13 gü

Yurt dışındaki erkeklerin çok kibar olması?

bu sene içinde hem Rusya'ya hem de Mısır'a gittim. Rusya'da 1 hafta Mısır'da 3 hafta kaldım. Rusya'da erkekler cidden ne giyersem giyeyim bakmıyorlardı. Aç değillerdi. Çok kibarlardı. Bir adam arkamdan bisikletiyle geçiyordu rahatsız etmemek için zorlana zorlana yavaşlamaya çalışıyordu ben çekilip yol verince de gülümsedi utandı. Ve Rusya'da kasada ödeme yapacaktım Rusçam yoktu. İlk önümde bir grup erkek sıra bekliyor sandım. Tekrar gelince de kasadaki kadın tekrar adamları gösterdi. Adamlar hesabımı ödemişti. Şok oldum ve çoook utandım teşekkür edip çıktım. Mısır'da ise erkekler ağır poşetlerimi taşımaya çalışıyordu, yardımseverlerdi güler yüzlüydüler ve onlar da ne giyersem giyeyim önlerine bakıyorlardı. Tatlılardı. Birkaç sene önce de Amerika'dan babamın arkadaşı ve oğlu vs. geldi. Piknik yapacaktık. Ben masaya örtü sererken kimse yardım etmezken o çocuk geldi koştu yardım etti, kayalıklarda deniz kenarında yanıma oturdu tatlı tatlı konuşmaya çalışıyordu. Ben içecek içerken rahatsız olduğumu görünce kalktı pipet getirdi bana. Yani kültür şoku yaşadım. Türkiye'de asla böyle bir olay yaşamadım. Kimse bana yardım etmedi ve ben bu kibarlıkları görene kadar normal olanın bu olduğunu sanıyordum. Türkiye'deyken de bir şey giyerken iki kere düşünüyorum çoğunlukla dikkat çekmemeye çalışıyorum. Yani neden yurt dışındaki erkekler daha kibar? Yıllarca Türkiye'deyim bir tane böyle kibarlık görmedim. Yurt dışına 1 hafta-3 hafta gittim böyle bir sürü olay yaşadım.

Yurt dışındaki erkeklerin çok kibar olması?