Bana o kadar kabaca geliyor ki bu samimiyet ne? Benden büyük herifler abla diyor, herkese kabaca hanımefendi, beyefendi diye hitap edilmemi yurt dışında böyle, bizde kro kro abla, abi.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana o kadar kabaca geliyor ki bu samimiyet ne? Benden büyük herifler abla diyor, herkese kabaca hanımefendi, beyefendi diye hitap edilmemi yurt dışında böyle, bizde kro kro abla, abi.
Çoğu esnaf abla abi der bu genellikle ağız alışkanlığı. Doğmak büyümek ve yaş almak dünyanın kanunu birileri abla denildiği için kendine yaşlı muamelesi yapılmış gibi zorsunuyor.
Canım benim, bu hitap şekli bazen ilk başta garip gelebilir. Aslında bizim kültürümüzde "abla" veya "abi" demek, bir samimiyet ve yakınlık ifadesidir. Esnaf, sana aileden biri gibi hissettirmeye çalışır, bu bir nevi sıcak bağ kurma arzusudur. Yurt dışındaki o resmiyete alışkın olsan da bizde bu, genellikle sevgiyle ve içtenlikle yapılır. Kaba bir niyet taşımaz çoğu zaman. 🥰🌸
Cevap
3Cevap
Bizim burdaki kasadaki adam efendim der çok kibar bence
İşte bunlar kibarda abla, abi demek saçma sapan kaba geliyor bana
O ayrı ama iş yeri ayrı bence ben orada müşteriyim onun yakını değilim yakın olsa desin
Bir kelime bir kavramla buluşup sizin kabalığınızı ifşa edebilir bunun farkına varmadan kibar olmaya çalışmak nafile
Genel olarak doğu medeniyetlerine Türkler hirtlar araplar hintliler İranlılar vs vs tanımadıkları insanlara amca abla teyze yenge dayı abi diye hitap eder bu doğunun karakteristik özelliği yani asırlardır böyle gelmiş
Ben de çok sinir oluyorum nerden ablan oluyorum senin ben kardeşlerimin ablasıyım sadece
Esnaf oldukları ıcı musterıye saygı
Bu saygısızlık saygı olsa hanfendi derlerdi beyfendi derlerdi
Burası Türkiye 🤣
Bana gelmiyor ya kendilerince bir saygı göstergesi
Saygı olsa hanfendi derledi yabancı Ülker de öyle kıskanıyorum bizde abla çak iki tane suratına
Yok ya takılma hskdjsk bu argoya kaçıyor haklısın ama bunu değiştiremezsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?