Aday, adayı dahi yok
Millet ilkin evlenip çocuk yapıp boşanıp 2. ye tur bindiriyor ben daha siftah edemedim, o ilk ciddiyete bile erişemedim, oraya bile gitmedi ilişkiler. İnsanda biraz da baht olacak, şans olacak... senin gayretinle bir yere kadar.
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aday, adayı dahi yok
Millet ilkin evlenip çocuk yapıp boşanıp 2. ye tur bindiriyor ben daha siftah edemedim, o ilk ciddiyete bile erişemedim, oraya bile gitmedi ilişkiler. İnsanda biraz da baht olacak, şans olacak... senin gayretinle bir yere kadar.
30 yaşında olup hala evlilik konusunda ufukta hiçbir şey göremeyen çok insan var Bence bu durum insanın değersiz olduğu ya da hayatında bir şeyleri yanlış yaptığı anlamına gelmiyor Gerçekten insanın kendi çabası kadar karşısına çıkan insanlar ve biraz da şansı önemli Ne kadar ciddi ve düzgün bir ilişki kurmaya çalışsan da karşındaki insan aynı niyette değilse tek başına bir yere kadar ilerleyebiliyorsun Etrafına baktığında herkes evlenmiş çocuk sahibi olmuş hatta ikinci evliliğini yapıyor olunca insan ister istemez kendisini geride kalmış hissediyor Ama hayat bir yarış değil ve herkesin zamanı aynı değil Aday bile olmaması elbette zaman zaman insanın moralini bozuyor fakat sırf çevremdekiler evlendi diye yanlış biriyle evlenmektense doğru insanı beklemek bana daha mantıklı geliyor Sonuçta önemli olan bir an önce evlenmiş olmak değil gerçekten sevdiğin güvendiğin ve hayatını paylaşmak istediğin biriyle doğru zamanda karşılaşabilmek Bazen insanın gayreti yetmiyor gerçekten biraz da nasip ve şans gerekiyor
Herkesin nasibi aynı vakitte kapısını çalmaz. Kimi daha yolun başında yuvasını kurar, kimi yıllarca bekler; kimi de yanlış insanlara rastlayıp yeniden başlamak zorunda kalır. Senin henüz o ilk ciddi adımı bile yaşamamış olman, hayatın gerisinde kaldığın anlamına gelmez. Bazen insan gayret eder, gönlünü açar, elinden geleni yapar ama nasip dediğimiz şey insanın hesabına sığmaz. “Adayım bile yok” dediğin bugün, yarının da böyle olacağını göstermez. Belki de şimdiye kadar karşına çıkanların hiçbiri, hayatına eş olmaya layık değildi. Önemli olan başkalarının kaç tur attığı değil; senin sonunda gönlüne huzur veren, yanında kendin olabildiğin insanla aynı yolda buluşman. Geç kalmış değilsin; belki de senin hikâyen biraz daha geç başlayacak ama çok daha güzel yazılacak.
Evlenmek bir zorunluluk değil, dürtüleri çocuk yapmayı istiyorsa evlenirsin. Masayı topla kuruyemiş ye tv dizi film seyrederken, oraya git buraya git ona buna hep beraber gidelim 5 yıl dan sonra kısır döngü tutku bitince serumla dolaşır gibi evleneceksen evlenmeyin arkadaş, herkesin kendi özgürlük alanı yaratmadığı bir başkasına kendi dayatmasını yaşattığı tek taraflı kararların alındığı kurumun adı evlilik olmamalı, Zorunlu değilsin uygun aday dürtülerin olunca karar ver. Topraktan eve girer gibi hadi bir evlenelim artık fikri miladını doldurmaya başlıyor.
Tam da bu alan özgürlük alanı taşımayan evlilik olmz ya
@buzlarkralicesi22 çerçeve koymaya başlayınca kendinden uzaklaşmaya başlıyorsun kontrol etmek mutsuz yapıyor anlaşmalı kölelik gibi sevgimden öyle yapıyorum bahane de. mutlu olamayacağın bir evliliğe hayatı tüketmek derim zorunlu değilsin olmuyorsa mutlu değilim der gönderirsin oda ayrı konu...
Birbirimize özgürlük alanı koyacagimiz yurt içi yurt dışı tatile gideceğimiz evlilik istiyorum ya kısıtlama istemiyorum ben :) yemek temizlik rutin işler bana göre degil
@buzlarkralicesi22 evlenmek zorunluluk değil bunları her şekilde yaparsın
Evlenmeden seks düşünmüyorum bide çocuk yanii 😃😃 sart oluyo bi zaman sonra zaten
@buzlarkralicesi22 çocuk için evet evlenmek gerek...
Hep zamanında büyüklerimizi dinlemediğimiz için evliliğin e sini bile göremiyoruz şu an.
Oğlum dedi, sen 23-24 yaşında evleneceksin ki, eşinle birlikte büyüyeceksiniz, onun yaptığı sana dokunmaz, senin yaptığın ona dokunmaz dedi. Şimdi anlıyorum, kişinin kendisine normal gelen şeyler, bize ters gelince, hemen uzaklaşıyoruz, tabiri caizse yol veriyoruz...
Hayatın kendi ritmi var ve herkesin takvimi birbirine uymak zorunda değil 🌿 Başkalarının hayat adımlarıyla kendini kıyaslamak sana sadece haksızlık ve yük getirir 🌸 Doğru insanla karşılaşmak bazen zaman alır ama bu senin eksikliğin değil, henüz doğru zamanın gelmeyişidir. Kendi akışına güvenmek, ruhunu özgürleştirir 💛 Peki bu süreçte kendi hayatına odaklanıp tadını çıkarmak için neler yapıyorsun? 🎨
Cevap
95Cevap
Her insan günü saati gelince evlenir gadası
evlenmedim maalesef hiç.
Evlenip , üstüne bir de çocuk yapıp daha sonra boşanmak başınıza gelecek en kötü şeydir emin olun. Mutsuz bir evliliğin kapısını aralamaktansa , bekâr bir şekilde hayat sürdürmek daha iyidir. Herkesin kaderinde veya alın yazısında biri vardır. Dileyelim ki karşınıza çıkacak insan sizi hakeden biri olsun.
Her türlü tanışmayı red edin, cinselliğe kapalı olun, bütün ciddi ilişkilerin cinsellik ile başlayacağı gerçeğini görmezden gelin sonra da kendinize şunu sorun: Ben nerde hata yaptım. Acaba nerde? Yaşın 24 ü geçtiyse evde kaldın demektir. 50-60 yaşındaki adamlar bile 18-24 yaş arası kızları istiyor. Senin 60 yaş üstü erkeklere bakman lazım artık. Diğer erkekler şans bence. Selam verseler öpüp başına koy derim
hiç takılma öyle şeylere, herkesin hayat hızı bir değil. çevrendekilerin erken yapması senin geç kaldığın anlamına gelmez, doğru insanla karşılaşmak tamamen zamanlama işi. spor salonunda bile kas gelişiminin bile herkesin vücudunda farklı sürmesi gibi bu işler de öyle, acele ettikçe ters tepiyor zaten.
43 yaşında olup bulamayanlar da var. Para, kariyer avcısı, gösteriş meraklısı, kendi zikri/fikri olmayan, çevresinden ve gördüklerinden etkilenen, hayatını çevresine göre şekillendiren, koyun gibi biriyle olacaksa hiç olmasın diye diye yaş 43 oldu. Hayırlı biri olmadıktan sonra hiç olmasın.
Evlilik konusunda birçok kez düşün derim. Hic hicbirsey göründüğü gibi değil. Arkadaşlarim o kadar çok şey anlatıyorlar ki. Cinsiyet farketmeksizin iki tarafı da dinledim. Her kişinin yiyici bir kötü yönü var o da seni kemirir ilk o huyunu keşfet biri olursa da. Aile, Maddiyat faktörü de var. Tabi ki hakkın istersin inşallah olur herşeyin bir vakti var. Ama toptan baktığında evlilikler normal döngüler de ilerlemiyor. Sonra başını alıp gitmek istesen de gidemezsin. Bu kulvarın İcine girmeden de bilemezsin neyin ne olduğunu. Hayatinin kararı. Evlilik öyle veya böyle oluyor da Boşanmak kat ve kat daha da zor oluyor.
Çevre meselesi çevren yoksa nerden bulucan gökten inmiyo. Bide giyimine dikkat et açık dekolte kötü imaj verir ciddi düşunmezler. Ayrica erkekler ilk başta kızları çok test eder sınar. Verici mi değil mi ne kivamda diye. Biraz saftiriksen seni verici basit kiz gibi görür hiç ciddi düşunmezler
Bende aynı durumdayım 32 yaşındayım kadınların yüksek kriter beklentilerini karşılayamadığımız için daha flört bile edemiyoruz layık bile görmüyorlar dost kanka ayaklarına yatıyorlar güvenli liman olarak görüyorlar varsa yoksa dış görünüş tip başka da erkekten hiç bir beklentileri yok karşılasın yeter hani adamlıkmış karaktermiş kariyer miş bunlar boş inan ki işsiz güçsüz boşbeleş insanlar bile evleniyor daha çok tercih ediyorlar
O insanların davranışlarının övülecek bir tarafı yok. Aksine o kadar üzücü bir durum ki. Benim icin evlilik bir amac yahut toplumun dayatip yapmak zorunda kalacagim bir eylem degildir. Dogru insan karsima cikar yillarca tanirim olursa olur olmazsa olmaz. Ayrıca evliliği siftah olarak gören insanın omur boyu bekar kalmasi yegdir
e sını gordum be nısanlandım sonra ebemınkını gordum. terk ettı ve buyuk ıhtımalle aldattı. 3 yıl nısanlı kaldım bırıyle. 24tu. 3 yılda yemedıgımzı bok kalmadı dsıardan baksan ev kız ıdersın dumduz hayatı vardı acık sacık gıyınmezdı ıffettlı dersın. ayn ıevde aylarca yasadık. sıkılmedık yerı kalmadı benden oncede 5 erkekle bıerlıtke olmustu 21 yasındaydı be ntanıdıgımda. sonra abısının arkadsıyla aldattı. orsp oluyor buda ıste bar bar gezmesıne gerek yok kı gıtmezdıde oyle yerlere ama makıneydı yanı ılk bulusmada eve geldı sevıstık sonra asık olduk kaptırdım kendımı evlenmek ıstedım yasıda genc dıye sorna gecmısını gorendım vs kabul ettım yıne ama degısmıyor ınsanlar yanı 3 yılın sonudna yıne hoplamak ıstedı baska kucaklarda.
Çocuk yapmak için bu kadar acele ediyorsunuz. Saçma tercihler yapıp mutlu olmayı bekliyorsunuz sonra. Bence özgüven kazanın kadınlar olarak sonra zaten degerli adamı cekersiniz.
Nasip herşeyin en güzeli sizi bulsun inşallah
Korkunç bişey ya off. Ama üzülme sıkma canını dua et inşallah. Fakat ne olursa olsun Allah'tan ümidini kesme.
Bende 24.5 yaşındayım ama elime kız eli değmedi nerdeyse. Kız arkadaş kız knk vb. hiç olmadı
Benim için evlenmek yaş meselesi değil. Birini seversem evlenirim yoksa da bekar kalırım. Mutluyum zaten
Allah bir yerden alıyor bir yerden veriyor galiba bilemedim. Belki de kariyerin falan çok iyidir.
Daha çok beklersiniz. Önce erkekleri gerçekten tanıyıp anlamanız lazım. Sonra haddininizi bilmek..
@Birgexe En çirkin olaniniza bile sürekli talep eden taraf erkekler olduğu için kadınlar erkekler üstüne hiç kafa yorma gereği duymuyorlar. Çünkü çok var. Elimi sallasam ellisi gelir rahatlığındalar. İlişkide gerçeklerle yükleşince hayat değişiyor. Erkekler kadınlardan farklıdır. Duygu, cinsellik.. vs konularda aynı değiller.
ben 40 ı astım. aday adayı bile yok. gecen biri soru sormus 22 yasında 2. evliliğimi bitircem diye. len dedim biz 40 ı astık ilk postayı atmadık. atlıcam yüksekten dedim. allah rahmet eylesind emiş.
20 milyon bekar var... Vardır yani ama 30 yaşında ki kadınla evlenicek adam kafayı yemiştir. Evlilik 5 milyon tümüyle... Esc ise 2-3 bin... Eskimiş Darbeli kadını üstelik işsiz ise o adam sürünmeyi hak etmiştir çoktan. Düzgün kızlar 20 yaşında en geç 22 de evlenir yuvasını belirler
@aelirenn Eğer aile kurmayı heba etmek olarak görüyorsan sen bar bar Cafe cafe gezip ayda 5-6 sevgili yapan motorlardan oluyorsun. Bir kadın aile kurmak istiyorsa 20-22 dir. Nişanlanırsın 25 de evlenirsin ama haricinde orp diye kızdığını Kadınlardan bir farkınız kalmıyor. Özünde orp ama görünüşte normalmiş gibi takılmış oluyorsun
Ulan at gözlüklü andavar ben antalyada yaşıyorum geçen sene Yunanistana gittim. Bu sene nişanlımla Bulgaristan ve Karadağ gittim. Avel ne alakası var evlenmekle. Kim sana evlendiğin gibi çocuk pırtlat diyor. Ortalık malı gibi gezme sonra kimse sana inanmaz bu ezik özgürlük sevalı hallerine. Zaten 22 yaşında koca kıza çocuk diyorsun. Git zihniyetini yık öyle gel 🤮
cogu erkegın dusuncesını yazmıs bu kız maks 24 benıdme krıterım baskasının enkazını devralmakla ugrasılır mı. kı erkek malını mulkunu yapmıssa zaten secıcı oluyor artık genc kadınlara bakıyorum hep es ıcın. yınede ıstısnalar kaıdeyı bozmaz. 30 kusur yasıdnakı kadın bıseyler elde etmısse sahıpse bakılıyor kı o yastakı kadınlarda bır yerlere gelıcne zaten kedı kopeklerıyle yasıyor artık cogu f*ck buddy hayatını secıyor ya tercıh edılmedıkeklrı ıcın ya da guven emseleseı krıterler vs vs uyusmadıgı ıcın ya da bır erkege ıhtıyacı myo kzaten karıyer yapmısım fala ndıyorlar
@aelirenn Sana mı biat edicem ln. Hayırdır patronum musun emir veriyo. Bura benim yorumum. Kaybol sığ zihniyetli ortam malu seni
Kimin kirli olduğu açık
39 yaşım var... Allah uzak etsin... Ne huzurumu kaçıracam...
Saturlarib aynisini bende yaşıyorum maalesef 😞
Bende aynıyım Kırıkkale ve Ankara 'da kimse yok maalesef 😔
37 yaşındayım hâlâ evlenemedim hayatımda hiç sevgilim flörtüm de olmadı gençliğimi yalnız geçirdim ve yalnız yaşlanıyorum
Uygulamaya şimdi girdim girer girmez bu soru önüme çıktı bunda vardır bir hayır diye düşünüyorum soru sahibi eğer buralardaysan bir denemeye değeriz bence😃
45 yaşındayım istesem şu an şu dakika bile evlenirim ama kafam karışık
Demekki evlenmemen gerekiyormuş dert hayatın tadını çıkarmaya bak değiştiremeyeceğin şeyler için üzülme
Dert etme
Herkesin hayatı aynı olacak diye bir şey yok sıkma canını
27 olacağım e sini bile düşünemiyorum, olsa güzel olurdu 🥹
Nasip. Ama bence dert edilecek bir durum değil. Evlenmek çok da matah bir şey değil.
ben normalde evlenirdim kaç kere de boş verdim her şeyi.
Aman boş ver be evli olupta mutlu olan kaç kişi varki
30 a son 1 senem kaldı önceden cevremdekiler ne zaman evleneceksin diye soruyorlardı artık kendi kendime sormaya başladım ne zaman evleneceğim diye ama sosyal cevrem yok gibi bir şey bulmam biraz zor olacak
Ayyy salkkkmısın napcan evliligi evet insanda sans olcak zenginlik para mutluluk için
Sende çok ince eliyosun demekki çok seçiyosun? Fizik olarak ya da kişilik olarak çok mu kapalısn
Evlenmeyi dusunmeye yeni basladim
Onceden dusunmuyordum red ediyordum
Simdi canim sikiliyor
Kendini beğenirmsn mesela?
Yav boş ver paran varsa ye iç gez napacan elin kamiline hizmet edip
Bu başarı ölçütü değil bak beğeniler düştü bolca seç beğen al bacım 😅😂
Daha kötü.32 oldum. Bu yaştan sonra mutlu bir evlilik yapacağıma da inanmıyorum
Aynen de öyle insan da biraz şans gerçekten olacak... Bende de e'si yok. 🙄
Formalite evlilik düşünüyorum. Onun dışında evliliğe sıcak bakmıyorum
@26Vakit26 güvenilir birisi yok zaten
@26Vakit26 olabilir ben tamamım ona yani
hayatın boyunca gel evlenelim diyen illa ki olmuştur
Kendini geliştirebilirsin :)) Sohbeti hoş kafa dengi aurası yüksek kadınlar her zaman tercih edilir.
Asla evlenmeyecekmişim gibi hissediyorum 😀 sanki kaderimde birisi yazılı değil
Bence biraz sizden kaynaklı olabilir mi bu ayrıldım 2 yıl oldu 2. Bahar o bu derken kaç mevsim kaç bahar yaşadım bende unuttum 😂
Aynen kardeş benim de öyle…
hatta ben 31 yaşındayım.
umudu kestim herkese bol şans
Beni tarif etmişsin. Artık insanların çok değişik beklentileri var hayal aleminde yaşıyor gibiler o yüzden zor yani anlaşmak
Yanlıs ınsanı secme lutfen acale etme kimse benum bedel odemesın 46yasına gwldım 130senemı cop olmustu lutfen sanala guvenme reelden bul
İkinciye evlenenler sence şanslı mı, bahtlı mı? Bence değil. Doğru kişiyi beklemeye devam.
Bilemeyiz kimisi daha mutlu
Bence evlenme boş ver gezmek en mantıklısı evlilik twk kişi ile olmuyor saz ekibi de var unutma
Evliliğin e si değil nikah dairesinin önünden bile gecmemisimdir daha 😅
Basının çıkmamış karşına çıksın ondan sonrada pişman olursun niye evlendim diye
Evet o kişi benimmmm hemde bayrak tutanıyım
Yanlış hikâyenin başlangıcı olmaktansa, doğru hikâyenin biraz geç başlaması daha iyidir.
Ben 22yim ama 40 olunca ufuğu da göreceğimi sanmıyorum 😂😭
ben 30 yaşında değilim ama cevap vermek istedim evet görebilir
Yaşım 32 bende hiç evlenmedim sizi ciddi gördüğüme sevindim sizi tanımak isterdim gerçekten nereli olduğunuz boyunuz kilonuz asla önemli değil sadece sevgi sadakat güven istiyorm
Üzüldüm senin adına ailene söyle bulsun birini
İyi oluyor erkekler zaten yalnızlığa alışık siz kızlar yalnız geberinde erkeğe koştuğunuz şartlar yüzünden pişmanlıktan sürünün
Aynen her şey evlenmek değil ya
millete değil kendine odaklan
Dogru diyorsun
Nasip kısmet yaş 31 bekarız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?