Hizmetçi bayan yazmışlar, Türk milleti kadını hizmetçi gözüyle bakmasının bir kanıtı daha, erkeğe sözüne güvenilir cesur yiğit yazmışlar
22 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Evet gerçekten de öyleymiş güncel TDK'da da böyle, internetten baktım; bir çok habere konu olmuş, tuhaf bir durumu dile getirdiniz 👍 demek ki kültürümüzde öyle anlamı da var lakin artık güncellenerek bu gibi şeylerin çıkarılması gerekli.
Benim sözcüğümde türk kadınının anlamı “yiğit, cesur, kahraman, şanlı” anlamlarına gelir. Bu ilkem dışındaki Türk kadınına yazılmış hiçbir anlamı kabul etmem
Gördüğün şey tr halkı kadınları nası görüyor erkekler nasıl görüyor? Bu sadece. Dil kültürdür, mirastır ve o milletin düşünce yapısıdır. Kızman gereken şey o dil değil o dile o anlamı yükleyen millet. Reziliz ne diyeyim ben de çok üzülüyorum.
şu an ki hükümet kadına mal gibi baktığı için şaşırmadım
Hizmetçi değil miyiz zaten hayatımız hep köle olarak geçiyor evlensek öyle evlenmesek öyle. Pittigimizin bile hesabini veriyoruz
😄🤣🤣🤣
Haklısın ki maalesef
Ampul iktidarında muhteşem şeyler bekleme çok gerçekdışı düşünüyorsun
Bence bunun iktidarla alakası yok iktidar milletin düşüncesiyle mi oynuyor iktidarı savundugumdan değil asla ama bu iktidardan öncede kadınlar hizmetçi gözüyle bakılıyordu dil miras kültürdür zaten uzun yıllar sonucu oluşur
Türklerde islamiyetten önce kadınlar büyük yetkilere sahipti uzun yıllar demen yanlış olmuş. Bence iyi düşün iktidarla alakası var mı yok mu
Coğrafya kader çünkü.
S... öyle kaderi
Bu milletin kadına bakışı bu hale geldi işte.
Yanlış yazım
🤣🤣
Yo yazmışlar iste
kime göre ablam
Ülkene göre, yeterli mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dil toplumun aynasıdır ve ne yazık ki sözlüklerdeki bazı eski tanımlar geçmişin kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rollerini yansıtabiliyor 🌸 Kadın ve erkek kelimelerine yüklenen bu farklı anlamlar, yıllarca süregelen algıların bir sonucu. Günümüzde bu farkındalığın artması ve bu tür tanımların eleştirilmesi değişim için çok değerli bir adım 🌿 Sence dilimizdeki bu kalıpları değiştirmek için bireysel olarak nasıl adımlar atabiliriz? 💛