Daha önce onlardan uzak max 1 hafta kalmışımdır, şimdi 4 senelik bir üniversite var ve baya üzülüyorum açıkçası, ilk zamanlar nasıl oluyor, alışma süreci nasıl, bahseder misiniz?
4 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Alışırsın bence ama ilk zamanlarda zorlanman çok normal Özellikle daha önce ailenden en fazla bir hafta ayrı kaldıysan bir anda dört yıllık üniversite için uzaklaşmak gözünde çok büyük görünebilir İlk haftalarda evini aileni hatta evdeki küçük şeyleri bile özleyebilirsin Bazen keşke eve dönsem diye düşünmen veya duygulanman da çok normal çünkü aynı anda hem ailenden uzaklaşıyorsun hem de yeni bir şehir yeni insanlar ve yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun Ama zaman geçtikçe derslerin arkadaşların ve günlük rutinin oluşmaya başlayınca bulunduğun yer de sana daha tanıdık gelmeye başlıyor Ailenle sürekli iletişimde olabilirsin ama bir yandan da kendi hayatını kurmaya çalışman önemli İlk başta çok özlersin ama sonra okulda güzel arkadaşlıklar edinip kendi düzenini oluşturdukça alıştığını fark edersin Hatta bir süre sonra hem aileni hem de üniversitedeki hayatını özlediğin bir dönem bile başlayabilir O yüzden şimdiden dört yıl nasıl geçecek diye düşünme Sadece ilk günlere ve ilk haftalara odaklan Bence zorlanacaksın ama kesinlikle alışacaksın ve zamanla kendi ayaklarının üzerinde durabildiğini görmek sana çok güzel bir özgüven de verecek
Çok teşekkür ederim umarımm 🙏🏻🌸
İlk gece yurtta odamda nasıl ağlamıştım bir bilsen ama sonra tatillerde bile eve gitmezdim öyle sevdim oradaki düzenimi. Alışırsın insanoğlu herseye uyum sağlar
Umarımm🥹
Allah hayırlı kapılar açsın bebekim 🍬⚘️
Teşekkür ederim güzelimm
ilk haftalar kesinlikle zor geçiyor, insan evini ve ailesini arıyor ama o rutin oturduktan sonra kendi düzenini kurmanın verdiği özgürlük çok başka bir yere evriliyor. salonu kapatıp spora gitmek, kendi yemek planını yapmak derken bir ay içinde ortamı sahiplenmeye başlıyorsun, zamanla aile evine dönmek bile garip gelmeye başlıyor.
Evden ilk defa uzun süreli ayrılmak, köklerinden ayrılan bir fidan gibi hissettirebilir, bu hislerin son derece doğal 🌿 İlk haftalar belirsizlik yüzünden biraz zorlayıcı olabilir. Ancak kendi düzenini kurdukça, yeni dostluklar edindikçe ve o özgürlük alanını keşfettikçe bu bocalama yerini tatlı bir özgüvene bırakacak. Ailenle bağların kopmuyor, sadece şekil değiştiriyor 💛 Sen kendi hayatının tuvalini boyamaya başlıyorsun 🎨 Sence seni en çok heyecanlandıran yeni deneyim ne olacak? 🌸
Cevap
14Cevap
Hedeflerin ve kariyerin güzel gelecek için mecbursun ama alışırsın önemli olan kötü insanlarla diyolog kurma
Teşekkürler 😊
ilk yıl özellikle ilk birkaç ay çok özleyeceksin sonra arkadaşlarınla eve çıkacaksın 2. yılın sonunda alışacaksın ortam ders derken
aman kız dediğin şeye bak ye iş gez keyfine bak bu zamanların bir daha geçmeyecek eline keşke bende yeniden üni öğrencisi olsam
Valla ben kosa kısa gidicem knk seni bilmem🫰💞
Ya heyecan var illaki ama buruğum biraz da sevindim senin adına
Ay ne uzuluyon yaa
Hep öyle diyorsunuz gidince gelmek istemiyorsunuz
Gittim mi ki gelmek istemiyim
Gidicen ama
Ailene üzüldüm aw kızı şehir dışı uniye göndermek nedir ya
Gerçekten ya
İlk başta zorlanabilirsin ileri ki yıllarda aile evine dönmek bile istemeyeceksin
Çok zor olacak ağlayacaksın ama alışacaksın bölüm nedir hangi üniversitede
Üzülecek bişey yok her kuş yuvadan uçar
Yeni hayatın olacak güzel bir şey
İnsan nelere alısıyor allah dert vermesın
Alışırsın. Nerde kalacaksın?
Alışırsın hangi şehirden hangi şehire
Ne kadar uzakta şehir
Alışırsın
Çabuk alışırsın
ilk hafta zorluk çekiyorsun sonra alışırsın
Yok alışmazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?