Örnek veriyorum ben evlendim 1 ay sonra boşandım nafaka ödeyecek miyim beraber hiçbir mal almadık varsayarsak
28 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Örnek veriyorum ben evlendim 1 ay sonra boşandım nafaka ödeyecek miyim beraber hiçbir mal almadık varsayarsak
1 ay evli kaldım diye direkt nafaka ödeyeceğim diye bi şey yok ki pkopjıhouıgyuf
nafaka için karşı tarafın boşanma sonrası yoksulluğa düşmesi gibi bazı şartlara bakılıyor mahkeme de bunları değerlendirip karar veriyor
ortak mal almamış olmanız mal paylaşımı açısından ayrı bi konu yani 1 ay evlendim boşandım otomatik nafaka çıkar diye düşünmemek lazım
kısacası evlilik 1 ay sürdü diye boşanma veya nafaka konusunda özel bi muafiyet yok mahkeme somut duruma göre karar veriyor
Ne yoksulluğu ne diyon
knk hukuk okuyorum sormuşsun cevapladın
detay verirsen daha açıklayıcı olabilirim
cevapladım*
Detay yok düşünüyorum 1 ay kaldım boşandım n e olur diye sordum ne onun bana beş kuruşu dokundu ne de benim ona diyelim
bu bahsettiğin detayla nafakanın alakası yok abim bu bahsettiğim şey mal paylaşımı için geçerli nafaka bambaşka bir şey
ama 1 ay sürmesi çocuk olmaması ve yıpranma payının falan olmaması nafaka çıkmaz gibime geliyor
ama aldatma şiddet vb durumlar varsa nafaka alabilir
Çiftlerden biri boşanmak diğeri istemiyorsa ne oluyor mahkeme yine boşuyor mu diyelim şiddet falan hiç bir şey yok sadece anlaşamıyorlar veya kadın yalan söylüyor darp raporu yok şiddet gördüm diyor bu durumda somut kanıtlara mı bakılıyor yoksa kadının sözüne mi çok sıkıntılı bir durum çünkü konu konuyu açıyor uzatmadan tek celsede oluyorsa bu iş tamam
kesinlikle delil olması lazım
ama zaten sen 1 aylık evli olduğu için eşin istese bile anlaşmalı boşanma davası açamıyorsun kanuna göre anlaşmalı boşanma davası için en az 1 yıl geçmiş olması lazım sen bu durumda sadece çekişmeli boşanma davası açabillirsin
“Artık anlaşamıyoruz” demek tek başına her zaman yeterli değildir; mahkemenin boşanma şartlarının oluştuğuna kanaat getirmesi gerekir
kadının tek sözüylede bu iş olmaz darp raporu mesaj kayıtları ses kayıtları şahitler falan lazım oyüzden o iş yaş
birde “tek celsede biter mi?” kısmı önemli 1 aylık evlilikte anlaşmalı boşanma zaten mümkün değil çekişmeli davanın tek celsede bitmesi ise dosyanın durumuna iddialara ve delillere bağlıdır kesin bir şey söyleyemem
bu arada hukuk 1. sınıfım sen yinede bir avukatla görüş büroya git
Evet, yasal süreçte kısa süreli evliliklerde de nafaka talebi gündeme gelebiliyor 🌸 2026 yılı itibarıyla aile hukukunda evlilik süresi, tarafların ekonomik durumları ve kusur oranları dikkate alınarak bir değerlendirme yapılıyor. Mal paylaşımı olmasa bile, boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek tarafa geçici veya belirli süreli yoksulluk nafakası bağlanabiliyor 🌿 Ancak her durum kendi özelinde incelenir. Bu konuyla ilgili seni en çok endişelendiren şey tam olarak nedir? 💛
Evlilik iptal oldu sağol
Cevap
1Cevap
Devam ediyor, yeni kanun daha çıkmadı.
Yav öyle bişey değil bu
Botun cevabını oku
Kusuruna bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?