Merhaba, annem için bilgi almak istiyorum. Annemin annesi vefat etti ve geride bir tarla kaldı. Tarla anneme, kardeşine ve babasına miras olarak kalmış. Dayım, mirasçılık belgesi çıkarılması için dava açmış. Mirasçılık belgesinde annemin de mirasçı olduğu ve payının bulunduğu görünüyor.
Fakat e-Devlet'ten baktığımızda annemin üzerine herhangi bir tarla veya tapu görünmüyor. Dava da UYAP'ta görünmüyor; sadece e-Devlet'te bazı bilgiler çıkıyor. Sorgulama yaptığımızda bir yerde “dava kesinleşmedi” yazıyor, başka bir sayfada ise “karara çıkmış” olarak görünüyor. Bu nedenle davanın gerçekten sonuçlanıp sonuçlanmadığını anlayamıyoruz.
Ayrıca aile içerisinde bir grup kurulmuş ve bize “Sizin gelmenize gerek yok, tarla satıldıktan sonra herkesin payı kendi hesabına yatırılacak” deniliyor. Ancak grupta bir avukat yok ve bu işlemin nasıl yapılacağını tam olarak anlayamadık. Annemin herhangi bir yere imza atması veya vekâlet vermesi gerekmiyor mu? Tarla nasıl satılacak ve satıştan sonra annemin hakkı olan para nasıl güvence altına alınacak? Hakkımızın gerçekten verileceğinden nasıl emin olabiliriz?
Ben ayrıca veraset ve intikal vergisi beyannamesi vermek istiyorum. Fakat anneannemin T. C. kimlik numarasıyla tarlaları veya diğer miras mallarını göremediğim için beyannamede gerekli bilgileri dolduramıyorum.
Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Öncelikle mahkeme kararının kesinleşip kesinleşmediğini mi öğrenmeliyiz? Anneannemin üzerine kayıtlı tarlaları ve diğer taşınmazları nereden resmi olarak öğrenebiliriz? Mirasçılık belgesini ve tapu bilgilerini aldıktan sonra mı veraset ve intikal vergisi beyannamesini vermeliyiz? Ayrıca tarla satışı konusunda annemin hakkını korumak için hangi belgeleri ve işlemleri görmemiz gerekiyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil