Karakter mizaç olarak nasıllar? Tanıdıklarınız oldu mu? Aile yapıları nasıl bir de?
17 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Karakter mizaç olarak nasıllar? Tanıdıklarınız oldu mu? Aile yapıları nasıl bir de?
Direk dogma buyume oraliyim.
Aile yapıları muhafazakar
Aile işleri çok içli dışlı
Karakter olarak sert mizaçlılar
Kıskanç sinirli sert muhafazakar vs vs
Tabi herkes aynı değil ama geneli böyle. Ama eşime dostuna ailesine sadıktırlar.
Benimki de orada doğup büyümüş ama bir 8-10 yıldır şehir dışında yaşıyor ailesinden ayrı olarak. Seküler gibi görünüyor ama orada doğup büyüdüyse oranın kültürünü de almıştır mutlaka değil mi. Muhafazakar yönleri de var mıdır
Mutlaka almıştır o kültürü ama dışarıda yaşayanlar çok farklı. Dışarı gittiler mi kotun yanları kayboluyor. Buna çok şahit oldum.
Olabilir mesela bazıları çok dinci muhafazakar olurlar demiş ama kendisi öyle durmuyor, belki ailesi öyledir. 20 yılını erzurumda geçirmiş. Belki de bıkmıştır muhafazakar baskıcı bir çevreyse, o özellikrini kaybetmiştir
burada yaşayan herkes Burdan bikmistir. İnsanlarda saygı yok kültür yok sabir yok. O kaçmış kurtulmuş. Eğer buraya donup burada yaşama gibi bir hayali yoksa olur ondan.
Öyle bir hayali yok, pek sevdiğini düşünmüyorum zaten. Teşekkür ederim yorumunuz için
Rica ederim. Umarım mutlu olursunuz.
Erzurum'un kendine has, köklü bir kültürü ve oldukça dürüst bir insan yapısı vardır 🏔️ Genellikle aile değerlerine, geleneklerine ve sevdiklerine çok bağlı, sahiplenici bir mizaçları olur. Sözünün eri, dürüst ve mert olmalarıyla tanınırlar. Aile yapıları ise genellikle geleneksel, saygıya ve bağlılığa büyük önem veren dinamiklerden oluşur 💛 Tabii ki her insan kendi karakteriyle özeldir. Senin tanıdığın Erzurumlu biri mi var, aranızdaki iletişim nasıl ilerliyor? 🌿
Cevap
4Cevap
en çok nefret ettiğim şehirlerden biri genelleme yapmam ama tutucu kadını önemsemeyen genelde çok farklı bir aile yapıları var
Benimki biraz seküler gibi görünüyor. Orada doğup büyümüş ama 8-10 yıldır ailesinden ayrı şehir dışında yaşıyor. Ailesi de sizin bahsettiğiniz gibi midir büyük ihtimalle? Hem aileden hem çevreden içine işlemiştir belki de bu kültür
iyi biliyorum oraları bende aslen karslıyım 2 komşu şehir ama insan karakter ve aile kavramalrı çok farklı
Öyle mi yakın olunca benziyorsunuzdur sanıyordum kültürel olarak. Peki erzurumlular çok mu dindar ve muhafazakar mesela çarşaf türban vs yoksa aile seni kabul etmez demiş bazıları
yok o kadarda değil şimdi belli köy yaşamı var orada açık kadınlar pek olmaz ama merkezde çok ta kara çarşaflılar diyemem ama genelde çoğu kapalı
Tanıdığım arkadaşlar var kötü değiller ama dini değerlerine dikkat etmen gerek bayaa
Kendisi dindar değilse peki? Hatta bana kıyasla seküler bir hayat yaşıyor benim dinle ilgim olmasa da. Ailesini bilemiyorum tabi. Kendisi de orada doğup büyümüş bu arada
Bilemicem insanı insan olarak bakmak gerek önce tanımak gerek
denk değilseniz hiç buluşma görüntü muhafazakar ama uygunluk sıfır benim gördüğüm kişilerin.
Kadınları çok fena erkekleri kötüsü de var iyisi de
Çok pislik olan erkrği de var hanımcı olanı da
Nasıl biri söyle yorum katayın
Kadınları neden çok fena dediniz
Benimki orada doğup büyümüş ama 10 yıldır yaşamıyor orada. Kendisi biraz daha seküler görünümlü bilemedim
Öyle çünkü kadınları öyle erkekleri de eşine düşkün olur hanımcı olur kötüleir de var tabi ama Erzurumun içinde yaşayanlar eşin gibi olmayanlar onlar gibi yobaz oluyor yoksa şehir değiştirip orada çok kalmamış olsa kolayca düşünce olarak değişebiliyor birde ırkçı oluyorlar Kürt sevmezler Türk'e karşı her şey teröris olarak görürler yerli haklı ama hoşgörülü olanları da var yobaz olup aynı zamanda elit görünümlü olurlar ama gelenekseller diyebilirim
Her insan aynı değildir seninki değişmiş
Tesettürlü türbanlı çarşaflı değilsen hayatta barınamazsın
Ciddi misiniz
O kadar mı muhafazakarlar
Emin olun 30 yıldır içlerinde olan biri olarak söylüyorum adamı razı etsen tüm aile adamı afaroz ediyor özellikle Ege ya da akdenizliyiyseniz aslaaaa yapamazsınız
Kendisi seküler bir hayat yaşıyor ama ailesini bilemiyorum tabi. Orada doğup büyümüş kendisi, ailesi de orada yaşıyor. 8-10 yıldır şehir dışına ailesinden ayrı yaşıyor, pek geleneklere bağlı değildir diye düşünüyorum ama mutlaka etkisi altında kalmıştır çevresinin orada uzun yılları geçmiş sonuçta
En azından genç nesildeki kadınlarda başörtüsü vs yaygın değildir diye tahmin etmiştim, yanılıyor muyum
Ben başörtülü değilim, annem teyzem halam vs de başörtülü değiller yani müslüman olsalar da..
Dilleri bizim dile benziyor
Onlar da mı Azerbaycan kökenli acaba
Karsta Azerbaycan göçmenleri mi yaşıyordu aklımda öyle bir şey kalmış yanlış mı :D Orası da yakın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?