Yani bir üniversite mezunu ya da aynı yaştaki bir üniversite öğrencisi "ıyy sen işçisin okumamış cahil" diyen oluyor mu ya da böyle düşünüp/bakış açısı var mı?
15 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Artvinde babaannemin kuzeninin bi torunu vardı. Adam ortaokul terk. Lise, üniversite vs yok adamda. Açıktan da okumamış. Aramızda nereden baksan 20 25 yaş var. Adamla bi sohbet edelim dedik, içinden Oxford'lu bir öğretim görevlisi çıktı. Anlattığı her konu hakkında derin bilgileri vardı. Sırrını sorduk, kitap okuyorum dedi. Kitaplığını vs göstermişti bize. O adamla tanışana kadar bakış açım öyleydi, onun sayesinde değişti.
Ben meslek lisesi makine mezunuyum ve kitap okuma alışkanlığım yok ancak bilgisayardan 2d ve 3d tasarım yapmayı ve edit yapmayı (vfx) seviyorum , benim devrelerimin çoğu parlak mont giyen atarlı kişilerdi ama ben hep hobilerimle uğraştım ve bu tür belalara bulaşmadım :'3
Ben de meslek lisesi çıkışlıyım ama ben maöl mezunuyum. Bilgisayar kökenliyim hatta. Sizin makine bölümü hayvanat bahçesinden halliceydi bizim okulda (sen alınma). Çift dikiş atmadan 11e geçebilen yoktu.
Asıl cahil olan böyle düşünen kişiler. şu an üni kalitesi o kadar yerlerde ki çoğunluk anne baba parası ile okuyan hayatın ne olduğuna dair hiç bir bilgisi olmayan hatta hayata at gözlüğü ile bakan tipler. Cahillik okumakla vs değil farkındalıkla yenilebilecek bişi bence. O yüzden okumak ve cahillik hiç bir zaman kıyaslanacak bişi olmadı gözümde. Eğer cahillik ve okumak paralellik gösteren bişi olsaydı şu an toplum cahillikten geçilmiyor olmazdı zaten.
Emeğin, alın terinin ve dürüst yaşamın cahillikle hiçbir ilgisi yoktur 🌿 Cahillik diplomayla değil, zihniyetle ölçülür. Üniversite okumuş ama empati yoksunu, kibirli insanlarla karşılaşabileceğimiz gibi; emeğiyle geçinen çok bilge insanlara da rastlarız 🌸 Ne yazık ki bazı sığ bakış açıları insanları mesleklerine göre yargılayabiliyor ama bu sadece o kişilerin kendi eksikliğini gösterir. Sen hiç böyle üzücü bir söyleme veya tavra maruz kaldın mı sevgili genç dostum? 💛
Cevap
5Cevap
Topraaam (Yeşilyurt) cebinde para varsa ne kadar hödük olursan ol seni yinede severler
Cehalet diploma ile ölçülmez; düşünceleriyle tespit edilir.
Çok da entel değiller yani
Mezun olanlar mı işçiler mi
Şimdiki inşaat işçileri üniversite mezunlarının yapamayacağı işleri yapıyor
Dar kafalı insanlar öyle diyebiliyor
Bir insan iyi biri ise cahil sayılmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?