Kadınların Boy Kriteri Üzerine?

Boy kısalığı olan bir erkeğin reddedilme veya kadınlara ulaşamama ve evlenememe sorunu var.
Bu ciddi bir sorun. Bu aşılabilir mi, veya nasıl aşılabilir, bunu konuşmamız gerekiyor.

Vereceğiniz cevapları tahmin edebiliyorum.
Baştan söyleyeyim;

1 - Boyun her şey olmadığının, başka kişisel özelliklerin de önemli olduğunun farkındayım.

2 - Elimde olan, değiştirebildiğim özelliklerimi geliştirmem gerektiğinin farkındayım.

3- Bir ilişkiye başlayabilsem, kendi boyumu sorun etmem, kompleks yapmam. Hatta aşırı boy farkı olmadığı sürece eşimin boyunun benden uzun olmasını da sorun etmem.

4- Boy kaynaklı özgüven eksikliğim normalde yoktur. Ancak bu özgüven eksikliği harici nedenlerle, yani kadınlara ulaşamama ve reddedilip evlenememe sebebiyle tetiklenmektedir.
Yani, durduk yere çıkan bir şey değildir özgüven eksikliği.

Size, boy tek başına her şey ve tek önemli şeydir demiyorum. Diğer bütün kişisel ve ahlaki özellikleriniz harika olsa da, boy kısa olunca reddedileceksiniz/reddedilebilirsiniz diyorum.

Şimdi, bana ve bize, öyle bir şey söyleyin ki, sadece tek bir kişi ve size bu soruyu soran kişi değil, bir toplum içindeki bütün kısa boylu erkekler kadınlara ulaşabilsin ve evlenebilsinler.

Dindar karakterli bir Instagram evlilik sayfasına bakıyorum.
Yahu orada bile illa şu boy üzeri diye kriter var.
Gerçekten insan bez diyor ve morali bozuluyor.

Boyu kısa ve de çirkin bir erkek ne yapacak?
Nasıl mutlu bir aile kurup sevilecek?

Ateş yakmaya çalıştığınızı düşünün.
Tutuşturucu ve yakıt gerekir.

Yakıt bol ve kaliteli olsa bile;
O ilk baştaki tutuşturucu engeli varsa ateş yakamıyorsunuz.
Onun gibi.

Bu arada boy konusunda denkliği öneriyorum.
Yani;

Boyları birbirine eşit veya yakın kişilerin eşleşmesi daha uygun olur.

Erkeğin boyu da kadınınkinden 3-5 cm kısa olduğu zaman bu sorun olmamalı.

Aşırı olmayan ve tolere edilebilir boy farkları sorun olmamalı.

Kadınların Boy Kriteri Üzerine?