16 gü

Kaynanamın bitmeyen hizmet beklentisi ve laflarına karsi gelin olarak ne yapmaliyim?

1 yıllık evliyim, kaynanam ve kayınpederim ile altlı üstlü oturuyoruz. Kaynanamın emekli olmasına 1 yıl var, çalışıyor. Ben evlendiğim için işi bırakmak zorunda kaldım bir süre.. Kaynanam işteyken yemeğini yaparım, çamaşırını yıkar sererim, evini temizlerim vs ama yaranamam mutlaka laf sokması, bir iması vardır. Önceleri çok sessiz kalırdım eşimin ailesi saygısızlık yapmayayım diye ama üzerime çok gelinmeye başlandı. Ben de lafı çakıyorum, bir şey dediğinde ben eşimi sevdiğim için buraya gelin geldim, hizmetçilik, uşaklık, kölelik yapmaya gelmedim bu böyle bilinsin. Dün üst katta kendi evimi temizledim dip köşe, çok yoruldum yetmedi kaynanamın evini topladım, yemek yaptım, bir de üzerine komşuları geldi kaynanama çay kahve servisi yaptım yoruldum. Akşam olunca da müsaade isteyip vakitle evime çıkmak istediğimi söyledim, komşuları bile çık kızım sen yorulmuşsun dedi. Kaynanam ne yapmış da yorulmuş dedi düşünün. Neyse sabah oldu uyandım, kayınpederime kahvaltı hazırladım, kahvaltı yaptık beraber, sonra evime çıktım yukarıya. Az önce aramış kızım sen koltukların altını süpür, vileda çek, yıkamadan gelen halıları ser dedi bana. Ben de hepsini yapamam, sen gelince beraber yaparız dedim, bozuldu. Kendi evininkini nasıl yapacaksın dedi, kocamla yaparım ben dedim. Görüyor musunuz lafları

Kaynanamın bitmeyen hizmet beklentisi ve laflarına karsi gelin olarak ne yapmaliyim?