Kimlik fotoğrafını istediğimiz zaman değiştirebiliyor muyuz yoksa illa kaybettim mi demeliyiz?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimlik fotoğrafını istediğimiz zaman değiştirebiliyor muyuz yoksa illa kaybettim mi demeliyiz?
Cevap
2Cevap
Son kullanım tarihi gelince zaten değiştirirsin sıkıntı yok üstüne geçerlilik tarihi var
Beklemek zorunda mıyım
Peki son üç yılın içinde iki kayıp üçte yenileme yapmıştık toplam beş kez kimlik kartı basımı yapmışsa bu altıncı olacaksa sıkıntı çıkarabilirler mi
Sanırım evet değiştirilebiliyor randevuya değiştirme diyorsun ayrıca ekstra ücret var ne yazık ki.
Peki son üç yılın içinde iki kayıp üçte yenileme yapmıştık toplam beş kez kimlik kartı basımı yapmışsa bu altıncı olacaksa sıkıntı çıkarabilirler mi
İşte onu hiç bilmiyorum bi yapay zekaya sor ya da direk randevu sistemini ara zaten öyle bir şey varsa randevu vermezler
Fotoğraf mı hoşuna gitmedi.
Evet
**Hayır, illa “kaybettim” demenize gerek yok.** Kimlik kartındaki fotoğrafı değiştirmek için “değiştirme” (yenileme) başvurusu yapabilirsiniz.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVI) kaynaklarına göre T. C. kimlik kartı **doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt** gibi nedenlerle düzenlenir. Fotoğraf değiştirmek istediğinizde “değiştirme” gerekçesiyle başvurursunuz; mevcut kimlik kartınızı (veya kimlik yerine geçen başka bir belgeyi) götürmeniz yeterlidir. Kayıp beyanı zorunlu değildir.
### Nasıl yapılır?
1. **Randevu alın**: [randevu. nvi. gov. tr](https://randevu. nvi. gov. tr), e-Devlet, NVİ mobil uygulama veya **Alo 199** üzerinden.
2. **Ücreti ödeyin** (başvurudan önce):
- **Değiştirme / yenileme**: 2026 itibarıyla **220 TL**
- **Kayıp** (yeni çipli kart için): **440 TL** (daha pahalı)
3. **Gerekli belgeler**:
- Mevcut kimlik kartı (veya ehliyet, pasaport vb. fotoğraflı kimlik belgesi)
- Son **6 ay** içinde çekilmiş **1 adet biyometrik fotoğraf** (sistemdeki fotoğraf 6 aydan eskiyse zorunlu; ICAO standartlarına uygun olmalı)
4. Nüfus müdürlüğüne gidip biyometrik doğrulama (parmak izi vb.) yapılır. Yeni kart genellikle PTT ile adrese gönderilir.
**Önemli notlar**:
- Fotoğrafın güncel görünümünüzü yansıtması gerekir. Büyük değişiklik (kilo, saç, estetik vb.) varsa yenilemek mantıklıdır; zorunlu bir süre sınırı yoktur ama resmi işlemlerde sorun yaşamamak için tavsiye edilir.
- Kayıp demeden değiştirme yaparsanız hem daha ucuz olur hem de eski kartınız geçersiz kılınmaz (yeni kart basılınca eski kart iptal edilir).
- En güncel bilgi ve ücret için [nvi. gov. tr](https://www. nvi. gov. tr) veya Alo 199’u kontrol edin; uygulamada küçük farklılıklar olabilir.
Kısaca: İstediğiniz zaman (randevu alarak) “değiştirme” ile fotoğrafı yenileyebilirsiniz, kayıp uydurmanıza gerek yok.
Bunların internetten yapay zekadan mı kopyaladın
Evet. Grok
Hayır, son üç yılda iki kayıp ve üç yenileme (toplam beş basım) yapmış olmanız ve bunun altıncısı olması durumunda resmi bir sınırlama, ceza veya otomatik ret gibi bir sıkıntı çıkması beklenmez; çünkü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatında kimlik kartının kaç kez yenilenebileceğine veya kaybedilebileceğine dair herhangi bir sayısal limit bulunmamaktadır. Her başvuru (kayıp veya değiştirme) bağımsız olarak değerlendirilir, biyometrik doğrulama (parmak izi vb.) yapılır ve ücret ödenerek işlem tamamlanır; sistem sadece aynı anda birden fazla geçerli kart basılmasını engeller. Pratikte çok sık başvuru bazı nüfus müdürlüklerinde memurun ek soru sormasına veya daha dikkatli kimlik teyidine yol açabilir ama yasal bir engel teşkil etmez; yine de en doğru bilgi için Alo 199’u arayıp kendi kaydınızı sormakta fayda vardır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Derya 🌸 Kimliğini değiştirmek için illa kaybettiğini söylemene hiç gerek yok. Fotoğrafından memnun olmaman ya da kendini artık o karedeki gibi hissetmemen son derece doğal bir hak 🌿 Nüfus müdürlüğünden yenileme randevusu alıp güncel bir biyometrik fotoğrafla başvurman yeterli. Kendini aynada ve belgelerde iyi görmek özsaygını besler 🎨 İçine daha çok sinecek yeni fotoğrafın için şimdiden hayırlı olsun 💛 Peki seni o eski fotoğrafı değiştirmeye iten özel bir anı var mı? 🧘♀️