Ankara 'dan Kayseri'ye taşınmayı düşünüyorum, güzel bir şehir mi
6 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kayseri'de 3 senedir üniversite okuyorum. Pek sevdiğim söylenemez. Belediyeciliği ve toplu taşıması fena değil ancak şehirde fazla gezilip görülecek bir şey yok. Erciyes Dağı ve Kayseri'ye 100-150 km uzaklıktaki uzak ilçelerdeki bazı şelaleleri saymazsak şehirde hiçbir doğal güzellik yok. Kayseri Kalesi, Meryem Ana kilisesi ve 2-3 tane kümbet haricinde hiç tarihi turistlik bir yer yok. Yani bomboş bir şehir. Halkı aşırı muhafazakar ve esnafı anasının gözü. Yani içlerinde çok iyi insanlar olmakla beraber genel olarak rezalet bir halkı var. Erciyes Üniversitesi'ni ülkücüler ele geçirmiş durumda adeta kampüste terör estiriyorlar. Eğer gece hayatı, konser, bar/gece kulübü tarzı yerler arıyorsan Kayseri'de pek bulamazsın. Ankara 'da aman aman bir şehir değil ama başkent olduğu ve büyük şehir olduğu için Kayseri sana çok sıkıcı ve küçük bir şehir gibi gelir. Ama eğer Kırşehir'den, Niğde'den veya Karabük'ten gelseydin sana büyük ve gelişmiş bir şehir gibi gelebilirdi. Çünkü ben de Ankara 'dan geldim oradan biliyorum. Ayrıca Kayseri pahalı bir şehir özellikle yemekler çok pahalı. Kayseri'nin mantısı, yağlaması var diye güzel mutfağı olan bir şehir diye düşünme onlar genelde ev yemeği olarak yapılıyor. Kayseri'de kendi mutfağıyla alakası olmayan bir sürü restoran var ama yemekleri lezzetsiz yani 4. senem olacak Kayseri'de ama 2-3 tane favori mekanım hariç hiç güzel bir yemek yediğimi hatırlamıyorum yemeklerin lezzeti yok. Pastırması ise çok pahalı ve sadece ilk geldiğimde Kayseri'ye 1 kere pastırma alabildim. Talas diye bir merkez ilçesi var ama şehir merkezine biraz daha uzak ve ayrı bir yer genelde öğrencilerin bulunduğu ve Erciyes Üniversitesi kampüsünün bulunduğu bir ilçe o yüzden şehrin en canlı yeri ve öğrenci mekanı yeri orası. Eğer öğrenci olarak geleceksen Talas'ta takılırsın daha çok şehir merkezine daha çok işin düştüğünde veya AVM'ye gitmek için gidersin. Talas'ta Kafeler, restoranlar filan var ama İstanbul, Ankara , İzmir, Antalya, Eskişehir gibi yerlerden gelen birisi için Talas'ta beş para etmez. Yani öyle aman aman bir özelliği yok. Kısacası Kayseri bazı samimi arkadaşlarım olmasa benim için kabus gibi bir şehir.
Kayseri, tarihi dokusu, güçlü aile bağları ve Erciyes'in eteklerindeki dinginliğiyle çok özel bir şehirdir 🏔️ Ankara 'nın o hızlı ve büyükşehir koşturmacasından sonra Kayseri sana daha düzenli, sakin ve ayakları yere basan bir yaşam sunabilir 🌿 Elbette her şehir gibi kendine has geleneksel bir yapısı ve muhafazakar bir dokusu var 🏡 Yeni bir şehre taşınmak ruhuna nasıl bir değişim katacak dersin, seni en çok ne heyecanlandırıyor? 🌸
Cevap
2Cevap
memleketimdir orada doğdum 18 sene orada yaşadım. Gayet hoş bir şehir, gezilecek yerleri var görülecek yerşeri var oturulacak yerleri var çıkın çıkın gelin (Not:ben gittim)
yaşamak için iyi ama eğlenceli değil pek
Mantısını yemeden gelme
Çok eskort var
5 yıldır kayserideyim hiç denk gelmedi
Nerde var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?