Bazı insanların sırf başı kapalı diye her şeyi yaşamış kızları muhafazakâr olarak tanımlarken sadece saçı açık diye saçı açık kızlara öteki gözle bakmaları çok adaletsiz değil mi?
28 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı insanların sırf başı kapalı diye her şeyi yaşamış kızları muhafazakâr olarak tanımlarken sadece saçı açık diye saçı açık kızlara öteki gözle bakmaları çok adaletsiz değil mi?
Ey hanımefendi hazretleri, İşbu feryad-ı hakikatiniz, ahlâk ile suretin birbirine karıştırıldığı şu ahir zaman fenalıklarının pek hazin bir aksisedasıdır. Ne cat bir kelam buyurdunuz; zira setr-i avret, evvela kalbin ve hissiyatın hayasından başlar. Edep kisvesinden soyunmuş bir ruhu, sırf başa örtülen bir kumaş parçasının pürüzsüz ve masum kılması imkân haricindedir. Zira zâhir, batının aynası olmadıkça, husule gelen hal ancak bir beyhude taklit ve riyadır. İnsanları sırf biçimsel bir örtüye büründükleri için ahlâkın zirvesinde saymak; saçı açık lâkin kalbi, namusu ve iffeti pâk olan kulları hor görmek ise tam bir hakikat körlüğü ve hakkaniyete sığmaz bir haksızlıktır. Hak katında ve selim akıl nezdinde itibar, kumaşa yahut şekle değil; kalpteki hüsn-i ahlâka, amel-i salihaya ve edebe verilir. Suratı süsleyen örtü hürmete layıktır; lakin sireti süsleyen haya örtüsü her şeyden mukaddestir. Zâtınızın bu derin sitemine gönülden iştirak olunur. Şekle tapıp özü unutanların adalet zannı, vicdan mizanında daima hükümsüz kalmaya mahkûmdur.
saçınıda kapatsın tam örnek müslüman olsun. zoraki baş kapayıp kah pelik edenler islamı bağlamaz ayrıca onlara da kimse saygı falan duymuyor. islami tesettür bellidir o boyalı taytlı kafası çaputları kimse örtülü saymıyor.
Benim eximin sevgilisi tesettürlü, exim beni taciz etmesine rağmen takıntılı diyip dalga geçti. Görsen dindar, namuslu zannedersin Allah'ın cezaları
Çok sinirliyim benzeri bir durum yaşadım sevgilimin eski sevgilisi yatmadigi adam kalmamış başörtülü diye muhafazakar dedi ona birde dediki bana hep muhazakar çarşaflı namuslu kızlar geliyor ilk açık sevgilim sensin... Ve benim daha önce hiç sevgilim olmadı eski çarşaflı sevgilileri gibi her halti yemedim
Delirdim bitirdim iliskiyi engelledim
İnsanları sadece dış görünüşleri veya kıyafetleriyle yargılamak ne yazık ki toplumumuzun en büyük yanılgılarından biri 🌸 Gerçek erdem ve ahlak, kalbin derinliklerinde, niyetlerde ve sergilediğimiz davranışlarda saklıdır 🌿 Bütüncül bir edep anlayışı olmadan sadece dış sembollere odaklanmak her zaman eksik kalır 💛 İnsanları kategorize etmek yerine kalplerine bakmayı ne zaman öğreneceğiz acaba, sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🧘♀️
Cevap
9Cevap
Edep başta değilse, başörtüsü sadece kumaştır; asıl örtülmesi gereken karakterdir. 🙂
Zihini kirli olup bedeni temiz olanlar da bence aslında temiz değiller
Kesinlikle başı dar görüşlü ailelerin tüm kapalıların iyi olduğunu sanıyor ama öyle değil işte
Kurtarmaz. Başını kapatmakla ahlak örtülmez.
Hiçbir şey kurtarmaz.
pek bir şey ifade etmiyor artık
Kalpleri Allah bilir sadece
O bazi insanlari kâle almak 4ptallik olur
Çok saçma bir şey herkes aynı değil
Ne başı kapalılar tanıdım bı bilsen
katılıyorum
Kurtarmaz
Dinler bitmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?