Yeni çalışmaya başlayacağım. Resmi insanım.. iş dışı konuşmam.. sizce evli olduğu halde samimi olmaya çalışan insanlar sinir bozucu değil mi?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni çalışmaya başlayacağım. Resmi insanım.. iş dışı konuşmam.. sizce evli olduğu halde samimi olmaya çalışan insanlar sinir bozucu değil mi?
Bakışlarını beğenmediğim ve laubali bulduğum çok kişi vardı. İyi niyetimden dolayı nazik ve dostane konuşurdum herkesle ama tanıyana kadar mesafe ve resmiyet iyidir.
Evet bana konuşmuyorsun denildi iş harici ve nezaket hariç gereksiz sohbet açmıyorum konuşmuyorum böyle de davranmaya devam edeceğim çalıştığım muddetçe..
Valla iş yerleri öyle sıkıntılı ki, evli olup beraber dışarda çay kahve içen insanları biliyorum ben kadın erkek farketmeksizin. Akşam da otelde yiyişiyorlar bu gözler neler gördü neler biz boşuna mı evlenmek istemiyoruz 😅🍀
Evli değilim ama merak ediyorum az çok staj yaptım iş ortamnı gördüm evli insanlar rahatça iş ortamındaki kisilerle konuşabiliyor karşı cins ile
Çok rahatlar rahatsız edici değil mi? Yani resmi olmaları gerekirken gerektiğinden fazla samimiyetlik var. Yani güven veren insana güven eksikliği çekmem zaten ama hiç güven veren bir vibe ı olmayan insana da güvenemezsin ya. Aslan yattığı yerden belli olur derler ya harbiden kimin ne yapacağı az çok belli oluyor da olmuyor da kimse de göründüğü gibi olmuyor. En iyisi yalnızlık 😅
Evet mesela servisle giderken adam kadınin yanına oturuyor konuşuyor hani burada dedikodu yapmayacağim ama rahatsız edici ki bu daha başlangiç yeni başladim nasil davranmam gerektigini daha iyi gördüm.
Doğru kesinlikle boyle davranmak en iyisi , bana konuşmuyorsun denildi ama işimi yapmaya çalısıyorum ne yapayım
Sen işini yap evine git insanlarla da resmi ol tamamen iş harici başka muhabbete de girme. İsterlerse de soğuk desinler ne derlerse desinler saatini doldur git en iyisi. İş yeri aşırı dedikodu yeri. Orası iş yeri sonuçta işini düzgün yapıp insanlara açığını vermediğin işini yaptığın sürece kimse sana bişey diyemez.
Haklısın yeni başladım ztn
Mesela açık derken ne gibi
Mesela işinde en ufak bir hataya dair bir şey yaptığında diğer çalışanlar bunu farkeder, bunu koz olarak kullanabilirler veya göze batarsın ve eleştiri dedikodu malzemesi olursun derler ki bu kız işinde şunu yaptı bunu yaptı yapamıyor gibisinden kulaktan kulağa yayılır gider. O yüzden iş yerinde hiçbir şekilde hataya yer vermemen gerek. İnsanlarla da resmi ol mesafeli davran sonuçta onlar senin maaşını vermiyorlar herkes işine gücüne baktığı sürece hiçbir sıkıntı olmaz. İş yerinde genelde çıkan sıkıntı dedikodular ve gereksiz muhabbetlerdir.
Ama yeni başladın mesela tam anlamiyla bilmiyorsun o nolacak yani çömezsin🥲
Aynn dogru söyluyorsunuz ama sert olursak çekinirler diye dusunuyorum
Zaten bir esnek olunca istedigi gibi konusma hakkini buluyorlar sert ve egoluymuş gibi davranmak daha iyi😅
Ne mutlu sınır koymak çok iyi bir şey hep böyle kalalım💪😅🙏😊
Merhaba canım, yeni bir ortama girerken bu düşüncelere sahip olman çok doğal. 😊 İş yerinde kişisel sınırlarını belirlemek ve profesyonel bir duruş sergilemek senin elinde. Bazen insanlar sadece sıcakkanlı olabilir ama sen mesafe koymak istediğinde bunu nazikçe belli edebilirsin. Kendini rahat hissettiğin gibi davranmak en güzeli. Unutma, saygı çerçevesi önemli. ✨🌸
Cevap
8Cevap
İş yerinde çok nadirdir. Sana iyi davranırlar.
Tabii ki sinir bozucu Mesela bizim de okulumuzda evli olan hocalarımız var onlara karşı her zaman saygımı ve mesafemi korurum.
İş dışı muhattab olmaya gerek yok hani suratsız da olmucaksın ama saygı önemli gereksiz lafa gerek yok
Tabii ki öyle aynen katılıyorum iş için konuşuyorsun saygı çerçevesinde hani mesela Evet aram hepsi de çok iyidir onlar da benim ne kadar iyi olduğumu bilirler ama her zaman konuşurken Siz de diye hitap etmeye önem gösteririm
Cok iyi resmiyet iyidir
Katılıyorum herkes yerini bilir bu şekilde
Bana konuşmuyorsun denildi ama ne yapayım gereksiz sohbete gerek yok yani kırmadan söylerim ama nezaket neyse onu yaparım boş muhabbetten rahatsız oluyorum
İşte insanların anlamadıkları bu boş muhabbeti Ben de çok sevmem bu şekilde muhabbet etmekten hiç hoşlanmam böyle olduğun zaman da insanlar senin için egolu diyorlar ya bunun egol ile alakası yok sevmiyorum boş muhabbeti işimle ilgili bir şey soracaksınız sorun cevap vereyim ama onun dışında muhatap olmak istemiyorum
Evet yani yanlış mıyız ego değil bu karşıdaki adam evli mesela banane yani konuşmuyorsun diyor
Onlara göre normalde işte bize göre değil. Bence doğru olanı biz yapıyoruz.
En doğrusu zaten toplumun çogu bu samimiyet yuzunden kaybediyor
Ya şöyle gereksiz samimiyet maalesef bazı şeyleri doğurabiliyor karşıdaki insan dengesizlik yapabiliyor insanlar yanlış anlayabiliyor Ben önlemimi alayım da kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün
Doğru bence de dikkat etmek lazım şimdi de dusununce hic konusmaya gerek yok iş harici bile değmez
Yüzünü Gülünce bile yanlış anlayan insanlar var düşünsene Bir de sohbet ettiğini konuştuğunu birazcık sıcak davrandığını. İnan bizim içimizde kötülük yoktur senin de benim de Ama karşıdaki insanlar olayları çok farklı yerlere götürebilirler
Neye nasil davranacagini şasiriyor insan gercekten gülsen mi sussan mı bisi desen mi cok musait ne deyim haklisiniz dikkst etmek lazjm
Yani dediğim gibi şimdi biz sıcakkanlı olabiliriz ama içimizde bir duruşumuz vardır bir saygımız vardır ama işte insanlar bu şekilde maalesef anlamıyorlar özellikle evli olan insanların daha fazla dikkat etmesi gerekirken inanın dünya umurlarında bile değil hani o mesafeyi genelde Ben korumaya çalışıyorum bir şekilde. Çok katı bir insan değilim pozitifim Güler yüzlüyüm Ama dediğim gibi bazı durumlarda mesafemi çok iyi korurum
Aynn bende dikkat ediyorum yani hic etik degil bu
Ama şu var ki dikkat etmesi gereken taraf biz değiliz aslında bekarız biz karşı tarafın özellikle dikkat etmesi lazım niye Şu anda ben kendi adıma konuşuyorum eminim Bu senin için de böyledir evli olsam Burak evli olmayı hayatımda biri olsa karşı cinsle iş dışında muhabbet etmem Çünkü sorumlu olduğum bir insan vardır
Aynn oyle bende zinhar umrumda olmaz hatta tiksinirim yani sadece eşim olacak ben ve o yani 😅 başkasi umrumda degil zinhar
İşte doğru mantık bu aslında hani mesela bana şunu diyorlar niye hayatına hiç kimseye almıyorsun ya benim kafamda şu vardı hayatıma birini aldığım zaman benim için yalnızca o olacak arkadaş olacak dost olacak sevgili olacak eş olacak yani kısaca benim her şeyim olacak o erken kimseye ihtiyaç duymayacağım öyle biri de kolay kolay yani yok ki 😅
Keşke öyle biri olsa ne deyim.. nasip
Keşke gerçekten öyle biri olsa hiç düşünmem de işte dediğiniz gibi nasip 🙂
😀 aynn ne diyelim
Insanlara yaklasmaya cekiniyorum samimi. olumca örnegin iş harici diyelim dengesizlesiyor kendi karakterini ortaya cikariyor bir nevi iyi bir sey ama tanışmak zor
Tanışmak gerçekten zor ya şöyle söyleyeyim ben her zaman şuna inanan biriyim hani güzellik ya da yakışıklılık değil önemli olan karşıdaki insanı gördüğün anda hissettiğin enerji eğer ondan o enerjiyi alıyorsan zaten tanımak için bir şans verebiliyorsun işte ben de o olmuyor daha şimdiye kadar olmadı Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bir zamanlar kalbim yıkıldiği icin ben tanismaktan vazgectim çok uzuldum cunki
İnan hepimiz O yollardan geçtik Benim de çok üzüldüm zamanlar oldu ama hayata bir şekilde küsmemek lazım niye biliyor musun Çünkü yanlış insanlar yüzünden kalbimiz kırıldı ve biz gerçekten bize iyi gelecek insanları gözden kaçırdık
Öyle ama çok kalbim kırıldı cok üzüldum ağladım her şeyi geçtim bir insanın kalbini kırmak çok yanliş.. onda ne üzüntüler bırakabilecegini karşi taraf hesaplamıyor
İşte dediğim gibi sana bazen yanlış insanlara denk gelebiliyoruz önemli olan bu gibi durumlarda ders çıkarmak Bir daha aynı hataya düşmemek ama lütfen hayata küsme yarın olduğu sürece her zaman umutlar vardır hiçbir zaman bitmez
Hayata değil de ne bileyim ya bir tuhaf işte.. kırgın olmak ysni bir insanı kirmak buyuk gunah
Tabii ki çok büyük günah ama işte bu günahın anlamını bilen kim Sen ben gibi insanlar bilirler kötü olan insanlar sence bunun ne demek olduğunu bile bilirler mi ya da anlayabilirler mi
Yani nefret ettigim insan bile yaptıgini unuttum affettim vs ama bunu ne affedebiliyorum ne hakkim helal olsun diuorum öyle geceleri sessiz sessiz üzülüyorum. Allah hakkımǰ verir umarım😔ben bir söyledigim lafı kırdım. mı şöyle mi anlaşıldi diye defalarca dusunurken karşında seni sevmiş bir insanı nasıl incitiyorsun? Sorgulamak yanlış zaten çünkü onda o anlayış yok. Ne deyim. Allah bilir..
Şimdi senin yaptığın yanlış şu karşıdaki insanı da kendin gibi sanıyorsun diyorsun ki ya Nasıl bana bunları yapabilir hani ben onu incinmemek adına üzülmesin diye bunlar yaparken o nasıl bana bunları yapar işte iyi insanı kötü insan arasındaki fark tam da burada ortaya çıkıyor. Sana mesajı çok mantıksız geliyor Bu ama o insan için mantıksız değil çünkü onun kişiliği bu karakteri bu yapısı bu
Doğru dedin ben anlayamıyorum diyorum ya nasıl konuştu etti aklım almıyor ama o rahata yazdı etti söyledi çekti gitti.. Vicdan merhamet yok yani olmaması nasıl bir his yaşamadım kimseyi de üzmemeye çalıştım ama ben hep üzüldüm.. empatinin zorlukları dezanvatji🥲
Ya işte burada aslında hata şu her insana karşı empati yapılmaz Eğer karşıdaki insan gerçekten anlayışlı bir hisse Gerçekten ne yaptığını biliyorsa o insana karşı Tamam da böyle insanlara karşı sıfır Duygu sıfır merhamet olan insanlara karşı kesinlikle yapılmaz. Çünkü bunlar zerre kadar verdiğimiz değeri hak etmeyen tipler.
onlardan biri yuzunden isten ciktim bacim cok arsizlar
Şunu fark ettim evli olup da karsı cinsle rahat konuşan insanlar var yani ben bile çok suratsız olmamakla birlikte dikkat etmeye çalisiyorum
ben cok suratsizimdir, is yuzunden de cok geziyorum ilk zamanlar bu adamla karsilasinca acemlikten ve saskinliktan ciktim simdi ayni sektorde devam ediyorum ayni sekilde geziyorum rahatlikla diyebilirim ki evli erkekler cok daha fena cok nadir duzgun olanlari
Bana konuşmuyorsun denilmişti yani ne konuşayım değil mi?
konusma ya gereksiz muhabbete hic girme bile, calistikca anlarsin zaten kim ne
İş verilen gorevi yapıyorum iş hakkında soru souryorum yeni başladim. ve dikkat etmeye çalışıyorum ama dediginiz gibi konusmaya gerek yok yani
Evet ama daha kolay elde edebiliriz diye düşünüyorlar
Ne alaka modern gtvlıkmı
Bilemem orasını artık niyet önemli
Mesafeni koyarsan sorun olmaz
Hepsi öyle heleki öğretmen tayfa
Çok iğrenç az çok çalışma ortamina girince anladim ama sinir bozucu yani
Sen evlimisin
Değilim
Yaşın 30 civarıysa tanışma girişimleri daha fazla olur
Değil
Umarım çok yakınlık olmaz evlilerle aranda
Ne alaka pardon? Kimseyle işim yok sen git hemcinsinlerine söyle
Ben sana demiyorum zaten onlar gelir çay kahve bahanesiyle veya bakarlar uzaktan uzaktan
Anladım. Benden uzak olsun karaktersiz insanlar...
Sakin ol
Demi lan
özgüvenli biri misin?
Yerine göre
burcun ne
Çek git şurdan
Kocama soyle dovsun
Evli değilim
Dalga mı geçiyorsun çek git defol
Beni rahatsız etmeyin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?