlar. o yüzden sasirabilirler gayet normal
kürt değilim
Tunceli kürt değil mi oha
çoğu zaza ama benim ailem türkmen
Çok ilginç seni Kürt sandıkları için öyle düşünüyorlar. dogu çoğunlukla Kürt çünkü mesela bende erzurumluyum zaten Erzurum'un çoğunluğu türktur ama doğuda bir bölge olduğu için bazıları Kürt zannedebiliyor Erzurumlu olduğumu söyleyince aşırı şaşırırlar bende sarışın renkli gözlü beyazim falan ondandır.
erzuruma gittim ama fenotip olarak gerçekten %95i kürtlere benziyor kaşlar ten rengi burun falan
Olabilir. fakat kürt değiliz yüzde doksanı türk geri kalan onluk kısımda Kürt Zazalar vs var. ben şu ana kadar hiç Kürt toplumuna girmedim Kürt birini tanımadım veya çevremde hiç hain olmadı. cünkü turkuz bakınca zaten hirt olanın tipinden anlıyorsun cevremdede öyle hirt tipli erkek ve kadınlar yok. Erzurum'da ne kadar bulunduğunda çok önemli ben 24 senelik erzurumluyum Erzurum'da öyle hirt yok
Ülkenin eğitim düzeyi en yüksek şehirlerinden işte ne mutlu sana
Tunceli deyince benim oranın insanı dikkatimi çekiyor ve hoşuma gidiyor yani sizin oralar ne güzeldir diye
hayret dersim demiyor en azından
eskiden dersimdi ama artık Tunceli ya
ne oldu?
neden?
Beyazlıkla Tunceli ne alaka
nasıl ne alaka
herkes esmer değil sonuçta?
Tunceliye gittim izmirin aynısı
Genelde esmer oluyorlar
Sarışın beyaz tenli çok var Tunceli li
Var öyle arkadsşım
Benim de dedeler oradan gelme.