Neden Türkiye’de erkeklerin kadın algısı böyle, kızlara bakışları neden bu kadar farklı?

Bir başörtülü kız arkadaşım var, kendisi yurt dışında kalıyor tabii şu an tatil için geldi, hatta yanımda ve az önce uzun uzun konuştuk ve aşırı ilginç bulduğum nokta var, kız Türkiye'ye gelince erkekler o kadar ona bakmıyor, ya da sanki uzaktan kıza böyle farklıymış bakışı atıyorlarmış ama yurt dışında ise kıza aşırı ilgi duyan, uzaktan dikkatini çekmek isteyen bir sürü erkek varmış bu nasıl oluyor? Kızın kendisi de kendisini güzel hissetmeyen biri, hatta Türkiye'deyken daha rahatsız hissediyormuş ama dışarı belli etmiyormuş. Kız "Tam olarak anlamadığım şey oradaki erkeklerin kafasında kız imajı ne? Yani tam olarak bu algı ve imaj nasıl oluyor bilmiyorum, nereden geliyor bu şey? Bazen geldiğimde muhafazakâr başörtülü kişilerin bile bana garip baktığını hissediyorum ve kendi ülkemde yabancılaşmış hissediyorum, eğer bana bu şekilde davranacaksan, insanların onları sevmemem veya tepki almamda zorlarına gitmemeli, kendimi korumak için yok sayıyorum keyfimden ya da aşırı özgüvenimden değil! Aslında güzel hissetmesem bile artık onların algısında bir sığlık olduğunu düşünmeye başlayacağım, bu erkekler için de bazen geçerli çünkü ya evde benim sözüm de çıkmasın kafasında bir kız ya da çok rahat bir kız ya da sosyal medyadaki kusursuz güzellik arıyorlarmış gibi geliyor ama böyle isteyen kişilerin bile kendilerine baktığımda aşırı fazla felsefi, psikoloji, müzik ya da kitap okuyan erkeklere denk gelmedim, ya futbol, ya siyaset, ya kızlar ya da okulda bugün ne yapacağız, arkadaşlarla nerede buluşacağız? Herkesi aynı kefeye koymam ama böyle olan kişilerin özgüveni nereden geliyor? Dışarıdan mükemmel gözüken erkekler bile böyle aşırı itici geliyor..." vs tarzı şeyler dedi, bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada dışarıdan bakan bir yorum hakkında düşünceniz ne?

Neden Türkiye’de erkeklerin kadın algısı böyle, kızlara bakışları neden bu kadar farklı?