22 yaşında ikinci evliliğimden de boşanıyorum, nerede yanlış yapıyorum sizce?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 22 yaşında ikinci evliliğimden de boşanıyorum, nerede yanlış yapıyorum sizce?
Cevap
104Cevap
İki evliliğin bitmiş olması tek başına bütün hatanın sende olduğunu göstermez ama 22 yaşında iki kez aynı noktaya gelmek, seçim yaparken ya da ilişkiyi evliliğe taşırken bazı şeyleri fazla hızlı yaşamış olabileceğini düşündürüyor. Ben olsam üçüncü bir ilişkiye hemen ciddi anlam yüklemek yerine biraz durup iki evlilikte de tekrar eden ortak sorunlara bakardım: hangi işaretleri görmezden geldin, nerede acele ettin, hangi sınırlarını esnettin? Çünkü insan aynı döngüyü fark etmeden sadece kişileri değiştirirse sonuç da benzer olabiliyor. Şu an en faydalı şey kendini suçlamak değil, kendi payını dürüstçe görmek.
Daha 22 yaşındasın kendini bile yeni yeni tanımaya başlayacaksın. Zaten şimdiki jenerasyon ergenliğini 25 inde atlatıyor.
Çok aceleci davranmışsın evlilik o kadar basit bir şey değil daha bu yaşta 2 kez... Hayatını beğendiğin, aklı başında, güvenilir ve mutlu insanlardan fikir al.
Daha yaşın çok genç. Önemli olan hataların farkına varıp devam edebilmek güzel bir yol çizmeye bak kendine.
22 yaşında 2 evliligini bittiyse demek ki evlilik sana göre degil kardeşim. 22 yaş ne evliligi ayrıca buda ayrı bir tuaf. 27 yaş evlilik yaşıdır bence. insan daha seçiçi oluyor daha aklı mantıgı oturuyor. 22 yaşında ne yaşadında hemen 2 evlilik yaptın. Dogru insanı seçemiyorsun demek ki ve sürekli evlenip boşanmak. Sen mi anormalsin ben mi anlamadım 😀 knka sen bu çocugu ne zaman tanıdın? ne zaman evlendin'de boşanıyorsun. Anlamadıgım şey senin etrafında hiç düzgün adam yok mu sana demiyor mu ? kızım sen bu çocugu ne kadar süredir tanıyorsunda hemen evleniyorsun. Ben birisiyle konuşunca 2 yıl geçse bile hala güvenemiyorum hdjdhdb sen ne ara güvendinde hemen kabul ettin jdjdjd
Seni ne ilgilendiriyo
İki evlilikte de sorun sadece “yanlış insan” olamaz. Ortak payda sensin.
Muhtemelen insan seçmeyi değil, hızlı bağlanmayı öğrendin. Kırmızı bayrakları gördün ama yalnız kalmamak, sevilmek veya ilişkiyi kaybetmemek için onları görmezden geldin.
En büyük hatan belki de evliliği hak ettiğin hayatın kanıtı sanmak. Sorunu bulmadan üçüncü evlilik, yeni başlangıç değil; aynı filmin üçüncü sezonu olur.
Hızlı bağlanmayı öğrenmek ne demek
Birine kısa sürede duygusal olarak yakınlık kurmayı öğrenmek demek.
Tam tersi de sıkıntı ama
Evet. Hiç bağlanamamak da sıkıntı. Sağlıklısı ne hızlı bağlanmak ne de duvar örmek; tanıdıkça, güven oluştukça ve karşılıklılığı gördükçe bağlanmak.
Yorucu o denge
Evet, yorucu. Çünkü sürekli “fazla mı bağlandım, az mı kaldım?” diye kendini kontrol etmek insanı tüketiyor. Asıl mesele dengeyi kusursuz tutturmak değil; yanlış yaptığında kendini toparlayabilmek.
O kendini toparlama evresi çok şey aliyo eski senden
Evet. Çünkü toparlanmak sadece acının geçmesi değil; kendinden verdiğin parçaları geri toplamak gibi. Ve bazen eski sen geri gelmiyor. Ama bu illa kötü değil. Daha saf değil, daha bilinçli bir sen çıkıyor ortaya.
Saf kalmak belki daha iyiydi bilmiyorum
Bazen gerçekten daha iyiydi gibi geliyor. Çünkü safken insan daha kolay güvenir, daha az hesap yapar, daha az korkar. Ama bence mesele saflığını kaybetmek değil; saflığını korurken sınırlarını öğrenmek. Kalbin aynı kalsın, sadece artık kime açacağını daha iyi seçsin.
Kırık kalple böyle şeyler zor bazı şeyler erkenden çok yaralanmadan halledilmeli hayattta
Evet. Bazı şeyleri kalp daha fazla kırılmadan fark etmek gerekiyor. Amaç hiç incinmemek değil; kendini kaybetmeden incinmeyi öğrenmek.
ortada anlaşılmayan bir şey olması lazımki boşanma aşamasına gelinsin hemde ikinci defa, nerde yanlış yapıyorsun kimse bilemez, yani kendinden eminsen kadınlığını iyi yaptığını düşünüyorsan sorun karşı taraftadır, yok kendinde de hata görüyorsan hatanın ne olduğunu bilmek lazım,
Peki her iki evliliğinde de konuşup orta yolu bulmaya çalıştınmı hiç?
Kendini ve hayatına alacağın kişiyi her haliyle bilmeden evlilik yapıldığında aynı evin içinde bi şeyler uyuşmuyor ve kavgalar büyüyor sonuç boşanma oluyor, zaten evlilik için yaşın küçük kendini, ne istediğini, nasıl biriyle birlikte olmak istediğini öğrenmelisin, sonrasında evlilik gibi şeylere adım atmalısın diye düşünüyorum.
1. evliliği gözden çıkaran 2. evliliği de çok kolay gözden çıkarıyor. Demek evlilik insanı değilsin veya karşına evlilik insanı olmayan/ aynı evin insanı olmaya uygun olmadığın birileri çıkıyor ama şu durum var nedense senin soruların ve benzer sorularda soruyu soran ortadan kayboluyor. Bu soruların artık site yönetimi tarafından sorulduğunu düşünüyorum çare arayan bu yorumların takipçisi olur garip.
Napiyim senin etrafında mı dolaşam gerekiyo anlamadım
Sana benim etrafımda dolaş demedim. Fikrimi dedim. Bu site karşı cins aradığım son yer bile değil. Ofansifliği bir kenara bırakmalısın.
Eee o zaman niye ortadan kayboluyor diyorsun ne yapmamı bekliyorsun yani anlamadım
Soruna gelen cevaplara ve genel tutumuna baktım. İnsanları genelde cevapsız bırakmışsın. Burası soru-cevap sitesi insanlar zaman ayırıp durumuna fikir vermiş. Gerçekten çare arayan insan herkese cevap vermese bile en azından etkileşimde olur, soruyu bırakıp gitmez. Her şey tanışmak veya flört etmek değil. Neyse geçmiş olsun, bu son cevabımdı. İlerideki ilişkilerinde sakinlik, sükut ve başarılar dilerim.
Yani hem seni hem hayatındaki iki adamı da tanıyan birinin bu soruya cevap vermesi gerekiyor. Anlaşamamanızın sebebi ne eğer geçerli bir sebep yoksa senden kaynaklı olduğunu belki düşünebilirsin farketmeden de yanlış bir şeyler yapabiliyoruz
22 yaşında? İkinci evlilik? Nerden geliyor bu evlilik merakı çok merak ediyorum hani ne ara tanıştın sevgili oldun da şıp diye evleniyorsunuz daha 22 yaşındasın yeni yeni yetişkinliğe giriyorsun ne bu merak
22 yaş daha hayatı ve kendini yeni tanıma yaşı, evlilik kararlarında çok fazla acele ediyorsun. insanları yeterince tanımadan ve kendi hayatını tam oturtmadan nikah masasına oturmak en büyük yanlışın.
yaş hesabı yapamadım. İlk kaçta evlendin kaçta boşandın, boşandıktan ne kadar sonra ikinciyle evlendin, ikinciyle ne kadar evli kaldın? Kafamda deli sorular..
Ama bu hic mi hic normal degil 🙁
ne kadar sürdü evliliklerin? çok mu acele ettin acaba karar vermekte?
Biri aile zorlamasıyla oldu 4 ay sürdü Diyeri kendim istedim o da olmadı
Kotu olmus ya 🙁
Cocuk var mi
Yok
En azindan o iyi olmus
Evet 😞
Kız nasıl sigdirdin o yaşlara ben daha birini bulamadim
Kız bende bilmiyorum
Biri ailemin zoruyla oldu zaten 4 ay sürmeden boşandım Diyeri de ben istedim o da olmadı
2 evliliğimi istemiyordum aslında da işte sevgiliydik beni sevmiyorsun niye evlenmiyorsun falanla manüpile ederek zorladı evliliğe
Demek ki kafa dengini bulamamışsın 3 evliğindede boşanırsan artık cuvalı kendine batıra bilirsin 1 ve 2 etlikte boşanmak normal ama 3 evlilikte boşanmak normal değil
Seni kınamam olmayınca olmuyor yanlış yapılıyor yanliş defalarca yapılabiliyor ama başkası yüzünden ama başka şekillerde ama kendini bi sorgula illa yanliş yapıyosun bir yerde
Ablacım ben o yaşta üni okudum. Kocayı nereden buldun 😀
Ay abla 😂😂
Ne var ki bunda? Flört değiştirenler üzülsün sen evlenmişsin
İşte habire sevgili yapıp onun bunun altında kalmak normal evlenmek anormal
Sıkma canını olur bunlar üzülme
Hic yaptinmi
Bu zamanın erkekleri böyle bacım senin suçun değil emin ol benimde oldu 2 evlilik restoran gidiyorduk hesabı ben ödüyorum ayrı eve çıkmakta bile acizdi çalışmıyordu evde yatıyordu gece gündüz rezil ben veriyordum para onuda kandırıp benden alıyordu üç kağıtçı sürekli git diyordu evden atıyordu beni bende sonunda gittim şimdi peşime takılmış ağlayıp zırlıyor
Hele şükür anlayan biri ya aşko anlamıyorlar işte boş boş yorumlar yapıyorlar ilk evliliğim zaman zoraki oldu
Yaşamadan anlamazlar valla bunu yaşayan anlar ben anlıyorum seni bu zamanın erkeklerinden uzak dur boşanmış kadına kolay verir gözüyle bakıyorlar o yüzden öyle herkese boşandım deme gerekirse ilişkin olursa gizle hiç evlenmedim de kınıyanın başına gelsin ya yorum yapan kadınlara baktım içim sızladı hemcinsini nasılda aşağlıyorlar aynı şeyi erkek yapsa ağa paşa kadın yapınca afeders ørusbu diyorlar reziller boş ver sen hakedene hak ettiği gibi ol sadece
💗💗💗
Boşanmak ayıp bir şey değil o rezil ilişkiye katlanmak ayıp benim eski eşim beni dövüyordu hiçbiri adam değildi burada benim bir suçum yok seninde yok bu zamanın erkekleri böyle
İşte bunu yaşayan çok kadın var şimdiki kadınlar birbirlerini yerme derdinde Allah şeninde yardımcın olsun yorumun için sağol
Kadın kadının dostu değil kadın kadının düşmanıdır cidden bunu kadınların yorumlarını okuyarak görebilirsin
Ben teşekkür ederim 💗💗
Önce kendine sorman lazım bu soruyu belki evlilik insanı değilsin henüz belki de evlilik konusunda aceleci yaklaşıyorsun
Neden ama bu ayrılıklar
İnsan ayrılır tamamda neden yani
Belkide karşındakiler bir başkaydı
Nasibin öyleydi
Hey maşallah evlilik bu kadar kolay mıymış ya vardı bir yerde hatan yanlışın hatan çok olmaza evlendiğin adamlar seni boşamaz
Ben boşanmak istiyorum abla ama
Şenlik bise yok şimdiki erkekler sıkıntıli bakma cagunun mutlu olduğuna
Kendini tanımadan evleniyorsun Ne istediğini bil biraz olgunlaş ondan sonra evlilik düşün
Acele etmişsin bı şekilde tanımadan ya onlari ya kendini tanımadan hareket etmişsin sağlık olsun yeni bir ilişki ye başladığında iyice tanı bodoslama atlama artık 😀
Bu kadar erken yaşta hızlı kararlar almak bence.
Ya terccihin yanlıştır ya da sende bir yanlışlık. Vardı bunu sen daha iyi bılırsın illaki
Ablacım naptınız siz ya ilk evlilik kaç yaşındaydı bu kadar evlen ayrıl tekrar evlen
Yanlış yapmıyorsun yanlış olan erkekler komple Artık yapay zeka robot erkekler çıksa da nesilleri kurusa
😂😂
Maşallah çok hızlı hiditonn bence biraz frene bas 🤣
Çok erken yaşta evlenmişsiniz biraz kendinizi tanımanız lazım
yeniden evlenmete hatalısın olmuyor demek ki bu işi yapmıyorsun
Ben senden 10 yaş büyüğüm evlenmediğime şükrediyorum. Olayı bilmeden bir şey diyemem. Senin için hayırlısı neyse o olsun. Yaşamında başarılar diliyorum.
Neden evlendin bu yaşta ve evlendiysen neden anlaşamadın?
Yani sürecin içinde tanımayan insanlara bunu sormak yanlış
Çok geçmiş olsun, sorun neydi bu bağı koparan bir şey ya da birşeylerin olması lazım
Tercihlerini sorgula farkında olmadan hep aynı tarz, toksik adamlara çekiliyorsundur..
Düzgün bir insansan ciddi anlamda tanımak isterim
2 kere evlenmiş kolay av
@Esmademirci05 kalbinizde fikriniz gibi kirli.
Ben insan gibi gizli saklı olmadan yazdım.
aile evinden uzaklaşmak için evliliği çıkış mı görüyorsun
Umarım troldir. 2 koca kaç çocuk? Bunun sonu esc. luk
Abartma o zaman evlenmeden sevgili yapanlar da Esc boş konuşma
Ben bosandigima sukrediyorum cesaret edemem herhalde tekrar evlilik
bız 44 olduk 1. yi yapamadık. ankaranın en yuksek binasına gidiyorum ben
Allah rahmet eylesin
Boşanma sebepleri ne ona göre nerede yanlış yaptığını söyleyelim?
Belki karşı taraf yanlış yapmıştır.
evlenmen yanlış. bu yaşta evlilikmi olur. sen bide 2. den ayrılıyorum diyorsun. delimisin?
Senin yalnışın erken yaşlarda evlenmek olmuş.
Birisi gelir çok sağlam kökler. O da olur 3.
Niye bu yaşa 2 evlilik sığdırdın acelen neydi yanlış yaptığını düşünüyorsan muhtemelen hata sende
sanirim evlilim kararı alırken acele ediyorsun
Bu konu tartışılır bence öyle başı boş çevap verilmez
Hangi konuda anlaşmazlık oluyor
Tam tanımadan mı evlilik yapıyosun mesela
Iliskilerinin uzun surmesi lazim karsinda kini anlamak icin. 22 de 2. kez evleniyosan cok ani kararlar veriyosun demektir
B. k mu var kızım 22 yaşında ne bu koca aşkı
Sana soracaktım zaten teyze
Teyze mi ahahahah 😂 Soruyorsun işte nerede hata yaptım diye. Söylüyorum birinden çok mu hayır gördün koşa koşa ikinciye gittin derdin neydi? Önünü arkasını düşünmeden, karşındakini tanımadan kendin gibi olgunlaşmamış veletlerle evlendiysen tabi sonu bu olur ne bekliyorsun? 26 yaşındayım 25 yaşında evlendim ve karakterim tam olarak 23 24 yaşlarında oturdu. Önceden sinirlendiğim şeyler şu an umurumda bile değil, dert ettiğim şeyleri dönüp düşünmem bile. Senin karakterin oturmamış, karşındaki Allah bilir kaç yaşında ki erkekler daha geriden gelir bu konuda neye güvendin? Hadi 1 kere hata yaptın 2. De hata olmaz be kızım kendine çeki düzen ver hayatını değiştir kendini geliştir. Umarım çocuk vs yapmamışsındır
50 ye kadar 25 olur o zamanada köşeyi dönersin sonra emeklilik miss
Ağzın bal yesin oh mis
Yanlış yaptığın yeri 5. Evliliğinde öğrenirsin tatlım kafana takma
Nasip ya 10 20 bakalım
her gördüğün sevdiğin insanla evlenmek zorunda değilsin daha çok gençsin bir 30 ol daha mantıklı kararlar verirsin
Boşanma nedenleri ya da seni rahatsız eden durumlar neydi
Erken evlenmekte yanlıs yapıyor olabilir misin acaba :)
Bir süre evlenme kafanı dinle sorunun cevabını bulacaksın 😂
Herhalde ömrünün sonuna kadar bir 20 tane ile evlenirsin
İstisnalar kaideyi bozamaz ama yanlışlar yapılır ki doğrular bulunana kadar
Genç yaşta evlilikler kalıcı olmuyor işte yanlışın bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gencecik yaşında bu kadar ağır tecrübeler yaşamak seni çok yormuş olmalı, seni o kadar iyi anlıyorum ki 🥺 Zaten en büyük yanlışın sırf yaşın çok genç diye acele kararlar almak olabilir. Bazen yalnız kalmaktan veya toplum baskısından korkup kendimizi yanlış ilişkilerin içinde bulabiliyoruz ✨
Önce biraz durup nefes almalı, kendi değerini keşfetmelisin. Yaşın henüz çok genç ve önünde upuzun güzel bir hayat var 💖 Sence bu süreçte kendinden fazla taviz vermiş olabilir misin? ☕