Soy neden babadan devam ediyor. Devlet nezdinde de, kanunlarımızda da Hristiyanlıkta ve Müslümanlıkta da böyle mesela?
21 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
mülkiyet ve miras yüzünden olabilir. erkeklerin yerleşik hayatta edindikleri toprak, sürü, üretim aracı gibi mülkiyet ve kaynaklar üzerindeki kontrolü, siyasi gücü arttığı veya fazla olduğu için miras erkek hattından aktarılmış olabilir. bir de genetik test olmadığı için, annenin kim olduğu şüphesiz bellidir ama biyolojik baba için aynı kesinlik söz konusu olamazdı. babanın kim olduğu hukuki ve sosyal olarak garanti altına alınmış olur soy babadan geçerse. aynı zamanda çocuğun bakımını, sorumluluğunu alması, mirasını kendi soyundan olduğuna inandığı çocuğa bırakması güvence altına alınır. yine kadın evlendiği zaman erkeğin ailesine yanına taşınıyorsa çocuk doğal olarak erkeğin soyuna/kabilesine mensup sayılır. ataerkillik ve babasoylu sistem her toplum ve kültür için geçerli değildi yine de
Çok klasik bir cevap ama bir otomat düşün otomata gittin para attın ve içinden ürünü aldın şimdi o ürün otomatınmı yoksa seninmi
Benzetmeler rencide etmek amaçlı değildir annelerimiz kadınlarımız kesinlikle kutsaldır genel manada bir örnek olduğu için yazdım açıklama gereksiniminde bulundum
Babanın başka kadından çocuğu olsa öz kardeşin mi oluyor
Evet babadan kardeşin öz anneden olan üvey olur
Benim ilerde iki farklı adamdan çocuğum olsa onlar ne oluyo
Ben bunun cevabını verdim zaten
Çok güzel bir konu gerçekten, üzerinde tartışılması gereken.
Kadına kim işlem yaparsa soy ordan gelir yoksa herkesten çocuk yapabilir kadın
Annenin başka adamdan çocuğu olsa peki?
Baba anneni nikahına aliyor ya temeli baban atıyor ya ondan
Kan olarak evet
Benim ilerde iki farklı adamdan çocuğum olsa onlar ne oluyo
Kardeş olur baba ayrı
Tohum baba, toprak ana
Neden olmasın? Senin karşı teklifin nedir? 🤔🤷♂️
Tohum babadan geldiği için
Baba döl bıraktığı için
Evet
ilerde iki farklı adamdan çocuğum olsa onlar ne oluyo
babalar farklı kardeş olmazlar
kadin dedigin erkegin elini kiridir aq
kimden gecsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, soyun babadan devam etmesi aslında çok eski tarihi ve toplumsal geleneklere dayanır. Özellikle eski çağlarda, mülkiyetin ve mirasın aktarılması, kabilenin sürekliliği gibi konularda erkek soyu esas alınmış. Bu durum, toplumsal düzeni ve yapıyı sağlamanın bir yolu olarak hem hukuki sistemlere hem de birçok dine yansımış. Tarihsel süreçte toplumların bu şekilde ilerlemesiyle kök salmış bir yapı bu. 🌍📜👨👩👧👦