Nişanlımın babama ödemesimi yapmasını nasıl söylerim?

Arkadaşlar babam oto tamirci. Nişanlım da babama 2 kez gitti. İlkinde fren bakımı yapmış, babam bir şey almamış nişanlım da sormamış sanırım. Ben sordum dedim neden sormadın işte, bana dedi ki bizde tanıdıktan para alınmaz ayıptır, ondan sormadım. Dedim bir daha gidince sor. Sonraki gidişinde de babam yağ bakımı mı ne yapmış, balata malata yağ falan bir şeyler dedi, ben anlamıyorum. Nişanlım sormuş, babamın da o an bakması gereken bir iş varmış, bakarız sonra demiş. Nişanlım ayrılmış oradan, sonra abime yazmış ama abimle babamın işi bir bile değil, abim de bir şey yazmamış. Sonra bana dedi ki baban para almadı, abin de yazmadı sağ olsun, zaten bir şey yapmadı malzeme kullanmadı dedi. Ben de yine de babama sorsaydın, bakarız demiş, dedim. Sonra sen sor dedi, ben de babama sordum, malzeme ücreti 4K, işçilik almayacağım dedi. Şimdi ben gidip bunu nasıl diyeceğim, o diyor ki zaten bir şey yapmadı. Bir kez de tanıdık kaportacıya gitti, çok aldı çok aldı deyip durdu vallahi. Şimdi ne diyecek merak ediyorum ama babam da 57 yaşında adam, bedavaya mı çalışsın cebinden malzemeyi verip zararına. Nişanlıma karşı da güvenim sarsıldı, borç bu. Ben markette poşet parası kalsın deseler de çantadan bulup veriyorum, 25 kuruş dahi olsa veriyorum.

Nişanlımın babama ödemesimi yapmasını nasıl söylerim?