Bu kişinin niyeti ne özellikle erkekler bir yorumlayabilir mi?

En yakın arkadaşımla memleketimiz aynı ama evlendi, başka uzak bir şehirde yaşıyor 2 yaşında bebeği var. Evliliğinde çok mutsuz, kocası narsist çıktı ama arkasında kimse durmadığı, kendisi de çalışamadığı için boşanamıyor.
Bizim memleketten bir kişi var ve bununla eskiden beri bir çekim varmış, aralarında kısa sürede konuşmuşlar ama ben bunu bilmiyordum. Çünkü o zamanlar gençlikle kardeşim bir tipti hatta arkadaşım da bu yüzden güvenmediği için konuşmayı kesmiş. 3-4 aydır ara ara konuşuyorlar. Açıkçası ben güvenmiyorum, arkadaşım da güvenmediğini söylüyor, konuşmayı kesiyor ama çocuk kendisine güvendirmeye çalışıyor. Uzak şehirde oldukları için buluşma, yüz yüze görüşme yok. Çocuk da onu her türlü istediğini kabul edeceğini vs. söylüyor. Arkadaşım güvenmediğini söylediği için sen boşan, kafanı topla, o zaman konuşuruz eğer istersen diyor. Çocuğa görücü buluyorlar, reddediyor. Arkadaşım evlendiği ve özellikle öyle bir kocayla evlendiği için ona çok kızıyor. Şu an biz evli olabilirdik, biz mutlu olurduk buna inanıyorum diyor. Gelecekle alakalı planlar yapıyor. Arkadaşım da beni bu kadar isteyeceğini, yoğun bir sevgi bağı olmamıştı aramızda deyip güvenmiyor.
Sizce bu kişinin niyeti ne? Özellikle erkekler cevaplayabilir mi lütfen 🙏🏻

Arkadaşım hakkında kötü bir şey yazmayın lütfen, ben de kendisi de yanlış yaptığının farkındayız. Ben normalde böyle birisi olmadığını bildiğim için kıyamıyorum. Kendisi de arada kafa dağıtıyor, ilgi görüyor, sohbet edebiliyor karşısındakiyle ama bir yandan da eşi ne kadar kötü olsa da yaptığı yanlışın da üzüntüsünü taşıyor. Çünkü normalde böyle bir şey yapacak birisi değil.

Bu kişinin niyeti ne özellikle erkekler bir yorumlayabilir mi?