Tamamen kendi kararımla kapandım ve aklımda nedense bazı erkek arkadaşlarımın aşağılayıcı gözle bakacağını düşünüyorum. Allah rızası için kapandığımdan asla dert değil bu olay ama nefis işte, düşünüyor.
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Bunu düşünmen, kapanma kararının samimiyetini azaltan bir şey değil. Tam tersine, insanın nefsini ve çevrenin bakışını hesaba katması çok normal. Sen bu kararı insanların ne diyeceğini düşünerek değil, Allah’ın rızasını isteyerek verdiysen, asıl önemli olan da budur.
Bazı erkek arkadaşlarının seni eskisi gibi görmeyeceğini, küçümseyebileceğini veya hakkında farklı düşünebileceğini düşünmen nefsin bir imtihanı olabilir. Ama onların bakışı senin değerini belirlemez. İnsanların gözünde nasıl göründüğün geçici; Allah katındaki niyetin ve samimiyetin ise asıl meseledir.
Hatta belki de şu düşünceyi kendine hatırlatman iyi olur: “Ben onların gözünde değer kaybetmekten değil, Allah’ın rızasını kaybetmekten korkmalıyım.” Çünkü seni gerçekten seven ve sana saygı duyan insanlar, aldığın bu kararı aşağılamak yerine saygıyla karşılar. Birilerinin alay etmesi veya küçümsemesi de senin yanlış yaptığını değil, onların bakış açısını gösterir.
Ve nefis yine “Acaba erkekler beni nasıl görecek?” diye düşündüğünde kendini suçlama. Düşüncenin aklına gelmesi başka, o düşüncenin peşinden gitmek başka. Sen sadece fark et, sonra kalbini tekrar niyetine döndür: “Ben bunu insanlar için değil, Rabbim için yaptım.”
Belki de bu süreçte en güzel taraf şu olacak: Başta insanların bakışından çekinirken, zamanla onların bakışının senin için hiçbir şey ifade etmediğini fark edeceksin. Çünkü insan, Allah için bir şeyi bıraktığında ve kalbini o kararda sağlamlaştırdığında, insanların onayına olan ihtiyacı yavaş yavaş azalır. Senin kıymetin bir erkeğin bakışında değil; seni yaratan Allah’ın katındadır.
Sen yaptığın bu işi Allahü Teala'nın rızası için onun emrini yerine getirmek tesettüre girmek kendini namahrem olan erkeklerden korumak için mi yapıyorsun. Yoksa insanların senin hakkında ne düşüneceğini önemsiyorsun bunun hiçbir önemi yok zaten tesettürün amacı nedir kadının nikahı düşecek olan erkeklere kendini kapatmasıdır vücut hatlarını göstermeyecek saçını kapatacak sadece el yüz haricindeki bütün vücudunu örtecek kıyafettir. Sen bunu yaptıktan sonra zaten önemli olan bu başkasının ne düşündüğü seni niye ilgilendiriyor eğer başkasına göre bunu yapacaksan zaten o işi başaramazsın. İnsanların değil Allah'ın rızasını düşün.
Öyle bir durum olursa gerçek dost değildirler zaten
Dimi yaa bence de
Haklısın artık iptal
Yaa teşekkür ederimmm
Bunkarı düşünme bile zamanla sen de alışırsın onlarda alışır
Baksınlar sen Allahın dediğini yap millet nasıl bakarsa baksın
Allah için bişey yapicaksin insanlar nederin ne önemi var
Kimse bakmaz öyle ama geçmişin de önemli
Allaha şükür tertemiz
Seni ciddi olarak sevmemiş o zaman
Yok yok normal arkadaşlarım okuldan vs
Sevmemş