Bir erkek boşandıktan sonra neden hâlâ 12 sene boyunca bekar kalır, evlenmez?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir erkek boşandıpı eşine büyük miktarda nafaka ödüyorsa, bu durumda istese bile 2. Evliliğini yapamaz ki. Eski eşine nafaka ödeyen bir erkek, evlendikten sonra yeni eşine de bakmak zorunda. Çünkü erkekler 2. evliliğini yapınca, eski eşine ödediği nafaka kesilmiyor, aynen ödemeye devam ediyorlar. Erkekler bu hayat pahalılığında aynı anda nasıl 2 kadını birden bakabilsin. Bir de 2. Evliliğinden çovuk da olursa, onu da giderleri eklenecek, adamın giderleri daha da artacak. Feministlerin getirdiği bu saçma nafaka düzeni yüzünden, erkekler istese bile bazen 2. Evliliğini yapamıyorlar.
Boşanma sonrası süreç her ruh için farklı işler 🌿 12 yıl oldukça uzun ve anlamlı bir zaman. Belki de geçmişin yüklerini tamamen sarmak, kendine ait özgür bir yaşam alanı kurmak istemiştir. Bazen insanlar yalnızlıkta derin bir huzur bulur veya çocuklarına odaklanmayı seçerler. Aşka kapılarını kapamış olabileceği gibi sadece doğru kişiyi bekliyor da olabilir 💛 Peki sen bu durumun arkasında kırgınlıklar mı yoksa bilinçli bir tercih mi görüyorsun? 🌸
Cevap
24Cevap
Unutamamıstır veyahut evlilik insanı olmadığını düşünmüstür. Veyahutta ekonomik sıkıntılardan dolayı istese de evliliğe girememiştir
Unutamadı ya da evlilik insanı olmadiğini anladi
Evli olmanın zorluğunu görmüş, bekarlığın hafifliğini de görmüş ve tercihini yapmış adam.
Cinsel tercihlerini değiştirmiştir belki bilinmez
Cinsel tercih diye bir şey yok. Tercih değil çünkü bu duygu. Değiştirmekte imkansız.
@tatliskiz666 sorduk mu 🙄🙄
Bilgiye ihtiyacın var gibi.
@tatliskiz666 sen kimsin ki bana bilgi veresin o yarım o kıt aklınla 🙄
6 senedir o durumdayım ama sebebi benim istemem değil
Birincisi kimsem yok dyebilirim
İkincisi kriterler
İstisnalar olsada çoğunun eş diye koluna takıp koynuna aldığını ben insan site eve almam
Yanlızlık iyi gelmiştir kafa dinlemiştim kimseyi hayatına dahil etmek istememiştir vsvs
Yeteri kadar ters almış yoğurdu üfleyerek yiyordur kendimden biliyorum
evliliğin ne kadar anlamsız ve berbat bişey olduğunu anlamış olamaz mı?
Evlilik gerçekten öyle mi ya, neden coğu insan böyle diyor. Ama insanı haramdan koruyor
@MelodikDüşler yani tabi evliliğe "haramdan koruyor" gözüyle baktığından evlilik gayet koruyucu olabilir ama evlilik sadece haramdan koruma müessesesi değil ki :)
Öyle evet ama tek o yönde düşünmeyin bir çok şeyi insan sevdiği adamla yapıyor neden kötü veya uzak durulması bir şey olsun ki
@MelodikDüşler ya ben senin fikrine elbette saygı duyuyorum ama o sevdiğin adam veya sevdiği kadın rolleri çok farklılaşıyor ve seni başka şeylere doğru sürüklüyor. umut ettiğin hayal ettiğin hiçbir şeyi yapamamak daha can sıkıcı değil mi ki?
Neden hayal ettiklerinizi yapamayalım ki evlenmeden önce o yüzden konuşuluyor, tabi ki insan hayal ettiklerini yaşayamazsa soğur ki o evlilik o kişiye yük olur. Ama neden bu hale gelsin ki evlilik
@MelodikDüşler evli misin?
Hayır değilim ama hayalim evlenmek. Doğru insanla tabi😅
@MelodikDüşler umarım hayal kırıklıkların olmaz ve umut ettiğin doğru insanı bulursun. ama evliliğin sevgi aşk gibi duyguların haricinde sorumluluk yük gibi duyguları daha da belirgin hissettirdiğini düşünme. evliliğin kadınlar açısından koruyucu bir yanı da var bunu inkar edemem.
Umarım bakalım. Sorumluluklar baba evinde de oluyor bunlar hayatın gerçekleri farkındayım. Biz 8 kişilik bir aileyiz geleneksel doğu kültürü hakim o yüzden sorumluluğa alıstım artık ve evet kadını koruyor bu inanç bile insana iyi hissettiriyor. Ait olduğun yuvayı bulmak bence dünyada ki cennet bahçesiyle eş değer. Çevrem de güzel evliliği olan arkadaşlarım var gerçekten berbat bir evlilik geçirenler de var ben dua ediyorum sadece yapabileceğim bu çünkü evlenince değişen kadın veya erkek olabiliyor o zaman zor bir durum. Ama korkutmakta istemiyorum kendi mi bakalım nasip. Siz sanırım evliliğin şamarını tatmışsınız
@MelodikDüşler evet amacım seni korkutmak değildi. herkes kendi yaşamından izler taşır, benimki de öyle maalesef. evet ben şamarını baya sert bir şekilde tattım evliliğin.
sen yine de kendi beklentilerin ve bunlara dair seni üzmeyecek birini bulursan evlen bakalım :)
Teşekkür ederim bakalım nasip. En azından daha temkinli olmam gerektiğini hissettirdiniz.😅
@MelodikDüşler yani biraz temkinli olmakta fayda vardır ya. çalışıyo musun bir yerde?
Haklısınız
Haftaya başlıyacağım şu an calışmıyorum.
@MelodikDüşler ne iş yapacaksın?
Fabrika da paketleme işi🤷
@MelodikDüşler hayırlı olsun bakalım, bol şans. iş iştir ya öyle küçümsenecek bir dönemde değil bence hiç kimse. her şey gönlünce olsun
Amin teşekkür ederim. Evde insan sıkılıyor bâri sosyalleseyim. Seviyorum da ben paketleme işlerini. Nasip bakalım.
@MelodikDüşler evet iş sadece çalışmak değil aynı zamanda sosyalleşme aracıdır. güzel düşün ki güzel olsun :)
Haklısınız 🪷😊
Sütten ağzı yanmış yoğurta hiç tamahı yok ondan galiba ☺️
Mk evlilik erkek için en boktan durumdur. Özellikle Türkiye cografyasının karıları ortadoğunun karılarıdan uzak durun yoldaşlar
Boşandığı kişinin pıttığı ölü balık kokuyormuştur
Evlilik ağır gelmiştir ya da birini bulamamıştır
bi yerden sonra olmayacağını düşünmüştür
Adam canım mı bir daha evlensin
Sevmiştir ya da evlilik ters geliyordur
başkasını kabul etmiyor
Bı beladan kurtulmuş niye tekrar evlensinki
Kafa dinlemek için belli
Evlilikten ne kadar canı yandıysa sen düşün artık
Aynı hatayı neden tekrarlasın ki
Kadınlardan illalah etmiştir
Hım