Bir insan bira bilmiyor diye dalga geçilir mi ya?

baba tarafım işte kumar oynayan, dolapları ağzına kadar biraz alkol olan böyle yaparak, saçlarını sarıya boyayarak kendilerini aydın sanan cahillerden oluşuyor. benim annemin babası da medrese eğitimli, yıllar önce köyümüze atanmış, orada kalmış ki bizim köy de güzeldir. cam terası, turistik yerleri olan bir yer. orada imamlık yapmış. annem bilmez doğal olarak bira falan, ee okumamış da. dedemi dolandırmışlar, Kâbe'ye götüreceğiz seni diye ya da başka şeylerden, saf bir adammış. neyse annem babamla evlenince, babam güya şehirliymiş ya, çevresindekiler annem köyden geldi diye ezmişler. işte bir bira kap getir diyorlarmış, annem birayı bulamadım dolaptan deyince dalga geçip gülüyorlarmış. babannem Allah'tan azıcık düzgünlüğü tutuyormuş da savunuyormuş kadını. hala o tiplerle görüşmem, mesela kahve içelim falan derler, adliyeye işleri düşer. abim ve ben adliyedeyiz, çok güzel okullarda okuduk, hala bira nedir bilmeyiz. neden öğrenelim, para kolay mı kazanılıyor ya da akıl bu kadar kaybedilmesi önemsiz bir şey mi?

Güncellemeler
9 gü
Medeniyet dediğin şey tek dişi kalkmış canavar mi sahiden?
Bir insan bira bilmiyor diye dalga geçilir mi ya?