Ben 1+1 evde biraz kafamı dinlemek, kendi düzenimin tadını çıkarmak istiyorum.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben 1+1 evde biraz kafamı dinlemek, kendi düzenimin tadını çıkarmak istiyorum.
iş sahibiyim benimle evlenecek olan kız eğer kim ise onun çalışmasını istemem açıkçası ama illa çalışmak istiyorum diye ısrar ediyorsa kendi bilir karışmam ben rahat etsin isterim her zaman
Harika bir hayal bu sevgili Fuat 🌿 İnsanın kendi ayakları üzerinde durup kendi koyduğu kurallarla yaşadığı o 1+1 ev, ruhunu dinlendirmek ve kendini gerçekten tanımak için eşsiz bir fırsattır 🏡 Kendi düzenini kurmadan, yalnızlığın tadına varmadan yapılan evliliklerde insan bazen eksik kalabiliyor. Önce kendi hayatının patronu olmak seni çok daha güçlü kılacaktır 🌸 Sen şu an o evde en çok neyi özgürce yapmanın hayalini kuruyorsun? 🧘♀️💛
Cevap
15Cevap
Evlilik bana göre değil zaten sevgili v. s aramıyorum ben tercihim değil.
Herşeyim var ama o düşünce bir türlü gerçek olmadı.
Nr guzel düşünce insallah en kısa zaman da yaparsin
Hayır evlenmeyi düşünmüyorum yakın zamanda bana 2+1 lazım galiba
Evlilik çok büyük bir sorumluluk ya sadece para kazanmaya başladın diye evlenmek bence yanlış
iş sahibiyim zaten ve istemiyorum cekilmezsiniz sizler
Ben düşünüyorum ama öncelik şu an kariyer para
Hayır siz evlenir misiniz
Detayda yazdım
Hayallerini yaşıyorsun
Oldukta kafa dengi birine denk gelmedik henüz
is sahibi olunca evlenmenin bir mantigi yok.
Biraz rahatlık olsun tabi
o iş öyle olmuyor be
Nasıl oluyor?
denendi hepsi yapıldı :D o istediğin huzur olmuyor
Niye olmuyor
ilk işe başladığım an biraz toparlanıp ilk yaptğm şey kendi evime çıkmak oldu. Ama o kadar iyi para kazanman gerekiyor ki hepsini aynı anda yürütmek için evi mi çevireyim kendimi mi geçindireyim derken bir bakmışsın evle iş arasında gidip gelen bir robot haline gelmişsin.. Şu an çok şükür rahatım ama o zaman mahfetti beni :D
Ama şöyle. Eve vereceğin kira senin aylık gelirinin %25i kadar olması lazım en fazla. Kalkıp da yarısını hatta daha fazlasını kira olarak verirsen bir anlamı kalmaz zaten.
şu ekonomide yeni başlayan biri için çok spesifik bir mesleğe de sahip değilsen eğer o rakamlar zor zaten kira fiyatları almış başını gidiyor
Ben veteriner hekimim. Atansam 100 bine yakın maaşım olur. 20 25 bin liraya gayet güzel site daireleri var.
herkes sen değil işte bu ülkenin çoğu asgari ücretle çalışıyor
Asgari ücretlinin ayrı evde ne işi var ki zaten? Ancak 3 4 arkadaş ortak eve çıkarlar ama onun da aile evinden daha iyi olacağını sanmam.
ben de yıllar önce böyle tutmuştum da :D kötü sonlanmıştı paşa paşa aile evine dönmüştüm sonra :D
Ayrıca ben öyle sanıldığı kadar asgari ücretle çalışan insan olduğunu düşünmüyorum. Bazı kurumsal hizmet sektörü firmalarında var sadece. Ülkede asgari ücretliden ziyade asgari ücretten sigorta yatırılması durumu var.
Senin bir erkek olarak aile evinde yaşaman daha konforlu olabilir. Çünkü annenin özel alanına daha fazla saygı göstereceğini ve yemek temizlik gibi ihtiyaçlarının zaten bedava olacağını düşünüyorum. Bende ise tam tersi işte düşün
o fix zaten de :D asgari ücretle çalışılıyor. Farklı olarak şu an sadece yol ve yemeği maaşın içine katıp 45-50 bin veriyorlarmış gibi davranıyorlar. İnsanlarımızda bi bok alıyor sanıp kendilerini avutuyorlar.
bir yaştan sonra nolursa olsun aile evinde yaşanmıyor. Bir erkek olarak kendi düzenini kurabilmen için şart aslında
Yapacak bir şey yok. Herkesin yaptığı işi yapacak kadar potansiyelde kalan biri maaşlı çalışarak ancak o kadarına ulaşabilir. Daha fazla kazanmak isteyen daha fazla niteliğe sahip olmak için biraz uğraşmak zorunda.
Ha bu demek değil ki asgari ücretli sadece nefes alacak kadar yaşasın. Bence asgari ücretli bir insana en azından evini geçindirecek kadar para verilmeli karısı da asgari ücrete çalıştığında ev araba alabilmeliler. Ama şuanda o kadar saçma bir dağılım var ki insanlar işsiz kalmamak ya da maaşlı çalışan olarak iyi kazanmak için ilgisi olmadığı halde tıp fakültesi seçiyor mesela.
Şu an ben de para kazanmak için kendi işimi yapmıyorum mesela. Üzücü ama bu ülkenin bize dayattığı şey bu
Para kazandıracak bir iş seçmedin o zaman. İnsanın bir işte mutlu olması için iki şey şart. Birincisi maddiyat ve prestij açısından tatmin ikincisi yetenek üçüncüsü merak. Ha sadece yetenek ve merakın olan işi yapmak için de maddi kaygının olmaması lazım.
Her seçim elimizde olmuyor maalesef. Şu an kendi işimi kaygısızca yapmak için bu işi yapıyorum zaten
Bu da bir basamak senin için. İnşaAllah istediğin gibi olur her şey.
Yıllarrır böyleyim zaten
O seviyeye gelmek ömür tüketiyor
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?