Arkadaşım derdini anlatırken benim derdim?

Bu sizin de başınıza geliyor mu? Mesela bir arkadaşın derdini anlatıyor, derdi incir çekirdeğini dolduracak dert bile değil. Mesela, ailesiyle ilgili diyor ki, annem hasta, gözü rahatsız diyor. Ben de daha sonrasında diyorum ki, benim de annem beyin kanaması geçirip öldü. Benim söylediğime başın sağ olsun bile demiyor. Genelde kız arkadaşlarımda bunları çok yaşıyorum, bu yüzden arkadaş edinmiyorum. Zaten kendi derdini anlatıyor, halbuki benim derdim onun derdinden daha fazla. Ailesiyle olan sorunlarını anlatıyor, halbuki benim ailem öldü. Ne bileyim ya, tuhaf. Siz de böyle şeyler yaşıyor musunuz ve bu normal mi? Mesela biriyle tanıştım bir kız arkadaşla saatlerce abartmıyorum 5? 6 saat boyunca aile meselelerini, evlilik sorunlarını falan anlattı. Aralarda ben de benim annem de beyin kanaması geçirdi, o şekilde vefat etti dedim, çok üstünde durmadı, hâlâ kendi konularını anlatmaya devam etti, başınız sağ olsun bile demedi. Babam kanser oldu, öldü diyorum, hâlâ üzerinde durmuyor, diyor ki ben çok yalnızım, hayatta ailem yok diyor mesela. Yani ne bileyim çok tuhaf geliyor ya.

Arkadaşım derdini anlatırken benim derdim?